Konu: [27.06.2020 Ortega Ruales] Death Match  (Okunma sayısı 233 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.06.2020 20:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Ortega Ruales @Oggy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.06.20 18:57

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: KARAKTER ÖLÜMÜ - CK

Karakter ölümü için iki tarafında onayı olması gerekmekte ve geçerli sebepler olması gerekmektedir. Gereksiz ve saçma sebeplerden ötürü birisini öldüremezsiniz, bir küfür için gibi sebepler geçersizdir. Bu tarz durumlarda ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir. Kişiyi CK rollerine zorunlu kılmaya çalışmak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için Adminlere kesinlikle PM atmayınız.
CK rolünu kabul eden kişi CK için izin verdikten sonra ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünun iptalini isteyemez. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe ck yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Jackals 13 birliğiyle hepi topu 2 3 saat rol yaptım. Yaptığım rolde de zaten birliğe sistemsel girmemiştim.
 Gecenin sonunda birliğe sistemsel katıldım. 24 saat geçmeden ve başka birlik üyesiyle role girmeden ayrıldım. Yani henüz mahalle sakiniydim. Hatta birlikteki rütbem de buydu. Buna rağmen beni çete üyesi olarak algıladılar.
 24 saat geçmeden  birlikten ayrılmama rağmen bugün Idlewood'da vurarak Ortega karakteri beni ck etmek istedi. bu yapılanın dm olduğunu düşünüyorum.
 Çeteye henüz üye değildim, herhangi bir ihanet söz konusu değil. Hatta ihanet edebileceğim bir bilgisi bile yok karakterimin zaten onlarla beraber yaptığım rol de legal bir roldü. bunu bilmelerine rağmen Idlewood'un ortasında sste gördüğünüz rol gerçekleşti.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): - Ayrıca kişi adminden Ck izni isterken dolaylı yoldan anlatıyor eksik bilgi veriyor yönetimi kandırmaya teşebbüse giriyor mu bilmiyorum adminlere kalmış sadece belirtiyorum. 3. sste görüyorsunuz yukarıdaki yazı admine attığı yazı. Belli bir süre dediği 2-3 hadi 4 saat olsun. Malibuda iş tuttular dediği ise legal bir roldü. Mekanın açılışı için güvenlik rolünü üstlendik. Kişisel bir işti. Çeteyle  alakasız. Sivil bir görevdi.O yazıyla benim ck iznimi almış. Yapmaları gereken rolün en fazla karakterimden hoşlanmamaları, ortamlarına tekrar sokmamaları mahallelerinde görürlerse pataklamaları olduğunu düşünüyorum. Ama bu gerçekten aşırı fazla ve gerçekçiliğe aykırı. Kimse mahallesine yeni taşınmış birisiyle bir gece takıldı diye ertesi gün başka yerde gördüğü için vurmaz. Gerisi admin insiyatifi. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 27.06.2020 21:08 suwari01 »

#1 - 27.06.2020 20:31
Merhabalar.

Öncelikle şikayetinizin daha sağlıklı incelenebilmesi için lütfen taslağınızı ve konu başlığını örnek konuda görüldüğü gibi uygun hale getiriniz.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=394.0

#2 - 27.06.2020 21:02
Selam dostum öncelikle Ortega Ruales karakteri bana ait savunmamı aşşağı yazacağım ve ekstra başka bir cevap atmayacağım.

Günler öncesinde Idlegas üzerinde birlik üyelerimle role girdiniz köşe tuttunuz ve bizimle takılmaya başladınız. Birlikle ilk faaliyete Malibu'nun korumalığını yaparak başladınız. Birlikten sistemsel çıkmışsınız haberimiz olmadan, bu yüzden biz de sizinle rolde muhattaba girmedik taa ki bugüne kadar. Sizi Kingpin'in hoodunda gördüm ve Kingpin üyeleri arayıp/yazdı. Çünkü sizi bizimle takılırken gördüler kişilerle "anlaşmalı" olarak rollerimiz, düşmanlığımız var. Bu sayede sizi "snitch" olarak adlandırarak size ateş ettim, zaten geldiğimde dayak yiyordunuz. RolePlay bir doğaçlamadır, her an her şey olabilir. Sırf sizin istediğiniz olmadığı veya hoşunuza gitmeyen bir şey olmadığı için bunu ihlal olarak adlandırıyorsunuz. Fakat rolde buna dahil olan ve bilgileri olan @echo @esestranger @ydntpe  benim gibi normal karşıladı bu rolü ek olarak bu rolde oldukları için ve etiketlediğim için isterlerse yorum atabilirler bir nevi role şahitler. CK'nızı normal şartlarda, gerçekçiliğe dayanarak vermeniz gerekirdi fakat istemediğiniz için ben de bu rolü uygulamadım. Birlikten çıkma sebebini de CK'nı alırken kendin söyledin. "Sert davranmıyorsunuz, argo kullanmıyorsunuz" madem bu kadar gerçekçi düşünüyorsun, neden 13 rolündeyken bir anda Blood'da köşe tutmaya çalıştın ki? Ben değil tam tersi seni onlar öldürmeliydi. Dediğiniz gibi genç rolü yapıp, sürekli insanlara küfür etmek, kavga çıkarmak veya saldırmak olsaydı işte o zaman DM'ci olabilirdim. Malibu gibi bir ortamda sizi agresif olduğunuz için uyarmıştım, çünkü bu tarz işletmelerde çeteciler hele ki çocuksa abartamaz, belki hiç giremez bile. Agresif rol yapmadığımız için biz Sureno13 kültürü bilmediğimizi defalarca söyledin. Bu böyle bir şey değil malesef ki, modernleşen bir çete rolü sergiliyoruz ki bu kültür, konu hakkında @nimphelos @echo @esestranger @Aureus bana yeterince yardımcı olup, her şey hakkında bilgilendiriyorlar ki kaldı ki bilgisiz birisi değilim. Siz CK kabul etmeyince, kimse sizi zorla CK edemez problem yok diye devam ettim ve size bunu bildirdim. Eğer dediğiniz gibi birisi olsaydım çıktığınız ilk gün veya taksicilik yaparken sizi sıkıştırabilirdim defalarca. Ne zaman Kingpin hooduna gidip köşe tutmaya başladınız veya onlarla takılmaya çalıştınız o zaman devreye girdim çünkü olması gereken budur.

Ben asla bu tarz şikayetlerde adımın geçmesinden hoşnut olmuyorum, bugüne kadarda her hangi bir şekilde ceza almadım çünkü ihlal yapmadım. Elimden geldiğince sizinle PM üzerinden anlaşmaya, ara bulmaya çalıştım fakat sizin hoşunuza gitmeyen rol olduğu için asla anlamak istemediniz. Bu tarz hatalara düşecek birisi de değilim ayrıca. Altta belirttiğin gibi zaten. Dediğiniz gibi agresif rol yapmadığımız veya lüks mekanlarda çetecilik yapmadığımız için Sureno13 kültürünü yapamıyorsak, bırakın yapamayalım böylesi daha iyi. Gerçekten artık siz veya sizler gibi hoşuna gitmeyen, istemediği bir şey olunca şikayete başvuran insanlara yaklaşım şekillerimiz değişti, iyimser yaklaşmak yerine artık boşvermişlikle yaklaşıyoruz. Ortada dönen tamamen gerçekçi bir roldü, sırf kurallar var diye "CK olmamak için çıktım" diye PM bile attınız, buradan zaten her şey belli oluyor. Bir işe kalkışıyosanız, bir şey yapıyorsanız sonuçları hep vardır. Burada boşa algı yaratıp, insanları yanlış yönlendirmek aşırı kötü bir şey, aslı doğru olmayan şeyi olmuş gibi göstermekte aşırı irite edici mesela.

Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 27.06.2020 21:23 Oggy »

#3 - 27.06.2020 21:31
'' madem bu kadar gerçekçi düşünüyorsun, neden 13 rolündeyken bir anda Blood'da köşe tutmaya çalıştın ki? ''
Köşe tuttuğumu nereden çıkardın? Rol yapıyordum. Gerçekleşen rolü görmediğiniz için fikir sahibi olmamanız normal.
Bir insan mahallene girdiğinde o 13 üyesi değildir. Mahalle sakinidir. Vücudumda 13'e ait ne bir dövme var ne işaret. Mahallenden birisi taşındığı zaman ona sıkıyor musun? Benim çeteyle bağlantım olmadan nasıl beni çeteden görebiliyorsun? Mahalle sakini mahalle. Çok manipülatif konuşuyorsunuz :D Tebrik ederim gerçekten.   "Sert davranmıyorsunuz, argo kullanmıyorsunuz" böyle bir şeyi nereden çıkardın? Ağzımdan bire bir çıkmayan cümleleri buraya öyle lanse etmen irite edici dostum.
OLAĞANÜSTÜ BASİT ŞEKİLDE ANLATACAĞIM
Birisini snitch olarak görmen için seni tanıması-sırlarını bilmesi lazım.
Karakterimin tam adını bile IC bilmiyordunuz. Kendimi Rao olarak tanıttım. Bu kadar yeni tanıyorken ihanet edebilme potansiyelim nedir?
İllegal hiçbir role girmedik.
Çeteye girişim sağlanmamıştı.
Mahallede yaşayan NORMAL bir insandım.
Köşe tuttuğumdan emin oldunuz mu IC? Yoksa orada sadece diyalog mu kuruyordum? IC dayak yiyip yememem sizi hiç alakadar etmez.
Sırf sistemsel birliğindeydim diye beni kendinize ait sandınız. Bunu engellemek için çıktım. Çünkü gidişatım belli değildi.
"  sırf kurallar var diye "CK olmamak için çıktım" diye PM bile attınız, buradan zaten her şey belli oluyor. "
Sen de aynı sistemsel özelliği kullanarak beni ck etmeye çalıştın :D Senin  hatan 24 saat orada olmadığımı unutmuş olman. 24 Saat geçseydi hiçbir şey diyemeyecektim sen de 24 saattir bizdeydin yapacak bir şey yok diyip geçiştirecektin :D Yapma dostum öğretme bana laf cambazlığını.
Karakterimin de herhangi bir çete kültürüne ait belirtisi yok. Neden Bloodz beni ck edecekmiş? Savunman gerçekten hatalarla dolu.
Kısa kesecek olursam.
Birisinin daha tam adını bile bilmeden onu snitch olarak değerlendiremezsin. Mahallenden taşındı ya da seninle artık rol yapmıyor başka köşede gördün diye onu vuramazsın.

Adı üstünde ÇETE birliğisin. Kaç tane teletabi çetesi gördün? Yumuşaklıktan kastım bu. IC konuşmalarınız bunu gösteriyor. Gerçekçi bulamadığım kısım jargonunuz ve karakter yönlendirişiniz. Ha tabi herkesin rol zevkidir, saygı duyarım. Benim hoşuma gitmedi devam etmek istemedim bu kadar. Teşekkürler.

« Son Düzenleme: 27.06.2020 21:37 suwari01 »

#4 - 27.06.2020 21:48
Olay sırasında köşedeydim, Raoul ile bir süre rol yaptım, kişiyi zaten daha önce El Corona tabanlı oluşumla rol yaparken görmüştüm, kişiye saldırdığım anda Ortega isimli karakter bir anda maske ve silah ile köşede belirip Raoul'a ateş etmeye başladı, olay belli ki IC bir durum. Raoul'un orda vurulması bizimle takılmaya çalışmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Ortada bir DM olduğunu sanmıyorum, kişinin yaptığı savunmalar OOC Kinden gibi gözüküyor, umarım olay çözülür. İsmim geçtiği için yorum yapmak zorunda hissettim, herkese iyi roller.

#5 - 27.06.2020 22:05
Olay sırasında köşedeydim, Raoul ile bir süre rol yaptım, kişiyi zaten daha önce El Corona tabanlı oluşumla rol yaparken görmüştüm, kişiye saldırdığım anda Ortega isimli karakter bir anda maske ve silah ile köşede belirip Raoul'a ateş etmeye başladı, olay belli ki IC bir durum. Raoul'un orda vurulması bizimle takılmaya çalışmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Ortada bir DM olduğunu sanmıyorum, kişinin yaptığı savunmalar OOC Kinden gibi gözüküyor, umarım olay çözülür. İsmim geçtiği için yorum yapmak zorunda hissettim, herkese iyi roller.

OOC kin neden güdeyim? Oyun oynuyoruz. Oyun içinde her şey IC bir durumdur. Kural ihlali olduğu zaman forum şikayetlere taşınır. Zaten uzun uzun hastane-hasta rolümü yaptım. Ortada dm olup olmadığını sanmamanız bilgi eksikliğinizden  kaynaklanıyor. 
Oyundayken size pm yoluyla orada olduğunuz için şikayete şahit yazabilir miyim? dediğimde
'' yazamazsın '' dedin :D Şimdi adın geçtiği için yorum yapmak zorunda mı hissettin yoksa taraf mı tutuyorsun? Görüşün için teşekkürler. OOC hiç kimseye oyun için kin tutmam. Durumu lütfen başka yerlere taşımayın.

* Raoul'un orda vurulması bizimle takılmaya çalışmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. * Karakterimin amacı sizinle takılmak değildi. Ha tabi bunu karakteriniz istediği gibi algılayabilir. Ama güzel bir yere değindiniz. Sivil bir karakter neden başkasıyla takılıyor diye vuruluyor? Saçma değil mi?

Edit: Oggy'nin kırpıp attığı SS'i şimdi görüyorum. Keşke tüm konuşmayı atsaydınız. Hoşuma gitmedi dememden kastım şahsi bir hoşnutsuzluk değil, gerçeğe aykırı bulmamdan kaynaklı. Lütfen sarf ettiğim kelimeleri yanlış yöne çekmeyin.
« Son Düzenleme: 28.06.2020 00:31 suwari01 »

#6 - 28.06.2020 00:55
Bir çok şeye dahil olup, sivilim diye sıyrılmak garip. Yetkili kararı beklemek en doğrusu olacaktır. Üslubun ve yazım tarzın, şeklin bayağı kötü.

Blood hakkında seninle konuşuyoruz, bazı planlar yapılıyor buna dahil oluyorsun. Daha sonra mahalleyi terkedip Blood hoodunda görünüyorsun tam bir snitch hareketi.

Spoiler: GösterGizle

#7 - 28.06.2020 11:30
Gerçekçilik açısından henüz tanımadığınız bir insana çete sorunlarını anlatmanız sizin hatanız. Dediğim gibi henüz beni tanımıyorsunuz. Sistemsel olarak birkaç saat birliğinde durmam çeteyle bir bağlantım olduğu anlamına gelmiyor. Dediğiniz gibi yönetim kararı bekleyelim.

#8 - 28.06.2020 19:27
Savunmalar ve karşılıklı konuşmalardan, kanıtlardan ve ilgili kontrollerden sonra şikayetin incelenme süreci tamamlandı.

Bir çete birliği ve ardından diğer çete birliği ile rol yapıyorsunuz, bu rol kısa veya uzun vadeli olmasına rağmen 13 birliğinin sizin diğer birliğe snitchlik yaptığınızı IC olarak çıkarabilir, böyle bir çıkarım yapması ve bu sebeple sizi vurması Deathmatching hususuna dahil değil. Bu bağlamda cezai işlem uygulanmayacak.

Ek olarak karakterinizin CK'sı herhangi birinde değil şuan için.