Konu: [19.06.2020 - Matthew Anderson, Maria Ocean] Çok sayıda ihlal  (Okunma sayısı 209 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.06.2020 02:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Matthew Anderson @furkanglmsr , Maria Ocean @crewisgang

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Keyshawn Watts @nimphelos , Odell Lamont @esestranger , Layton Adams @echo , Brandon Raddish @Trapper , Leroy Mitchell @ydntpe , Qasim Bishop @Kuşkaşlah

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.06.2020 01.43

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Stalling (rol yavaşlatma), Refuse RP, Non RP, Fear RP, Retarted RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Onaylı hood bölgemizde Maria'yı gasp etmeye çalışırken Matthew onunla beraber ara sokağa geldi ve ardından şahit olduğu için kendisini de gasp etmeye karar verdik. Gerekli emote'lar yapıldıktan sonra Matthew, gasp limitini bilmediğini söyleyerek soru sorduğunu belirtti ve bu esnada rol uzunca bir süre duraksadı, ki bu bir stalling örneği. Bunlar oluyorken, yetişkin bir erkek tarafından sıkıca tutulan genç bir kadını canlandıran Maria, olay yerinden mantık çerçevesi dışında bir emote'la uzaklaştı, burada Non RP ve Retarted RP ihlalleri söz konusu. Tam bunlar yaşanıyorken durumu raporladığım için @Scealten rolü izliyordu ve olaya müdahil olarak gasp limitini belirtti. Bunların olmasına rağmen Matthew defalarca kendisine yapılmış emote'ları hiçe sayarak kendinden alınan $10.000'ı vermemeye devam etmeye ısrar etti, ki burada da Refuse RP açıkça söz konusu. Daha sonrasında Matthew, defalarca reddettiği rolü şikayet açılacağını duyduktan sonra "paranızı vereyim ceza yemekten iyidir" (#4) gibi bir kafa yapısıyla parayı uzun bir süre sonra vererek olaydan kurtulmaya çalışmıştır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

1. layton adams'ın ss'leri: GösterGizle

2. brandon reddish'in ss'leri: GösterGizle

3. odell lamont'ın chatlog'u: GösterGizle

[01:37:45] * Odell Lamont ellerini Matthew'ün ceplerine sokuşturur.
[01:37:50] [VC]{C8C8C8} Arama isteğin Matthew Anderson adlı kişiye iletildi.
[01:37:51] Qasim Bishop: Sökül pislik.
[01:37:53] Tariq Fowler: Hareket edersen kafanı yere sererim zenci.
[01:37:53] [UYARI]{C8C8C8} Matthew Anderson adlı kişi üst arama talebini reddetti.
[01:37:56] Leroy Mitchell: Temiz iş zenci.
[01:37:58] * Brandon Reddish sağ eliyle Maria'nın belinden kavrayıp kendisine çeker ve sol eliyle Maria'nın ağzını kapatır.
[01:38:11] Odell Lamont: Kıpraşma zenci, ölmek mi istiyorsun?
[01:38:15] * Tariq Fowler silahın kabzasıyla Matthew'nun suratına sert bir darbe vurur.
[01:38:22] Matthew Anderson: Zenci değilim ki.
[01:38:27] * Odell Lamont ellerini tekrar Matthew'ün ceplerine sokuşturur.
[01:38:32] [VC]{C8C8C8} Arama isteğin Matthew Anderson adlı kişiye iletildi.
[01:38:35] Telefon: {33AA33}Mevcut
[01:38:35] Para: $35,018
[01:38:35] Odell Lamont Matthew Anderson'nin üstünü aramaya başlar.
[01:38:38] * Maria Ocean sağ/sol elleriyle Brandon'un suratını saldırdı ve çırpınmaya başladı.
[01:38:43] [CEZA]: Alexandro Ricci, Scealten adlı yetkili tarafından 60 dakika cezalandırıldı. Sebep: Meslek Aracını Kişisel Kullanım(O.Ş#83003.0)
[01:38:47] Qasim Bishop: Ne var ne yok alalım OD.
[01:38:49] * Brandon Reddish iki eliyle Maria'nın belinden sıkıca kavrar.
[01:38:51] Leroy Mitchell: Temiz temiz.
[01:39:02] Maria Ocean (bağırır): Bıraksana beni orospu çocuğu!
[01:39:15] * Brandon Reddish bakışlarını Leroy'a çevirir.
[01:39:21] * Layton Adams ara sokağı tutar.
[01:39:25] * Leroy Mitchell Maria'ya doğru yaklaşır ve onu yakından koklar {FFFFFF}"Böyle bi' koku gördün mü Brandy?"{C2A2DA}
[01:39:26] * Odell Lamont Matthew'ün cebinden bir miktar para çıkartır ve saymaya başlar.
[01:39:32] Odell Lamont: Burada on büyük var Tartar.
[01:39:33] Odell Lamont: İyi iş.
[01:39:33] * Tariq Fowler Matthew'un suratına silahın kabzasıyla bir darbe daha vurur.
[01:39:40] Tariq Fowler: Bölüşürüz B.
[01:39:45] * Matthew'ün cebinden on bin dolar para aldı. (( Odell Lamont ))
[01:39:48] Maria Ocean: Bırakın bizi artık.
[01:39:48] * Brandon Reddish Maria'nın kollarından sıkıca kavrar ve ona hafifce yaklaşıp koklar.
[01:40:15] Brandon Reddish: Mh-m. Lima böyle kokuyor olsa gerek zenci.
[01:40:23] * olumsuz. (( Matthew Anderson ))
[01:40:29] * Maria Ocean kendini Brandon'dan uzaklaştırmaya başladı.
[01:40:29] * Niçin? (( Odell Lamont ))

4. odell lamont'ın ss'leri: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 19.06.2020 02:29 sofa king »

#1 - 19.06.2020 02:32
Kötü bir akşam geçirdik, umarım gereken yapılır. Kolay gelsin.

#2 - 19.06.2020 02:34
Matthwe Anderson adlı IC karakter, en azından 45 dakika rol yapmadan OOC ve PM'ler ile herkesin rol keyfini kaçırdı.

Teşekkürler.

#3 - 19.06.2020 02:36
Olay sırasında oradaydım. Gerçekten kötü bir tecrübeydi herkes için, gerek kişilerin role karşı tutumu, gerek insanların onaylı illegal oluşumların para kazanma yöntemine bakış açısı gerçekten bu gece gözlerimi acıttı.

Önce rolü yavaşlatarak polisin bizi bulması için elden gelen her şeyin yapılması, daha sonra rolün admin kararıyla devam etmesine rağmen çıkan arbade ve tartışmadan faydalanarak olay yerinden kaçarak rolü iptal etme girişimi kişilerin role hiçbir saygısı olmadığını açıkca gözler önüne seriyor.

Konuda paylaşılan SS'lerin çoğunda varım, ve destekliyorum. Bu tarz kişilerin role daha iyi motive olabilmesi ve her türlü role saygıyla karşılık vermesini temenni ederim. Saygılar.

#4 - 19.06.2020 02:40
Onaylıyorum ve şu ss'i de bırakmak istiyorum. Maria, 1.90 boylarında bir zenci sizin kollarınızdan sıkıca tutarken, üstüne üstlük yanınızda arkadaşınızın kafasına silah dayamış 4 zenci daha varken kaçmanız pek mümkün ve normal değil. Buna rağmen rol bölünmesin diye kaçmış olduğunun rolünü bile yaptık. Kaçmanıza rağmen beş dakika sonra gelip mahallenin OG'lerine tekrar küfürler savurmaya başladınız. 

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 19.06.2020 02:41 Trapper »

#5 - 19.06.2020 03:00
Matthew Anderson olarak savunmam;

Olay ile alakam olmadan beni gasp etmeye kalkıştılar, gasp etmeseler bu rol, tartışma, şikayet olamayacaktı. + olarak zenciler birisi konuşma yapmaya geldiğinde arabadan indikleri gibi adamlara sıkmaya başladılar. Gasp işi rolde para vermiş olarak saydığımızı düşünüyordum. Ek olarak; Hiç bir zararı olmayan birini ne diye gasp yaparsınız? Madem şikayet açacaksınız yaptığımın suç olduğunu söylüyorsunuz neden parayı alıyorsunuz ?
« Son Düzenleme: 19.06.2020 03:04 furkanglmsr »

#6 - 19.06.2020 03:01
Diyecek bir şeyim yok, böyle tatsızlıklar bütün rol zevkimizi bozuyor.
Umarım bu şekilde rol bozan ve huzur kaçıran şeyleri daha az görmeye başlarız.

#7 - 19.06.2020 03:23
Maria Ocean olarak savunmamı yapıyorum;

Şahıslar saçma emoteler ile beni taciz ederken ve alıkoyarken beni tutan şahıs tek elini bırakarak bana tokat attı. O esnada onun saçma emoteleri gibi bir emote ile oradan sıyrıldım. Sokakta uyuşturucu satan bir insanın beni tek eliyle tutamayacağını varsayarak ona karşılık emote verdim ve oradan sıyrıldım. Ayrıca olayın ilk başında bisikletle turlarken yanlışlıkla bisikletle çarptığım adamla aramda diyalog geçerken birden bire bu şahıslar beni taciz etmeye başladılar. (ayrıca taciz sadece cinsel bir şekilde olmaz anlatamadım o esnada sanırım TACİZ bu şekilde de olabilir :canını sıkma, tedirgin etme, rahatsızlık verme) ve zorla arka sokağa çektiler.(ve ayrıca emotemin saçmalığını kabul ediyorum fakat o esnada hızlı bir şekilde yazdığımdan basit bir cümle oldu.)

Ayrıca sırf onaylı hood oldukları için köle taklidi mi yapmam gerekiyor ? Şahıslarla sohbet kurmaya çalışırken böyle bir saçma taciz olayına kalkışıyorlar.

emote önceliğini de varsayıyorum: https://i.imgyukle.com/2020/06/19/CYRkUq.png (şahısın tokat attıktan sonra kaçmak için verdiğim emote)

Bu da olayın gerçekleşmeye başladığından itibaren chatlog kayıtları ;
1- https://i.hizliresim.com/hH0kUD.png
2- https://i.hizliresim.com/2fiFV2.png
3- https://i.hizliresim.com/3aBt5k.png
4- https://i.hizliresim.com/LxPimF.png
5- https://i.hizliresim.com/RcWqgi.png
6- https://i.hizliresim.com/xSRLAE.png
7- https://i.hizliresim.com/lgw3R5.png
8- https://i.hizliresim.com/tpLsR8.png
9- https://i.hizliresim.com/fIPZBC.png

Fear-RP yapmıyorsam çıkarıp vurabilirdi bana göre, yapmaması onun hatası.
Katılıyorum.

#8 - 19.06.2020 03:51
İncelenecek.

#9 - 19.06.2020 04:38
Selam,

Açılan şikayeti değerlendirme olarak, evet rolü izliyordum. Rolü izlemeye başladığım andan itibaren sonuna kadar izlemeye başladık. Kişiye 10 bin dolar gasp edebileceklerini söyledim ve biraz daha izlemeye başladım.

Öncelik olarak atılan kanıtlarda(1. Layton Adams'ın SS'leri, 1.screenshot ve crewisgang adlı kullanıcının attığı 6.screenshot) Matthew_Anderson adlı karakterin kafasına "silah kabzası" ile vuruluyor ve Matthew Anderson karakteri ise herhangi bir tepki vermediği gözüküyor. Bu konu Powergaming olarak değerlendiriliyor. Uyarılara rağmen kişinin gasp edilen parayı kişilere vermediği için bu konu RefuseRP olarak değerlendiriliyor.

Maria Ocean karakterine gelecek olursak eğer. Kişiyi rol içerisinde uyardım ve uyarılarımı dinleyip rolünü sergiledi. Keyshawn karakteri ile birlikte gasp rolünü yaptılar. Gasp rolü sonucunda parayı herhangi bir sorun çıkartmadan verdi. Taciz olayına gelecek olursak eğer, savunan kişinin attığı kanıtlarda(crewisgang adlı kullanıcının attığı 4.screenshot) ise Maria karakterinin ağzını kapatmak, bağırmasını önlemek için kendine doğru çekip ağzını kapatıyor. Akabinde ise Maria karakteri Brandon karakterine saldırmaya çalışıyor, Brandon karakteri ise kişiyi tutmak için her iki eliyle Maria'nın belini tutuyor. Bu durumda taciz olayı olmuyor. Savunan kişinin attığı kanıtlarda(crewisgang adlı kullanıcının attığı 8.screenshot) hiçbir korku rolü sergilenmeden bağırarak küfür edildiği görülüyor ki o denli bir ortamda bu tarz rollere girmek Fear RP oluyor. Maria karakterinin kaçma olayında ise Brandon karakteri tek elini kızdan çekip tokat atıyor ve bu sırada Maria bu fırsatı değerlendirip kişiden kurtuluyor. Ek olarak ortak nezaketinize dikkat edin lütfen.

Savunan tarafın attığı kanıtlarda(7.screenshot) Leroy Mitchell ve Brandon Reddish'in yaptığı rol(koklama) rahatsız edici role giriyor. Bu denli rollerin izin alınarak yapılması gerekli. O yüzden "koklama" rolünü iptal ediyoruz. İki karakteri de rahatsız edici rolü izin almadan yaptıkları için uyarıyorum.

Şikayet kapatıldı. Herkese iyi forumlar, iyi roller.