Konu: [14.05.2020] Kevin_Mackenzie , Jeffrey_Hoffman  (Okunma sayısı 277 defa)

ECT

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 14.05.2020 20:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kevin Mackenzie @warg7, Jeffrey Hoffman @suspectre

Olaya dahil olan şahit karakter adı: William Scot @Improves, Henry Blackwood @KaptanPorsuk, Nova Down @venomousgreen, Charly Cappy@Cappy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:14.05.2020 - 19.20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Sürekli role play ihlali(Non-Rp),Mixing, Fear RP, OOC Yalan,Refuse RP, İllegal birlik kuralları ihlali>2.2 çatışma

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişilerle olan rollerimiz tamamiyle şu olayla başladı; bundan birkaç gün önce Star Caddesindeki kumarhanenin önünde araç içerisinde, dört araç ve toplamda yedi kişi bekliyorken yanımıza bir araç yaklaştı, kişilere yolun ortasında beklememelerini trafiğin aktığını söyledik. Ardından bizden dört kişi yada beş kişi araçtan inerek yanlarına gitti ve diyalog yakın olarak geçmeye başladı. Kişiler araçta iki kişi olmalarına rağmen iki kişi araçta beş kişide kişilerin araçlarının yanında olmakla beraber toplamda yedi kişi olmamıza rağmen herhangi bir fear rp söz konusu olmadı, kişiler bize küfürlü konuşmalarla karşılık verdiler ve telefondan polisi aradıklarını söylediler-ki buda illegal rol yapan bir ekibin polisi araması sorununu doğuruyor- Buna rağmen sokak ortasında beklememelerini devam etmelerini söyledik ve aracımıza doğru geçtik [1]. Tam o sırada araçtan inen "Kevin_Mackenzie" bize silahını çıkartarak doğrulttu. Biz bir birlik olmamıza karşın hemde yedi kişi olmamıza karşın fear rp yaparak oradan uzaklaştık.

Birkaç gün sonra kişiyi (Kevin_Mackenzie) tek başına yakaladık ve sopa ile etkisiz hale getirerek olay yerinden uzaklaştırıp şehirden uzak bir tepeye götürerek kişiyi darp ettik ve bıraktık. [2] Olayın gerçekleştiği tarih; 12.05.2020 02:15

Bugün aracımla birliğimizin kurulu olduğu ve aktif rol çevirdiğimiz bölgeye( Montgomery) giriş yaparken önümde siyah bir glandale marka araç önümü kesti, kesenler "Kevin_Mackenzie" , "Jeffrey_Hoffman" idi. "Kevin_Mackenzie"i karakterini IC olarak tanımama rağmen- bana ve birliğime silah çeken şahıs, aynı zamanda birkaç gün sonra darp ettiğimiz şahıs- arabada arkası dönük bir şekilde oturduğu için kişiyi tanımayarak sadece korna çaldım ve önümden çekilmelerini bekledim. Kişiler çekilmediği için aracımı, araçlarının yanlarına yaklaştırdım ve camı açtım yolda durmamalarını söylemek için. Tam o sırada "Kevin_Mackenzie" karakteri silahını çıkartarak camdan sarktı ve drive-by'a başladı. Aracımla kaçmaya başladım, karakterime herhangi bir mermi isabet etmedi ancak aracım sistemsel olarak patladı. Bu olaylar sırasında bölgede bekleyen rol arkadaşlarım çatıdan olanları gördü ve bize doğru kaçmaya başladılar ve tam o sırada kişiler olay yerinden uzaklaştı. Hemen ardından rol arkadaşlarım ile birlikte, aracım rolsel zarar gördüğü için başka bir araca binerek toplamda üç kişi ve iki araç olmak üzere şehirde kişilerin izlerini sürmek için yola çıktık. Tam o sırada aracıyla kişileri mermi alma noktasında gördüğünü sms olarak gönderince aracım ile o noktaya sürmeye başladım ve kişiler bekliyordu ve NPC'nin yakınında değillerdi bunlarıda ekran görüntülerinden görebilirsiniz. [3] Tam o sırada rol arkadaşım "Charly_Cappy" silahını çıkarttıktan sonra sarkarak kişilere ateş etmeye başladı. O sırada ekran görüntülerinden de görebileceğiniz üzere [3] ":D" ile karşılık verip hiçbir şekilde yaralı rolü yapmadan araçlarına binerek oradan uzaklaştılar. Ardından camdan sarkarak ateş eden rol arkadaşıma(Charly_Cappy), "Jeffrey_Hoffman" tarafınan PM atıldı ve oranın güvenli bölge olduğunu, yöneticilerle konuştuklarını söylediler. [4] Oranın güvenli bölge olmadığını bildiğim üzere emin olmak için tekrar arkadaşlarıma yöneticilere soru sormalarını rica ettim. Geri dönüş yapan yöneticiler oranın güvenli bölge olmadığını doğruladılar ve bende bu şikayet konusunu oluşturmaya karar verdim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
[1]
Spoiler: GösterGizle

[2]

[3]
[/url]

[4]

Ek açıklamalar(varsa): Tam bu şikayet konusunu oluştururken daha aradan bir saat bile geçmeden kişiler tekrardan Montgomery'deki bölgemize gelerek saldırıda ve baskında bulunmuştur, bunun için ayrı bir şikayet konusu- oluşum şikayeti- oluşturuyoruz. Teşekkürler.
Edit: Oluşum şikayeti eklendi. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=80316.msg118081#msg118081

« Son Düzenleme: 15.05.2020 00:34 ECT »

#1 - 14.05.2020 21:35
Öncelikle selamlar, sağ taraftaki bannerdan da gözüktüğü gibi Jeffrey Hoffman karakteri benim. Olayların en başına dönelim..

•Star Caddesinde yedi kişiye silah çekme muhabbetinde ben yokum, öncelikle bunun bir altını çizeyim. Rolde bulunan karakterler Kevin ve Natalia. Şimdi bu konu hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü ben rolde yokum, rolün işleyişini ve ilerleyişini bilmiyorum. Tek bildiğim şey, silah çekti diye saatlerce Kevin Mackenzie karakterini /pm yoluyla  CK izni kabul ettin, CK ver blabla... tarzında söylemlerde bulunmanız. Buna da sadece gülüyorum.

•12.05.2020 tarihinde kaçırıp sopa ile dövdüğünüz rolü neden şikayette yazdınız bunu da anlamadım, geçiyorum.

•Kevin kaçırıldığı ve darp edildiğini vs. bana anlattı falan ben de size ulaşmak için verdiğiniz reklamlardan konum istedim. ( @Cappy buna şahit olabilirsin. ) Daha sonra olduğunuz bölgeye geldik ve yaklaşık 100-200 belkide daha fazla bir uzaklıktan bölgenizi izlemeye başladık. Tam o arada Kevin karakterini kaçıran aracın yolda geldiğini gördüm ve hemen önüne kırdım. Biliyorsunuz ki, emotesiz silah çekmek yasak ve bunun içinde aracınızın önünde on ila on iki saniye arasında ufak bir bekleyiş söz konusu oldu. Daha sonra size ve aracınıza hedef alarak sizi kovalamaya başladık. Bunu kalın bir şekilde yazmak istiyorum, aracınızın üç lastiği patlak halde..
-Üçüncü maddeye geldim hala nerede hata yaptığımı anlamış değilim.

•Öncelikle mermi Kevin karakteri mermi alırken üzerine birden mermiler yağdı fakat tutturabildiiniz mi orasını bilmiyorum. : D Herneyse benim yerime geleyim, mermi alma yerinin güvenli bölge olduğunu yani güvenliden kastım "illegal bir rol yapılmadığını" biliyor olmamdı. Bunu teyit etmek için /soru komutunu kullandım ve cevap veren support arkadaşımızda benim gibi illegal bir rol yapılmadığını belirtti. Kimdi tam hatırlamıyorum dilerseniz loglara bakabilirsiniz.
Bunun altını çizeyim, sadece Musa'yı sevdiğim için 12 yıllık bir arkadaşlığımız olduğu için bunu PM üzerinden belirttim. Daha sonrasında emin olmak içinde soru komutunu kullandım. Bu OOC yalan mı oluyor, neyse bunada güleyim hadi.

Son maddeyide yazdım hala nerede **Sürekli role play ihlali(Non-Rp), Fear RP, OOC Yalan,Refuse RP, İllegal birlik kuralları ihlali>2.2 çatışma** bu kuralları ihlal ettiğimi anlamadım ve bulamadım bu da komik bir konu oldu benim için. Teşekkür ederim böyle bir deneyim yaşattığınız için arkadaşlar. İyi forumlar.

ECT

*
#2 - 14.05.2020 22:03
Öncelikle selamlar, sağ taraftaki bannerdan da gözüktüğü gibi Jeffrey Hoffman karakteri benim. Olayların en başına dönelim..

•Star Caddesinde yedi kişiye silah çekme muhabbetinde ben yokum, öncelikle bunun bir altını çizeyim. Rolde bulunan karakterler Kevin ve Natalia. Şimdi bu konu hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü ben rolde yokum, rolün işleyişini ve ilerleyişini bilmiyorum. Tek bildiğim şey, silah çekti diye saatlerce Kevin Mackenzie karakterini /pm yoluyla  CK izni kabul ettin, CK ver blabla... tarzında söylemlerde bulunmanız. Buna da sadece gülüyorum.

•12.05.2020 tarihinde kaçırıp sopa ile dövdüğünüz rolü neden şikayette yazdınız bunu da anlamadım, geçiyorum.

•Kevin kaçırıldığı ve darp edildiğini vs. bana anlattı falan ben de size ulaşmak için verdiğiniz reklamlardan konum istedim. ( @Cappy buna şahit olabilirsin. ) Daha sonra olduğunuz bölgeye geldik ve yaklaşık 100-200 belkide daha fazla bir uzaklıktan bölgenizi izlemeye başladık. Tam o arada Kevin karakterini kaçıran aracın yolda geldiğini gördüm ve hemen önüne kırdım. Biliyorsunuz ki, emotesiz silah çekmek yasak ve bunun içinde aracınızın önünde on ila on iki saniye arasında ufak bir bekleyiş söz konusu oldu. Daha sonra size ve aracınıza hedef alarak sizi kovalamaya başladık. Bunu kalın bir şekilde yazmak istiyorum, aracınızın üç lastiği patlak halde..

•Öncelikle mermi Kevin karakteri mermi alırken üzerine birden mermiler yağdı fakat tutturabildiiniz mi orasını bilmiyorum. : D Herneyse benim yerime geleyim, mermi alma yerinin güvenli bölge olduğunu yani güvenliden kastım "illegal bir rol yapılmadığını" biliyor olmamdı. Bunu teyit etmek için /soru komutunu kullandım ve cevap veren support arkadaşımızda benim gibi illegal bir rol yapılmadığını belirtti. Kimdi tam hatırlamıyorum dilerseniz loglara bakabilirsiniz.
Bunun altını çizeyim, sadece Musa'yı sevdiğim için 12 yıllık bir arkadaşlığımız olduğu için bunu PM üzerinden belirttim. Daha sonrasında emin olmak içinde soru komutunu kullandım. Bu OOC yalan mı oluyor, neyse bunada güleyim hadi.

Son maddeyide yazdım hala nerede **Sürekli role play ihlali(Non-Rp), Fear RP, OOC Yalan,Refuse RP, İllegal birlik kuralları ihlali>2.2 çatışma** bu kuralları ihlal ettiğimi anlamadım ve bulamadım bu da komik bir konu oldu benim için. Teşekkür ederim böyle bir deneyim yaşattığınız için arkadaşlar. İyi forumlar.

•Evet, Star caddesinde gerçekleşen olayda siz yoktunuz, zaten o roldü açıklarken sadece Kevin'ın ismini kullandım. Rol ardından kişiye iki kez PM atıldı ve CK rolü için izin istendi, kişi kabul etmedi ve PM'ler kesildi. Yani sizinde dediğiniz gibi saatlerce süren bir diyalog yok.

•"Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın" maddesinde okuduğunuz üzere detayları ile açıklayın ibaresi geçiyor. Sizlerle de çok uzun bir rol geçmişimiz olmadığı için sadece üç dört günlük bir süreç olduğu için geçen tüm rollerimizi detayları ile paylaşmayı doğru buldum.

•Beklediğiniz yer mekanımızın tam yan trafik lambaları, bir aracı 4-5metre uzunluğunda kabul edersek mekandan tam olarak 2 ya da 2.5 araç mesafesi uzaksınız buda belirttiğiniz metrenin çok ama çok altı. Emotesiz silah çektiğinizi söyleyen olmadı, sadece bir mekanda müşteriler dışında toplamda 5 kişi varken-ki benimle birlikte 6 kişi- mekana saldırmanız, evet bu bir kural ihlali. Aracım Huntley marka bir araç ve bilirsiniz ki Off-Road'a uygun bir araç sizden kaçarken çimenli bölgeye girdim ki aracımın Off-Road bir araç olduğuna güvenerekten, burada zaten o an glandale marka aracınız ile Off-Road yapamayacağınızı anlayıp peşimden gelmemenizi beklemedim zaten sizde arkamdan tam gaz takip ettiniz. Aracımın tekerlerinin patladığını görmedim, dediğim gibi toprak yolda kaçıyoruz kıvılcım vs. çıkmadığı için bunu fark etmedim, zaten sizin ateş etmeye başlamanız ile aracın patlaması 4-5 saniye gibi bir zaman aralığında olduğu için anlık gelişti araç arızalandığı an zaten inip koşarak kaçmaya devam ettim.

•Evet, mermi alırken sizi gören rol arkadaşım orada olduğunuzu söyledi ve bizde oraya anında geldik. Amacımız DM yapmak olmadığı için rastgele ateş ettik, sizde dağınık bir pozisyonda olduğunuz için-ekran görüntülerinden de görüleceği üzere- tabiri caiz ise ortalığa ateş ettik. Zaten şehrin ara sokağında sizi etkisiz hale getirip yok etmek gibi bir amacımız olmadığı, ateş edip hızlıca ordan uzaklaşmayı planladığımız için sizi hedef almadık.

#3 - 15.05.2020 00:24

Münür'cüm öncelikle ben senin abinim, seninle 12 yıllık bir arkadaşlığımız yok, benim arkadaşlığım senin abinleydi, o da en son abinle 6 sene önce görüştüm. @suspectre
« Son Düzenleme: 15.05.2020 00:27 Cappy »

ECT

*
#4 - 15.05.2020 00:33

•Burada yaptığınız yoruma bir şeyler eklemek istedim. "Kevin kaçırıldığı ve darp edildiğini vs. bana anlattı falan ben de size ulaşmak için verdiğiniz reklamlardan konum istedim." burada belirttiğiniz ibareye ekleme istediklerim var; sizlerle hiçbir şekilde tanışma rolü gerçekleşmedi. Hiçbir şekilde bizim rol ekibimizden kimse sizinle isim olarak tanışmıyor. Siz ise burada reklamda isminizi gördük ve sizin mekanınıza geldik, sizi vurduk demek istiyorsunuz. Bunun içinde ek bir kural ihlali yaptığınızı daha kendi yorumunuz ile belirtiyorsunuz. Kural ihlalleri bölümüne Mixing'i de ekliyorum, teşekkürler.
« Son Düzenleme: 15.05.2020 00:35 ECT »

#5 - 15.05.2020 00:52
Uzatmak istemiyorum, gerekli cevapların hepsini ilk yorumumda verdim. Aynı soruları soruyorsunuz aynı cevapları vereceğiz. Yöneticiler gereğini düşünür, teşekkürler.

#6 - 15.05.2020 14:10
Bu arada yeni bir şey farkettim, burası güvenli bölge dedim diye OOC yalan mı söylemiş oluyorum? ....

#7 - 21.05.2020 07:35
Kevin Mackenzie, Oluşum Şikayeti adı altında açtığınız şikayetten cezalandırılmış.
Jeffrey Hoffman için tek sorun bölgeyi güvenli bölge olarak göstermesi. Öyle sanmış olabilir, bu da büyük bir sorun değil. Tekrarını yapmayacağını umuyorum.