Konu: 31.05.2020-Tony Lopez-PG, GBİ, VCPD'ye Karşı Kurallar.  (Okunma sayısı 281 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 31.05.2020 07:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tony Lopez @serserikaraeski

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rosemary Valentine @Kılem

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.05.2020 18:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

36-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İlk olarak, şahıs departmana varıyor, araçtan indirilip asansörün yanına kadar sorunsuz yürüyor. Ben asansörün yanında emotemi veriyorum. (Şahıs memurlarla birlikte kodeslere çıktı.) Daha sonra kodeslere çıkıp bir süre bekliyorum. Şahıs OOC olarak 1000'den fazla kişinin bulunduğu büronun garajından firar etmeye kalkıyor. Görüntü aldıysa @Kıdem ekleyecektir. Şahıs tersten kelepçeli, etrafında istemediği kadar memur var. Nasıl oluyor da kaçmaya yelteniyor? Yine benzer bir mevzu, şahısı güçlükle kodeslere çıkartıyoruz. (Çok alakasız ve saçma bir şekilde 1000'den fazla polis var ama şahıs bir şeyler başarabileceğine inanıp kaçmaya yelteniyor.) Ayakta direnmeye başlıyor bunun emotelerini vesair veriyor. En son şahıs bir şekilde kodeslerde duvara yaslandırılıyor, üzerini detaylıca arama emotesi veriyorum. Bu sefer ustara talebini reddediyor. Abartılı bir PowerGaming kısaca.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://hizliresim.com/o6UXxA
https://hizliresim.com/16fHgu
https://hizliresim.com/AubY6n

Ek açıklamalar(varsa): Rolün zevkini ve kalitesini fazlasıyla düşüren gereksiz direnmeler, arkadaşın belirtilen suçlardan gerekli cezayı almasını talep ediyorum. :)

« Son Düzenleme: 31.05.2020 23:33 Nawwie »

#1 - 31.05.2020 22:01
Merhabalar.

Lütfen konu başlığını yetkililerin incelemesi adına uygun hale getiriniz.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=394.0

#2 - 01.06.2020 00:44
@serserikaraeski lütfen savunmanızı yapın.

#3 - 01.06.2020 05:03
Merhaba, olay şahitliğimi kabul ediyorum. Kişinin PD garajında yapmış olduğu rol hem absürt hem de gerçek dışıydı. Bizden kaçmak için airsoft arenasına girmeye yeltenmiş ardından oradan tekrar çıkmıştır. Kendisine yaptığının doğru olmadığını söylediğimde ve admin çağırdığım da kendisi tekrar asansör önüne gelmiş ve "düzgün" bir şekilde rolüne devam etmiştir. Kodeslerde yapmış olduğu direnme herkesin yapabileceği bir şey buna kimse bir şey demiyor ki; Nawwie'nin de dediği gibi OOC olarak departmanda da polisler bulunmakta. Her şey bu kadar.

Artı olarak belirtmeliyim ki, karakteriniz eğer polislerin üst aramasına karşı gösterdiği bir tepki -hareket- olsaydı bunu emotelarla belirtebilirdiniz ki onun yerine (sadece) ayakta direnme rolü yaptınız. Alissa sizin üstünüzü aradığında reddetmekten başka bir şey yapmadınız, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01.06.2020 05:17 Kılem »

#4 - 01.06.2020 12:23
Araçtan iner inmez emote vererek gerçek hayatta olabilecek şekilde kaçmaya teşebbüs ettim. Bak kaçtım demiyorum, "kaçmaya teşebbüs ettim", rol yapmayı ne olarak görüyorsun bilmem ama karakterim her yaptığı harekette mükemmel bir mantığa ve olumlu bir sonuca sahip olmak zorunda değil. Ardından role uyarak kodeslere çıktım, bir süre direniş gösterdim. Bir süre sonra memurların uyguladığı fiziksel baskı sonucunda üstümün aranmasına izin verdim. /üstarayı 2-3 kere reddetmişimdir role uygun şekilde, arkadaşın öyleymiş gibi göstermeye çalıştığının aksine milyon kere değil. Ortada bir ihlal olduğunu düşünmüyorum, yönetim doğru kararı versin.
Araçtan iner inmez emote vererek kaçmaya teşebbüs ettiğine emin misin? Kanıtın varsa lütfen ekle. Ben seni araçtan indirdim, asansörün kapısına kadar kelepçelerinden tutarak yürüttüm. Sonra senin memurlarla kodeslere çıktığının emotesini verdiğimde hala yanımdaydın, sen emoteme uymadın. Ayrıca, ne kadar oyun da olsa, Hard RolePlay sunucusunda oynuyorsun, adı üstünde. Hepimiz mantığa ve kurallara en uygun şekilde hareket etmek zorundayız. İyi forumlar dilerim. :)

#5 - 01.06.2020 21:06
Yetkili kararı bekleniyor, arkadaş savunma yapmayacak sanırım. :)

#6 - 01.06.2020 21:29
Alıntı
(Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)

Ters kelepçeli bir biçimdeyken üstünüzün aranmasını nasıl engelliyorsunuz, bir bürodan nasıl fark edilmeden kaçmaya çalışma çabası içindesiniz anlamadım. Gerekli ceza verilecek. Lütfen ilerleyen rollerinizde kuralları tekrar gözden geçirin.