Konu: [25.05.2020 - Jeffrey_Hoffman] FEAR-RP  (Okunma sayısı 175 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.05.2020 13:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jeffrey Hoffman @suspectre

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Juan Sanchez - @Quiqween

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.05.2020 - 22.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
36-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kurallarda da gayet açık ve net olduğu gibi, yanında iki polis memuruna karşı tek olmasına rağmen FEAR-RP kuralını ihlal ediyor ve bize tehditler savuruyor. Ve bu tehditlerine VCPD garajında da devam ediyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerek olduğunu düşünmüyorum, her şey açık ve net.

« Son Düzenleme: 25.05.2020 18:38 Badu »

#1 - 25.05.2020 15:08
Merhabalar.

Her IC olayın bitiminden hemen sonra bu şekilde foruma gelip, şikayet konusu açılması artık kabak tadı vermeye başladı. Bu sadece benim için geçerli değil, herkes aynı şeyi yapıyor. Birbirimizin hatalarını gözlüyor, olumsuz bir şey yapsa da hemen şikayet açıp; ceza almasını sağlasam diye düşünüyorsunuz. Bunun yerine, biraz daha sert bir polis memuru rolü yapıp /bunu yaparken sadece chat üzerinden küfür etmek değil, emoteler ile birlikte gücünüzü bana hissetirmeniz; canımı yakmanız gibi/ veyahut hiç dediklerime kulak vermeyip, tamamen focused on the job polis memuru canlandırsanız, bunlara bu kadar takılmayacaksınız.

Benim karakterime göre, yaptığınız işlemler; uyguladığınız prosedürler hoşuma gitmemiş olabilir. Karakterim buna sinirlenmiş, dolayısıyla adrenalin hormonunun salgılanması ile birlikte sizlere tehditler savurmuş olabilir. Bunlar olabilecek şeyler ve gerçek hayatta da örnekleri var. Canlandırdığım karakter, eğer size edilmesi gerekenden daha fazla tehdit edip, küfür etmişse; cezasını ona göre değerlendirip, ekstra yaptırım uygulamanız gerekiyor. Burada bir FEAR RP durumu göremediğim gibi, şikayet açılacak derecede yaptığım bir hata göremiyorum.

Onun haricinde eklemek istediğim pek bir şey bulunmuyor. Yönetici inceleyip, karar verecektir. Burada dikkat edilmesi gereken husus; Brian karakterinin, rol esnasında benim karakterime karşı emrivaki konuşması; benim karakterimin de /doğal olarak/ buna sinirlenmesi. Sana söyleyeceklerim bu kadar.

Bir yönden de sana hak veriyorum; sürekli böyle şeylerle uğraştığın için /rol yaptığın oluşumdan ötürü/ sen de triggerlanıyorsun. Üst mesajda da yazdığım gibi, eğlenmene bak dostum. Bu kadar ufak detaylara takılıp, ziyan etme kendini. Dediğim şeylerden bir şey anlamayıp, kafanda soru işaretleri kaldıysa şayet; alt tarafa atacağım videoları izleyebilir, kafandaki soru işaretlerini giderebilirsin. İyi eğlenceler dilerim.

• Videolar:
Spoiler: GösterGizle
&t=67s

#2 - 25.05.2020 16:08
1 - Oyunda bir kural ihlali yapıyorsun, oyun içerisinde bir ihlal yaptığımı düşünüyorsanız şikayet açabilirsiniz diyorsun, ardından hakkında şikayet açılınca buraya gelip her şeye şikayet açılmaz falan filan diye felsefe yapıyorsun. Ek olarak ihlal yaptığın için şikayet açılması en doğal hak, ki aylardır bu sunucudayım belki de ilk yada ikinci açtığım şikayet budur. O yüzden kuralları okuyup oynamalısın yada kural ihlali yaptığında hakkında şikayet açıldığında burada felsefe yapmamalısın.

- Ben sana oyun içinde söyledim, fear-rp yapmıyorsun diye bana kendin gelip hata yaptığımı düşünüyorsanız şikayet açın dedin. Sonra şikayet açılınca şikayet açsam da ceza aldırsam diye düşünüyorsunuz falan diyorsun. Komik.

2 - Evet karakterin adrenalin hormonuyla bana sinirlenmiş olabilir, bunun ile alakalı bana banka önünde ettiğin küfürler ile alakalı zaten bir şey demedim farkındaysan ama her şeyin bir limiti var, sen gelip küfürlerini görmezden geldiğimiz halde hala bize sizi idlewood'a sokmam, sizi bu şehirde yaşatmam vs vs. uzatırsan bu işte FEAR-RP ye girer. Ve evet sizin gibiler kendini tüm şehrin sahibi sanarak rol yaptığı sürece PD oluşumundaki bu tarz rol yapan insanlardan bıkmış insanlarda bu konu hakkında şikayetler açmaya devam edecek. Sistemsel bir birliği dahi olmayan birisi beni idlewood'a sokmamakla ve şehirde yaşatmamakla tehdit ediyor. VAOV.

3 - Bu kadar ufak detaylara takılıp ziyan etme kendini gibi cümleler bunlar boş edebiyat, senden fikir alacak değilim, şahsi fikirlerini kendine sakla ve sadece savunmanı yap.
« Son Düzenleme: 25.05.2020 16:12 Hopswell »

#3 - 25.05.2020 16:14
PD oluşumundaki bu tarz rol yapan insanlardan bıkmış insanlarda bu konu hakkında şikayetler açmaya devam edecek. Sistemsel bir birliği dahi olmayan birisi beni idlewood'a sokmamakla ve şehirde yaşatmamakla tehdit ediyor. VAOV.

Eklemek istediğim birkaç şey var onun sonrasında bir daha yorum yapmıyorum yöneticilere bırakıyorum kararı. Bir birliğim var 10 kişiye yakın, sağ tarafta sivil gözükme sebebim sunucuda oluşan bir bug sayesinde oluşumumuzun SİSTEMSEL olarak olmaması.

PD'nin bizden bıktığını söylüyorsun ama tek amacı bankasına para yatırmak olan adamın üzerine atlayıp saçma sapan roller sergileyip 300 dakika jail adam bunu söylüyor. Sunucuda PD rollerini seven kaç kişi var acaba? Sırf lambası açık olmayan bir insanı kaldırıma çağırıyorsun, kaldırıma gelmeyince polise direnmekten 300 dakika atıyorsun. Baya iyisin sen, yazmıyorum bir daha gerekli yönetici verir cevabı... : D

#4 - 25.05.2020 16:23
Saçma  sapan rol evet çok haklısın. Sana farlarınızı açıp yolunuza öyle devam edin diyip devriyesine devam edecek polise karşılık olarak yaptığın rol; Aracınla durmamak, aracını gidip köşeye park etmek, sana araçta kal uyarıları yapılmasına rağmen siktir git şuradan demek ve tutuklanınca ... neyse orasını yazmayacağım. :D

Seni kaç kere uyardım, uyarılarıma siktir git şuradan tarzı roller ile cevap verdin. Seni kaç kere uyarmama rağmen durmuyorsun dönüp küfürler edip hala uyarılara rağmen yürümeye devam ediyorsun. Buda 1.26 suçuna denk geliyor.

@Platoon 'un yaptığı bildiri;
Baro rolleri bir süre pasife alınıyor.Zanlı avukat talep ediyorsa ve aktif bir avukat bulabiliyorsanız minimum süre üzerinden sevk işlemleri yapılacak.Eğer aktif bir avukat yoksa maksimum süre üzerinden sevk işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Örnek olarak;
Polise direnmek 180-300 dakika.Avukat gelirse 180 dakika üzerinden, gelmezse 300 dakika üzerinden sevk işlemini yapıyoruz.

He ek olarak 300 dakika yatman gereken cezayı @Heavenly admine pm atarak 180 dakikaya düşürtmen takdire şayan. Gerçekten sunucunun IC ve OOC kurallarına çok saygı duyuyorsun :)

Ekstra hiçbir şey yazmayacağım, her şey net ve ortada. Bu konuda son iletim budur.
« Son Düzenleme: 25.05.2020 16:37 Heavenly »

#5 - 25.05.2020 16:37
Saçma  sapan rol evet çok haklısın. Sana farlarınızı açıp yolunuza öyle devam edin diyip devriyesine devam edecek polise karşılık olarak yaptığın rol; Aracınla durmamak, aracını gidip köşeye park etmek, sana araçta kal uyarıları yapılmasına rağmen siktir git şuradan demek ve tutuklanınca ... neyse orasını yazmayacağım. :D

Seni kaç kere uyardım, uyarılarıma siktir git şuradan tarzı roller ile cevap verdin. Seni kaç kere uyarmama rağmen durmuyorsun dönüp küfürler edip hala uyarılara rağmen yürümeye devam ediyorsun. Buda 1.26 suçuna denk geliyor.

@Platoon 'un yaptığı bildiri;
Baro rolleri bir süre pasife alınıyor.Zanlı avukat talep ediyorsa ve aktif bir avukat bulabiliyorsanız minimum süre üzerinden sevk işlemleri yapılacak.Eğer aktif bir avukat yoksa maksimum süre üzerinden sevk işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Örnek olarak;
Polise direnmek 180-300 dakika.Avukat gelirse 180 dakika üzerinden, gelmezse 300 dakika üzerinden sevk işlemini yapıyoruz.

He ek olarak 300 dakika yatman gereken cezayı @Heavenly admine pm atarak 180 dakikaya düşürtmen takdire şayan. Gerçekten sunucunun IC ve OOC kurallarına çok saygı duyuyorsun :)

Ekstra hiçbir şey yazmayacağım, her şey net ve ortada. Bu konuda son iletim budur.
Ağır bir şey olmadıkça ve aksi bir şey de olmadıkça verilen ceza limiti 180-200 arasındadır (1.26). Düşük limit. Bunu belirteyim sizlere.
« Son Düzenleme: 25.05.2020 16:39 Heavenly »

#6 - 25.05.2020 18:37
Henüz taze bir kural, bu yüzden sadece uyarı vereceğim fakat PD tarafının şikayetlerde bu tarz konuşması, kendilerine hakim olamaması beni fazlasıyla üzüyor ve endişelendiriyor.

Karşı taraftan da sürekli olarak polislere küfür etmek, "Sizi bu şehirde yaşatmam" naraları atmak benim açımdan doğru bir rol anlayışı değil. Çünkü hiç kimse, özellikle bankadan parasını çekmek isteyen bir kişinin hapse gitmek gibi bir planı yoktur çünkü.

İyi forumlar & iyi roller.