Parmak bastığın nokta, çok doğru bir nokta. O biraz OOC olarak dışa kapanıklıktan meydana gelen işe yaramazlık/vasıfa sahip olmamazlık hissinden kaynaklı. IC'de ürettiği kimliği/vasfı OOC olarak hissetmeye başlıyor hatta burada yazış stili bile değişebiliyor. Eskiden "adamın canlandırdığı karaktere bak birde OOC'de bak, pamuk şeker gibi herif" derdik. Şimdi "OOC'deki barzoluğunu IC'e aktarmış" diyoruz ama öyle değil "IC'deki barzoluğunu OOC'e" aktarmış oluyor aslında. Maalesef ki bu durum sıkıntı bir durum. İnsanlar bu oyunu oynamalı ve rolünü yapmalı, bu oyunu YAŞAMAMALI. Bundan dolayı şu ortamdan kimseyle konuşamıyorum, biliyorum ki havalı tavırlarla karşılaşacağım. Çatışmaya giriyorsun pmden tehdit alıyorsun. Adama çarpıyorsun "/b" den etmediği hakaret kalmıyor. Şikayet açıyorsun, hatasını söylüyorsun capslock açıp baskı yaratmaya çalışıyor(ki rezil oluyor). Bir kimse hatasını anlamıyor, iki OOC'de kendini yönettiği karakter sanıyor. Şurada bu konuyu bile tartışmak zorunda olmamız bile komik değil mi zaten? Alt tarafı bir oyun, eğlenme aracı. Harbiden "şunu bunu gidicem dövücem" diyeni bile gördüm şu ortamda.