Konu: [26.06.2020 - Alber_Schimnd - Kalim_Kaffaz] PG - Aktif Rolde AFK  (Okunma sayısı 192 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.06.2020 19:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kalim Kaffaz  @AVİXX  Alber Schimnd @AtaahnZTRK

Olaya dahil olan şahit karakter adı: - Samuel Paul @Lawiet

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
AKTİF ROLDE AFK

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kalim Kaffaz adlı kişiyi kaçıracaktık kaçırmak için onu biraz dövdük ilk başta kaçtı ve hastanenin sol tarafında bir yerde yakalayabildik sonrasında yanına iki tane yada bir tane birisi arkadaşı değildi galiba geldi ve biz Kalim'i kaçıracağımız için onlarıda dövdük arkadaşları olduğunu sandık. Sonrasında Kalim'in ellerini ve ayaklarını bağlayıp araca bindirdik. Orada bulunan Alber Schimnd adlı karakter arkadaşı olduğu için ayağa kalkıp geri saldırı yapmasın diye onun da ayaklarını ve ellerini bağladık bu bağlama işleme 16:10'da oldu ve Kalim afk kaldı rol bittikten sonra sordum neden afk kaldığını kargo gelmiş. Bana/bize bunun hakkında hiç bir bilgi vermedi /b kargo geldi 5 dk afk'yım gibisinden. Sonra ben Alber'in suratına sertçe vurdum ve burnu falan kanadı bir kaç kez vurdum. Alber adlı karakter ağızı ile o acı ile ipleri kemirmiş ve iplerden kurtulup kaçtı, hâla yaralı ve yaralı iken Bullet model aracına binerek bizi takip etmeye başladı. O sırada Kalim 8 dk sonra oyunda geldi ve 8 dk boyunca araca bindiremedik ve bu yüzdende arkadaşı Alber bizi takip etti normalde kaçırma rolünü bu kadar yavaş yapmamız normal değil. PG olarak Alber yaralı iken yüzünde ağır acılar varken ipleri ağızı ile kemirdi ve kurtuldu üstüne araç kullandı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: - Kalim'i bağladığımız ss
Spoiler: GösterGizle

Burada Alber'in ellerini ve ayaklarını bağlıyorum.

Burada Alber'e sertçe vuruyorum.

Kalim'i araca bindirme emote'unu 5 dk önce verdim ama hâla araca binmedi.

Emote'larımı verdim demiş fakat bütün emote'larını /ame üzerinden verdiği için chate düşmedi en azından iplerden kurtulup aracına doğru koşar verse iyi olurdu.

Ek açıklamalar(varsa): - Çok fazla b böldüm kusura bakmayın rolün zevkini kaçırdıysam arkadaş afk kaldığı için /b den sormam lazımdı.Yazım yanlışlarım varsada affola.

« Son Düzenleme: 28.06.2020 15:00 tüpnükpiki »

#1 - 26.06.2020 19:18
Çok fazla b  bölmüşsün bu yüzden aktif rolde /b suçunu ihlal ettin bu bir ikincisi aşağıda kargocu zile basıyor koşup yanına iniyorum ve bana yanlış kargo geliyor adam bana parasını ödememi istiyor bi tartışma çıkıyor ve sonrasında gidiyor bende bu kadar uzun süre kargo almam zaten her neyse, aşağıda kos koca market yazıyor yani market caddesi güvenli bölge ihalali yapıyorsunuz, bundan dolayı cezanızı çekmenizi istiyorum, olayları a yönünden b yönüne çekiyorsunuz.  :)

#2 - 26.06.2020 19:23
Seni kovalamaya başladığımız yer grotti yolunun biraz yukarısıydı oraya kadar koşarak kaçtın.

#3 - 26.06.2020 19:25
Biz sana ilk saldırdığımızda Temple bölgesindeydin oraya kaçtın rol GB'de başlamadı yani sen GB'ye sığınmış bulunmaktasın.
Çok fazla b böldüğümü söyledin farkındayım çünkü sen afk'sın bunu yapmak zorundayım belki afk değilsin bilerek yazmıyorsun anlamında.
Kapı çaldı diyorsun tekrar söylüyorum bana/bize hiç kimseye bunun bilgisini vermedin ve senin arkadaşın role devam etti bu yüzden sen aktif rolde afk olarak kabul ediliyorsun arkadaşın ipleri çözme rolü yapmasaydı şikayet açmazdım zaten sen afksın senin araca binmeni bekliyoruz ama arkadaşın hâla ipleri çözmeye çalışıyor.

#4 - 26.06.2020 20:16
Biz sana ilk saldırdığımızda Temple bölgesindeydin oraya kaçtın rol GB'de başlamadı yani sen GB'ye sığınmış bulunmaktasın.
Çok fazla b böldüğümü söyledin farkındayım çünkü sen afk'sın bunu yapmak zorundayım belki afk değilsin bilerek yazmıyorsun anlamında.
Kapı çaldı diyorsun tekrar söylüyorum bana/bize hiç kimseye bunun bilgisini vermedin ve senin arkadaşın role devam etti bu yüzden sen aktif rolde afk olarak kabul ediliyorsun arkadaşın ipleri çözme rolü yapmasaydı şikayet açmazdım zaten sen afksın senin araca binmeni bekliyoruz ama arkadaşın hâla ipleri çözmeye çalışıyor.

Arkadaşımın iradesi beni ilgilendirmez sizin gibi sabah akşam pc başında kalacak bir lüksüm yok çalışmak zorundayım bunu ileride daha net anlayacaksın  /b bölmek yerine bana pm'den yazabilirsin,

#5 - 26.06.2020 20:42

Arkadaşımın iradesi beni ilgilendirmez sizin gibi sabah akşam pc başında kalacak bir lüksüm yok çalışmak zorundayım bunu ileride daha net anlayacaksın  /b bölmek yerine bana pm'den yazabilirsin,
Buradaki şikayet zaten arkadaşının ipleri çözmesi değil şikayeti okursan anlarsın ve sana pm atmamı söylüyorsun afk isen nasıl pm cevap vereceksin? arkadaşına belki söylemişsindir diye /b den yazdım cevap verir diye.

#6 - 27.06.2020 00:39
Herhangi bir savunma yapmam gerekiyor mu bilemedim,dayanıklılığım ve kas gücüm ortada bir şey,yüzüme sopa darbeleri aldım burnum kanadı zaten gerekli emoteleri verip rolümü sergiledim,burnum kanıyor diye dişlerimi kullanamayacak değilim ki hatta acı ile dişlerimi sıkarken iplerde ağzımda olduğu için daha çok tahriş oluyor ve daha çabuk kopuyor,oyunda sistemsel olarak ./ame ./ado komutları var ve benim nerede,nasıl kullanacağımı kendi özgür iradem ile seçebileceğim birer komut bunlar,yani orada ben emotlerimi verdim onlar görmediyse benim bir suçum olamaz burada

#7 - 28.06.2020 11:18
Merhaba,

Lütfen konu başlığınızı taslağa uygun hale getiriniz.

ÖRNEK KONU: [26.10.2019 - Vice_Roleplay] NON-RP

#8 - 28.06.2020 18:11
Alber Schimnd karakteri için, sistemsel olarak düştüğünüzde yaralı rolü yapmanız lazım, kalkıp arabaya binip yine olayı takip edemezsiniz. Bu konuda sizi uyarıyorum, yaptığınız hatanın farkında değilsiniz, farkında olun.

Kalim Kaffaz için, rolün ortasında birden hiç bir şey söylemeden AFK bırakıp gitmesi doğru bir davranış değil fakat arkadaş zorunda kalmış, kendisini açıklamış ve sonuç olarak gelip arabaya binmiş ve devam etmişsiniz. Zorunda kaldığı için yaşanan bir durum olmuş, bu bağlamda ceza uygulanmayacak.

Şikayetçi taraf için bir uyarı daha, bu kadar /b /pm yaparsanız rol yapmanızın hiç bir anlamı kalmaz, her rolde ve her ufak olay için insanlara PM göndermeyin /b'den olay açmayın. Zaten kendiniz de farkında olduğunuzu yazmışsınız, iyi forumlar.