Konu: [09/10.06.2020] Henry Gather/Ezequiel Murphy | OOC Tehdit, Rol Bölme ve dahası..  (Okunma sayısı 130 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.06.2020 01:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Henry_Gather @Merlow | Ezequiel Murphy @murphywashere

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.06.2020 23:30~ | 10.06.2020 00.00 ~

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

17-) KALICI HASAR

Kalıcı hasar izni karşı taraftan oyun dışı olarak alınmalıdır. Alındığı taktirde karşı tarafa kalıcı hasar verebilirsiniz. Belirli durumlarda olaya yönetici el atabilir ve Fear RP gibi ihlaller yapılma sonucunda bu tarz izinleri yönetici verebilir.

Kalıcı hasarlara örnek, kişiyi sağırlaştıracak şekilde yara açma, kulak kesmek veyahutta bacağını kullanılmayacak şekilde darbelerle etkisiz hale getirme karşı tarafın bacağını kaybetmesine sebep olma gibi.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

18-) KARAKTER ÖLÜMÜ - CK

Karakter ölümü için iki tarafında onayı olması gerekmekte ve geçerli sebepler olması gerekmektedir. Gereksiz ve saçma sebeplerden ötürü birisini öldüremezsiniz, bir küfür için gibi sebepler geçersizdir. Bu tarz durumlarda ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir. Kişiyi CK rollerine zorunlu kılmaya çalışmak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için Adminlere kesinlikle PM atmayınız.
CK rolünu kabul eden kişi CK için izin verdikten sonra ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünun iptalini isteyemez. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe ck yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olaya başından başlayayım. Akşam saatlerinde arkadaşım Tim_Ward beni çağırdı. Kendisine köpek dendiğini söyledi ve aşağılandığını söyledi. Yanında da rol içi öz kardeşim kadar sevdiğim July_Kruger vardı. Pompalı tüfeğimi aldım ve arkadaşım Crockett_Castillo'yu çağırdım. Beraber toplam 4 kişi bu arkadaşların (Henry_Gather / Ezequiel_Murphy) mekanlarını taradık. Bizzat ben Henry_Gather'i düşürdüm. Daha sonra kiralık katil olarak 3 kişi tutmuşlar. Ben benzinlikte benzin alırken beni taradılar ve kaçırıp bu arkadaşlara getirdiler. Oraya gelene kadar pompalı tüfek, uzi mermisi yedim. Devamında beni kaçırıp dövdüler, masaların üzerine attılar. Bildiğim kadarıyla  yasak olmasına rağmen 3 defa daha düşürdüler. Kiralık katillerle toplam 4 defa düşürülmüş oldum. Ben yediğim kurşunların ve yumrukların etkisiyle bayılma rpsi yaparken B chatten rolü defalarca bölüp refuse rp yapma dediler. Defalarca uyardım, hatalı do kullandılar... İznim olmadan CK rolü ve kalıcı hasar rolü yaptılar. En sonundaysa bana ailevi sövdüler. Gerekli SSleri atıyorum, umarım cezalarını alırlar. Büyük ihtimalle sunucuyu bırakacakları için bu kadar rahatlar. Ha unutmadan, Fear RP falan bozmadım. Gayet fear rpye uydum. SSleri varsa atsınlar, cevabımızı verelim. Çok fazla kural ihlali oldu, SSlerde hepsi tek tek belli olmakta. Penis kesme rolüne izinim olmadığı için oyundan çıktım ve şikayet oluşturuyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Vurulma Rolüm:
Spoiler: GösterGizle

2. Düşürmeleri

B'deki yazışmaları. Ben yine soru işareti kalmasın diye açıklama yapıyorum ama nafile...

B- dememe rağmen B bölüşleri ektedir.

B bölüşleri ve izin almadan CK rolü gerçekleştirişleri...

Kendi kendilerine izinsiz CK rolü gerçekleştirmeleri...

B'den bölmeye devam edişleri...

Do'dan diretmeleri...

Kendi kendilerine izin veriyorlar. Bravo.

OOC Tehdit

OOC Küfür

OOC Küfür

Ek açıklamalar(varsa): Karakterime uygun rol yapınca Refuse RP mi oluyor, aydınlatınız lütfen. Karakterim ağır yaralı rolü yapabilir ama CK yiyip yememesi benim elimdedir. Bu yetkimi gayet iyi kullandığımı düşünüyorum da. Uyanık olduğum sürede Fear RP uydum, dayak yedikce bayıldım ve bilincimi kaybettim. Me ve Do'lara cevap verdim. Bu arkadaşların platformdan uzaklaştırılmasını talep ediyorum. Arkadaşlara da beni uykumdan ettikleri için minnetlerimi sunuyorum.

#1 - 10.06.2020 11:14
https://prnt.sc/sx204f  ?

Thorin benim, başkasıyla karıştırmış olmalısınız, ama gelebilirsin.

Henry_Gather @Merlow | Ezequiel Murphy @murphywashere

adlı kullanıcılar bu şikayet konusu ve ek olarak diğer şikayet konusunun sonucunda çeşitli bir çok kural/rol ihlali, ek olarak OOC küfür, OOC tehdit ve benzeri durumlarından ötürü toplamda 900DK cezai işleme tabii tutulacak, kişilerin bu zamana kadarki tutumları onların sunucuda rol yapmak istemediğini, sadece arada girip trollemek amaçlı takıldıklarını gösteriyor, aynı tutumun devamında yasaklanabilir.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=82416.0

"Şikayet aç, umrumda değil" vb. tutumlarından dolayı şahıslar sunucudan kalıcı olarak yasaklanıyor, halihazırda dün akşam Murphy karakteri başka bir yönetici tarafından hileden yasaklanmış.
« Son Düzenleme: 10.06.2020 11:55 Thorin »