Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vipers MC oluşum üyeleri -
@Jeux Olaya dahil olan şahit karakter adı: Residents of Seville Boulevard oluşum üyeleri.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.03.2020 / 20:00 ile 21:30 arası.
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Uzun bir yazı olacak.
Kural ihlallerini en son kısımda belirteceğim.
29/03/2020 (Pazar), Saat: 19:55 ve devamı.Idlewood bölgesinde bulunan ve açılışı olan mekâna doğru gitmek üzere araçlarımızda yerlerimizi aldık. Daha 24 saati doldurmamış, deyim yerindeyse taze bir oluşumuz. Bunun neticesinde oluşum üyelerine bir bir ve özel olarak söylediğim birkaç cümle vardı ve burada da yinelemek istiyorum. "Yeni bir oluşumuz ve bu nedenle agresif rollerden kaçınmalıyız, bu bizim için en önemli ve üzerinde dikkat kesildiğim kuraldır. Kural ihlali dahi olsa rolünüze devam edeceksiniz." Konumuza devam etmek istiyorum, araçlarda yerimizi aldık ve yola çıktık. İlgili mekâna gelip araçlarımızı park ettikten sonra mekânın içerisine girişimizi yaptık. Mekâna girdiğimizde içeride birçok kişi olduğunu gördük, uygun bir oturma planı oluşturmak amacıyla mekân içerisinde oturulacak yerlere bir göz gezdirmeye başladım. Tam o sırada oluşuma bugün dahil ettiğimiz kişi olan Bryce_Cadena isimli üyenin sözlü olarak tartışmaya girdiğini gördük. Karşılıklı atışmalar, sözlü tacizler ve kavgaya teşvik eden sözler sarf edildi.
Vipers MC oluşumunda President rütbesine sahip kişinin ekran görüntüsüdür.
Ekran görüntüsünü almadığım için chatlog yazılarını paylaşmaktayım. Log kayıtları incelenebilir.
20:04:52] Kaven Ashworth: Şu koltuklar daha bir hoştu sanki.
[20:04:52] Alex Freeman: Geliyor.
[20:04:54] Declan Telford: sen ne dedin bize sosyal medyadan?
[20:04:55] * Bryce Cadena adamlara bakınır.
[20:04:57] Hezekiah Colt: Neresi?
[20:05:00] Santito Gonzo: Sen git buradan adamım.
[20:05:00] Bob Weiner: Orospu çoçuğu.
[20:05:01] * Alex Freeman dolabın kapağını açar.
[20:05:02] Kevin Drake: Klavye delikanlısı da buradaymış.
[20:05:02] Declan Telford: Git buradan yoksa sikerim seni.
[20:05:02] Bryce Cadena: Annenizi sikeyim dedim.
[20:05:03] Valeska Essantial: Hey declan bırakın adamı..
[20:05:04] Anton Dzagoyev: OFF.
[20:05:04] Linda Petrov: Merhaba.
[20:05:04] Bob Weiner: Şimdi gel bakalım.
[20:05:06] * Alex Freeman viski şişesini alır.
[20:05:06] Levan Malyshev: Burada kavga çıkmasına izin veriyor musunuz?
[20:05:08] * Aaron Pritchard Barmene sağ elini uzatır.
[20:05:08] Jamal Lewis: Hey, Bryce'a sarkıyorlar.
[20:05:08] Santito Gonzo: Senin gibi piçler zar oynayamaz.
[20:05:08] Anton Dzagoyev: Sikerim ama kumar oynamaya mı geldik kavga etmeye mi?
[20:05:09] * Joufray Osborn kolları ile masaya dayanır.
Saat: 20:05 ve devamı.Bir anda ortalık karışarak mekân tam bir kavga meydanına döndü ve Vipers MC oluşum üyeleri, ismi geçmekte olan Bryce_Cadena ve yanımızda bulunmakta olan Isaac_Lourel isimli üyemizi yumruklamaya başladılar. Sistemsel olarak da iki kişiyi bayılttılar. Olay esnasında Vipers MC oluşumunda bulunan kişilerden de bayılanlar oldu. Neyin olup bittiğini IC olarak bilmediğimiz için Kaven_Ashworth ile Hezekiah_Colt, mantıklar dahilinde ve oluşumumuzun yeni olmasına karşın iki set lideri olarak karşılık vermedik. Olayın nedenini, neden olduğunu anlamak istiyorduk. Düşen iki oluşum üyemizi yerden kaldırdık ve bunun neden yaşandığını Bryce_Cadena isimli üyemize sordum. Daha sonra anlatacağını söyleyerek beni erteledi. İlk önüme gelen ve mekân içerisinde sesi oldukça çok çıkan Bob_Weiner ile konuşmaya başladım.
Kavga başlangıç anı.
[20:05:12] * Declan Telford sağ elini yumruk yapar ve saldırmaya başlar.
[20:05:13] Aaron Pritchard: Dostum buyur al!
[20:05:16] Levan Malyshev: Şu adamları ayırsanıza.
[20:05:16] * Alex Freeman şişeyi tezgaha koyar.
[20:05:17] * Bob Weiner sağ eli ile Bryce yumruk atar.
[20:05:18] * Santito Gonzo Vurmaya başlar.
[20:05:18] Linda Petrov: Kaç dolardan oynanıyor?
[20:05:19] Anton Dzagoyev: Nasıl mekan burası amına koyayım?
[20:05:19] Kaven Ashworth: Hopp.
[20:05:21] Aaron Pritchard adlı kişi Alex Freeman adlı kişiye bir miktar para uzatır.
[20:05:23] Anton Dzagoyev: Selam.
[20:05:23] * Leon Telford sağ ve sol eli ile şahsa saldırır.
Vipers MC üyesi Bob_Weiner ile geçen konuşma diyaloğu;
[20:12:26] Bob Weiner'a fısıldadın (39): Adamımı döven birisine hemen güvenemem. Bunu sende biliyorsun.
[20:12:32] Marco Markus: Beyaz kıç tokatlamayı seviyorsun.
[20:12:39] Bob Weiner fısıldadı (39): haklısın adamım konuşabileceğimiz bir yere geçelim
[20:12:39] Isaac Lourel: Ben saldırmadım Marco,bunlar kaşınıyor y'ea.
[20:12:39] Bob Weiner'a fısıldadın (39): Sorunun ne olduğunu, kimin hatalı olduğunu anlamak istiyorum.
[20:12:44] Santito Gonzo: Hey sen.
[20:12:44] Bob Weiner'a fısıldadın (39): Takibindeyim.
[20:12:51] Hezekiah Colt (kısık ses): Geleceğim, içeri geçin siz.
Yukarıda chatlog alıntısında da göreceğiniz gibi hem oluşumun lideri hem de set lideri olmama karşın kimsenin haksız bir şekilde yargılanmaması, her iki tarafın da dinlenmesi gerektiğini düşünerek rolümü sergiledim. Oluşum daha yeni, agresif rollere girişirsek zarar görebiliriz ve sunucu üzerinde açılan oluşumların daha ilk başlarda böyle yapıldığı için de yönetim tarafından kapatıldığını da unutmamız gerekir. Bob_Weiner karakteri ile konuştuktan sonra beni hood bölgesine çağırdı ve kimseyi yanıma almadan tek başına aracıma binip arkalarından takip ettim. Hood bölgelerine girişimi yaptım ve aracımı park ettikten sonra yanıma gelen Bob_Weiner karakteri ile olay hakkında bilgi aldım. Gerçekleşmiş olan bu konuşma, Bryce_Cadena karakteri ile Vipers MC arasında geçen olayın seyrini karşı taraftan görmemi sağladı.
Vipers MC oluşum üyesi Bob_Weriner ile konuşma diyaloğu;
[20:17:36] Bob Weiner: Evet adamım.
[20:17:45] Hezekiah Colt: Aranızdaki olay ne, onu öğrenmek istiyorum.
[20:17:47] Declan Telford: Kusura bakmayın yarın tekrar beklerim.
[20:17:50] Hezekiah Colt: Size ne gibi bir yanlış yaptı?
[20:17:53] Declan Telford: Yarın açılır diye umuyorum.
[20:17:53] Bob Weiner: Aramızda ki olay şu.
[20:17:57] Lucas Brasseur: Görüşürüz.
[20:17:58] Bob Weiner: Bize sosyal medyadan küfür etti.
[20:17:59] Hezekiah Colt: A'ha, dinliyorum.
[20:17:59] Declan Telford: Görüşürüz.
[20:18:05] Bob Weiner: Biz de onu gördüğümüz yerde patakladık.
[20:18:08] Bob Weiner: Bilirsin bunu hak etti.
[20:18:09] * Hezekiah Colt bara doğru bakar.
[20:18:12] * Hezekiah Colt tekrar Bob'a döner.
[20:18:18] • BF-400 model aracın motoru çalıştı. (( Alain Legrand ))
[20:18:21] Hezekiah Colt: Kulübünüze mi yoksa şahsi mi?
[20:18:28] Bob Weiner: Tüm kulübe.
[20:18:35] Bob Weiner: Şahsi olsaydı şahsi konuşurduk.
[20:18:39] Hezekiah Colt: Sosyal medya kullanmıyorum, bundan da haberim yoktu.
[20:18:41] Bob Weiner: Biz tek kişiye tek dalarız.
[20:18:48] Bob Weiner: Silahsız insana silah çekmeyiz.
[20:18:51] Hezekiah Colt: Geçen gün de altı kişi giriştiğinizi söyledi bana.
[20:18:51] [VC]{C8C8C8} Karşıdaki kişi aramayı reddetti.
[20:18:58] Bob Weiner: Geçen günde hepimize küfür etti çünkü.
[20:19:06] Bob Weiner: Arkadaşın cesaretli biraz.
[20:19:09] Bob Weiner: O yönünü takdir ediyorum.
[20:19:10] * Hezekiah Colt sağ eliyle kel kafasını sıvazlar.
[20:19:13] Bob Weiner: Ama sürekli dayak yiyor.
[20:19:13] Hezekiah Colt: Ah, Tanrım...
[20:19:15] Bob Weiner kahkaha atar.
[20:19:27] * Hezekiah Colt hafifçe dudak büzerek ekler; {FFFFFF}"Bryce ile bu konuyu konuşacağım."{C2A2DA}
[20:19:29] Bob Weiner: Bence o arkadaşına bize bulaşmamasını söyle.
[20:19:34] Bob Weiner: Eğer tekrar bir saygısızlık yaparsa.
[20:19:38] Bob Weiner: Bu sefer yumruklar konuşmayacak.
[20:19:39] Hezekiah Colt: Yaptığı saygısızlık yüzünden de kusura bakma, bilgimiz yoktu.
[20:19:45] Bob Weiner: İkidir bizimkileri ben durduruyorum.
[20:19:48] Bob Weiner: Üçüncüde durduramam.
[20:20:00] Bob Weiner: Şimdi başka sorunun yoksa bizimkilerin yanına gideyim bro.
[20:20:08] Hezekiah Colt: O'nun ile konuşacağım, bunu bir daha yaparsa da bu işi onunla halletmen daha iyi olacaktır.
[20:20:16] Bob Weiner: Tamamdır bro.
[20:20:16] Hezekiah Colt: Kendine iyi bak adamım, iyi geceleriniz olsun.
[20:20:22] * Hezekiah Colt sağ yumruğunu Bob'a sergiler.
[20:20:24] Bob Weiner: Seninde.
[20:20:29] * Bob Weiner yumruğuna karşılık verir.
[20:20:34] * Hezekiah Colt elini indirerek aracına yönelir.
Yukarıda vermiş chatlog alıntılarında Bob_Weiner karakterinin ağzından olayı dinledim. Bazı konularda kendisine hak verdim. "O'nun ile konuşacağım, bunu bir daha yaparsa da bu işi onunla halletmen daha iyi olacaktır." Bob_Weiner karakteri ile yukarıda vermiş olduğum konuşmayı yaptıktan sonra aracıma binip olayın gerçekleştiği ilgili mekâna geri döndüm. Mekânın otoparkında oluşum üyelerimi gördükten sonra yanlarına gidip Bryce_Cadena karakteri ile konuşmak istediğimi belirttim. Bryce_Cadena'yı kenara aldıktan sonra olayı bir de onun ağzından dinlemeye başladım. Dinleyip, yorumladım ve yapması gerekeni söyledim. Altta vermiş olduğum SS'te konuşma mevcuttur.
Bryce_Cadena karakteri ile görüştükten sonra bahsi geçen mekânda sonunda bir bira içmeyi hak etmişçesine Jamal_Lewis karakteri ile içeri giriş yaptım. Biramı söyleyip içtim, karakterimin bunalımda olduğunu da belirtmek/hissetirmek amacıyla da emote'mi eksik etmedim.
Barda içilen bira ve zaman çevresinde ki diyaloglar;
[20:40:12] * Hezekiah Colt belirsiz aralıklarla birasını yudumlamaktadır, kafası desk'e doğru eğiktir.
[20:40:34] Kristian Ganchev: Haklısın Jamal, ortalığı berbat ettiler.
[20:40:52] Jamal Lewis: Altı kişi kardeşimize girdi, biri ayakta kaldı. E-hehehe.
[20:40:54] Kristian Ganchev: Her akşam burada kumar olacak, yarın seni ve arkadaşlarını bekliyorum.
[20:41:02] Kristian Ganchev gülümser.
[20:41:09] * Hezekiah Colt 27 yaşlarında, 1.80 boylarında bir siyahi. Seville Boulevard bölgeine ait dövmelerine sah
[20:41:09] ..ip.
[20:41:19] * Hezekiah Colt biten bi{C2A2DA}rasını deske bırakırken ekler; {FFFFFF}"Ne kadar ha'h?
[20:41:20] * Ezra Dazzle Colt'a bakar ve ekler; {FFFFFF}"Hey dostum, moralsiz gibisin."{C2A2DA}
[20:41:23] Kristian Ganchev: Yarın böyle şeyler olmayacak, keyifli bir şekilde zar atacaksınız.
[20:41:32] Jamal Lewis: Tabii, gelmeye çalışırız.
[20:41:34] * Hezekiah Colt Ezra'ya bakarak ekler; {FFFFFF}"Ha'hh, yorucu bir gün. Siktir et."{C2A2DA}
Isaac_Lourel karakterini göremediğim için bir telefon açma gereği duydum. Telefonuma yanıt vermedi ve daha sonrasında beni geri arayarak konuşmamızı gerçekleştirdik. Bu konuşmayı altta vermiş olduğum SS'te görebilirsiniz.
Jamal_Lewis karakteri Stallion model araca binerken ben ise Moonbeam'a binerek bulvara doğru yol aldık. Hood'umuz olan Playa del Seville bölgesine geldiğimizde motorcuların yeniden kendilerini gösterdiklerini fark ettik. Bu sefer daha fazla kişi ile gelmiş olmalarıyla beraber bizim söylediğimiz sözleri cımbız gibi yalnızca alındıkları noktalar etrafında konuşmaya başladılar. Aşağıda vermiş olduğum SS'lerde de görebileceğiniz gibi oluşum üyelerinin -ki bir tanesi set liderliği yapmakta- HP'leri düştüklerinden dolayı %15 miktarlarında.
Şimdi genel bir toparlama yaparak olayın son noktalarına değineceğim;Hood bölgemize geldiğimiz zaman karşılaştığımız manzara hiç iç açıcı değildi. HP barları düşük, dövülmüş, hırpalanmış ve aşağılanmış durumdaydılar. Oluşum lideri olan Hezekiah_Colt karakteri biraz önce Bob_Weiner karakteri ile görüşmüş, bir bira içmek için aynı mekâna geri dönmüştü. Aradan geçen bu kısa zaman süresinden sonra hood bölgesine döndüğüne karşılaştığı manzara tam olarak anlattığım gibiydi. Hood bölgemizde bunu yapmaları da ayrı bir durum. Jamal_Lewis, Kaven_Ashworth ve Steven_Beckard karakterleri sistemsel olarak bayıltıldılar. Daha öncesinde ise bahsi geçen mekânda Isaac ile Bryce karakteri sistemsel bayılmışlardı ve o kişi kişi haricinde kavgaya karışan olmadı. Hood bölgemizde bize hakaretler sergilemelerine karşın bunun farkında olmayıp agresif rol sergilemeye devam ettiler. Bu rolü bir kişi değil, tamamiyle o bölgede bulunan tüm Vipers MC oluşum üyeleri yapmış bulunmaktadır. Taze bir oluşum olarak yaşadığımız bu rol neticesinde bunalmış olan oyuncumuz tek tek PM atmaktansa -rolün akışını bozmayarak, rolüne devam ederek- /b kanalından bir bildirim geçti. Karşı tarafın tepkisi ise /b - spamlamaları ile birlikte rol ortamından uzaklaşarak bölgemizi terk ettiler.
Asıl konumuz olan şikayetim ve nedenlerini ise aşağıda belirtmekteyim;Vipers MC birliğinin ne zamandan beri rol yaptığını bilmiyorum, oluşumu ile birlikte ilk defa karşı karşıya gelmekteyiz.
Forum üzerinden birliklerine baktığımda birlik seviyelerinin bir (1) olduğunu görmekteyim.
Sanırım yeni olmalılar ki oluşum üyelerinin kayıt tarihleri bunu göstermekte, oluşum tanıtımları mevcut değil.
Seviyesi daha bir (1) olan bir birliğin böylece agresif rol yapmamaları gerekmekte, ırkçı dahi olunca bir süre sonra katı tavır alınmalı.
Vipers MC oluşumunu ve üyelerinin yaptığı düşündüğüm kural ihlallerini belirtmeye geldi sıra;Motor kulübünde kadın karakterinde illegal faaliyete girişip, motor kullandıkları. Erkeklerden daha çok agresif rol sergiledikleri ve Sistemsel Birlik kısmında 3 adet President, 2 adet Vice President, 2 adet Sgt.Arms olmasına karşın hiç "Prospect" yamasına sahip kişilerin olmadığını görmekteyim. Oluşum tanıtımlarının dahi olmaması ise ayrı bir durum.
"Genel Kurallar" başlığı altında; "Birlik yöneticileri kurdukları birliğin konsepti hakkında ön çalışma yapmalı, konsept hakkında bilgi sahibi olmalıdır."
kuralının ihlal edildiğini ve faaliyete geçtiğini düşünmekteyim.
Yeni bir oluşum olduğumuzdan dolayı agresif rollerden kaçınırken, belki yeni açılan oluşumlara da örnek olmaya çalışırken Vipers MC bunun tam tersini bize karşı sergilemiş bulunmakta. Kendileri de yeni açıldıklarını söyleyerek bunu yapmakta. Konuşarak anlaşmak için gösterdiğim o kadar çabaya rağmen karşımızdaki oluşum kelime kelime ayırarak bizimle muhattap oldular. Bize karşı küfürler de edildi, zenci de dendi, aşağılandık ve kendi bölgemizde daha 24 saati doldurmamamıza rağmen ve yalnızca bir üyemiz ile önceden yaşanılan olaydan ötürü tamamiyle tüm birliğimize gereğinden fazla agresif rol sergilediler. Deyim yerindeyse 4 cümle kurduktan sonra arasında yer alan sadece bir tane kelimeyi alarak konuşmaktalar. Log kayıtlarını baştan sona inceleyebilirsiniz. Benim açımdan herhangi bir zararı yok. Bir siyahi çetenin önderlik ettiği mahalleye motorları ile birlikte gelmek fazla mantıklı bir şey değil, öncelikle gidip araştırmak gerekiyor. Direkt olarak kafa atmak fazlasıyla mantıksız. Sayılarını bilmeden karşı tarafın bölgesini işgal edemezsiniz.
"Birliğin henüz başlarında olmalarına rağmen gereğinden fazla agresif rol yaptıklarından dolayı da şikayetimi devam ettirmekteyim."
"Saçma rol sergiledikleri için kişi kişi değil tamamiyle o bölgede bulunan tüm oluşum üyelerinden şikayetçiyim."
Steven_Beckard karakterinin uğradığı saçma ve gereğinden fazla agresif rol;
Girilen mekânda ilk yumruğu atarak kavgayı başlatmalarına rağmen takınılan tavır ortadadır.
Declan_Telford isimli Vipers MC oluşumunda President rütbesine sahip kişinin DM arayışı spoiler içindedir;
"Bana saldıranlar bunlardı."Vipers MC oluşumunun birlik chat'inin de incelenmesi taraftarıyım. Büyük ihtimalle "MIX" söz konusu olacaktır.
MIX'e örnek olarak Vipers MC üyesinin kendi paylaşmış olduğu ekran görüntüsü aşağıdadır.
"Polis izliyor."Bunların dışında olarak olay saati olan 20:00'dan 21:30'a kadar logların incelenmesini talep etmekteyim.
Vipers MC oluşumunun bu kadar erken vakitte yaptıkları hareketlerden,
Yapmış olduğum açıklamalar ve bahsettiğim kural ihlalleri çerçevesinde ceza almalarını istemekteyim.
Daha 24 saatimiz dolmadan böyle bir role uğramamız açıkçası rol zevkimizi ve hevesimizi kırdı.
Bizim gibi daha yeni olan çeteleşme adı altında kurulmuş motorcu çetesi olan Vipers MC oluşumunun bu kadar agresif rol sergilememesi gerektiğini düşünüyorum ve gerekli cezaların verilmesi tarafındayım. Irkçı bir birlik olarak gözüken ilgili mc, dozunu ayarlamamakla beraber birçok kural ihlalini de önümüze sunmuş oldu. En azından olay örgüsü etrafında biraz araştırma yapmaları en mantıklısıydı. Aramıza yeni katılmış bir üye ve üyemizin geçmişte yaşadığı olayların yeni açılmış olan birliğimize yansıması tamamiyle Vipers MC'nin elindeydi. Yeni oluşumların bu kadar sert ve agresif rol yapmaması taraftarıyım, biraz gerçekçi ve mantıklar dahilinde rol yapmaya özen gösterirsek sunucuya da renk getirmiş oluruz.
Ayrıca; bu şikayet altına sadece iki birlik liderinin yorum yapmasını istemekteyim.
Aksi takdirde iki birliğin üyeleri de yorum atmaya başlarsa bu işin içinden çıkılmayacaktır.
Sayfalar süren, konudan konuya atlanan yorumları en aza indirmek için Vipers MC'den isteğimdir;
Lütfen birlik lideriniz ile karşılıklı olarak yorum kısmında bu konu hakkında güzel bir şekilde tartışalım.
Ek açıklamalar(varsa): Yazdığım yazının noktasına kadar ben sorumluyum, gerek chatlog alıntıları gerekse ekran görüntüleri üzerinde oynanmamış ve öyle bir durum var ise tamamiyle sorumluluğu ben üstleniyorum. Gerekli görülen yerlerin değil, tamamiyle tüm yazdıklarım log kontrolü yapılabilir. Zamanını ayırıp okuyan/ilgilenen herkese sonsuz saygılar.