Öncellikle merhabalar bu yazımda sizlere iyi bir karakter hikayesi yazarken dikkat etmeniz gerekenleri söyleyeceğim.Hazırsanız başlayalım.
1.Klişe konulardan sakının: Şimdi karakter hikayelerinde en çok kullanılan konular ''yetim kalmak,ailesi öldürülmek,yanlız yaşamak'' ve vb konulardır.Çoğu karakter hikayesi bunun üzerine yazılmıştır hatta ben bile ekmeğini yedim bu konuların ancak bunlar artık sıradanlaştığı için pek kimsenin ilgisini çekmiyor.Hikayeniz ilgi çekici olmalı sonu bilinmez,tahmin edilemez olmalıdır'ki hikayeniz ilgi çekici olup ilgi görsün.
2. Absürt şeylerden kaçının: Yapılıyor'mu bilmem ancak bazı insanlar hikaye yazarken çok abartı kullanıyor.Örnek vercek olursak''Ormanda büyümüştür,aslan kadar güçlüdür,tımarhaneye kapatılmıştır''gibi şeylerden örnek verebiliriz.Bunun absürt olma sebebi rol ortamını etkileyecek olmasıdır çünkü tımarhaneden çıkmış birinin normal olarak davranması imkansızdır ve ayrıca bazı oyuncular bu olayı suistimal ederek karakterinin tımarhaneye girmesini bahane edecek diğer oyunculara sebepsiz Dm girişiminde bulunacaktır.O yüzden absürt ögeler kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim.
3.Kötü olayları abartmayın:Bir insanın başından geçen kötü olaylar olabilir ancak bunların abartılması doğru değildir.Örnek vercek olursak tek bir hikayede''Çocukluğunda işkence görmüştür,ortaokulda zorbalık görmüştür,lisede okuldan atılmıştır.''gibi olaylar yazmak örnek verilebilir.Bunları çoğu insan yaşıyordur belki ama o insanların bile mutlu anları olmuştur elbet ama siz sadece kötü olayları abartarak hikayenize garip bir hava katıyorsunuz.O yüzden kötü-iyi dengesini kurmanız hikayeniz açısından iyi yönde olabilir[/size][/font]
4.Zaman,Mekan,Tarih: Bir hikayede önemli unsurlardan biride
zaman,mekan,tarihlerdir.Peki neden?Çünkü bunlar hikayeyi ilgi çekici yapacak olanlardır hikayenizin nerede,ne zaman,hangi tarihte geçtiğini bilmek insanların aklındaki soru işaretlerini kaldırır ve insanlar hikayenize daha çok ilgi gösterir.Ayrıca bu kavramlar hikayedeki olay örgüsü karışıklığını önler.
5.Yanlış yerde yanlış isim kullanmak: Karakter başvurusu yaparken çoğu insanın yaptığı hatalardan bir tanesi yanlış yerde yanlış isim kullanmaktır.Örneğin karakterinizin sonda Los Santosa gittiğini yazmak yanlıştır.Onun yerine hikayenizi Vice Citye bağlanması gerekiyor.Ya da mesela Amerika'da okuyan karakterinizin okulunu Rusya'da bulunan bir okul diye yazmanızda bu hatalardan birisidir.
Bunlara dikkat etmeniz karakter hikayenizin kabul edilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana