Konu: [08.05.2020 - Cristian] Nametag cleo(aka Wall Hack)  (Okunma sayısı 563 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.05.2020 15:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Cristian /eski karakteri ile yapmış olduğu bir şey fakat yeni karakterinde de olduğunu düşünüyorum/

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @suspectre

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20 Nisan, saat gece 3 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle hepinize selamlar.

20 Nisan tarihlerinde tarafıma, Cristian adlı kullanıcı tarafından bir şikayet açıldı. (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=77990.0) Gerekli incelemeler yönetim tarafından yapıldı, sonuç olarak karakterim ve forum hesabım banlandı.

Geçen gün, şikayet konusunu tekrar inceliyordum ki gözüme bir şey takıldı. Cristian aka Gennadi karakteri, SA-MP'ın görüş açısını desteklemeyeceği yerden, nametag'ı gayet rahat bir şekilde görebiliyor. Bu tarz nametag hilelerinin iki çeşit türü vardır. Birincisi sobeit tarzında ki bu çok bariz şekilde görüldüğü ve kişinin videosunda da buna rastlanılmadığı için söylemek mantıksız. Ancak; cleo tarzında nametag hileleri alt+f3 kombinasyonu veya alt+f4 kombinasyonu ile aktif edilip, herhangi bir /video'da olsanız dahil/ hile belirtisi göstermez. Sadece doğal nametag uzaklığından daha uzak bir yeri gösterdiği için, videoyu izleyen kişiler şüphelenbilir. Dolayısıyla, Cristian adlı kişinin bu cleoyu kullandığını düşünüyor, kanıtlarımın da bunu desteklediğini belirtmem gerekiyor.

Alt tarafa bir takım sorulabilecek soruların cevaplarını yazacağım. Açıkcası konuyu açarken, hem gülümsüyor hem de Sokrates'in lafını aklıma getiriyorum. ''Bir şeyleri değiştirmek isteyen insan, işe önce kendisinden başlamalıdır.''

1) Nereden çıkardın? tarzında bir soru sorabilirsiniz. Hemen cevaplıyorum:

https://streamable.com/ybrw9h  > Gennadi karakterinin durduğu yere bakın. Bu duvarın arkasından, yolu iki şerite ayıran çizgiye kadar görebilirsiniz. O çizgiyi geçip, Gennadi karakterinin olduğu duvardan bir tık daha uzaklaştığınız anda nametag kaybolur. Bunu deneyebilirsiniz.

https://cdn.discordapp.com/attachments/707700920816893982/708112595554664498/unknown.png > Buraya baktığımızda ise, Gennadi aka Cristian adlı forum kullanıcısının tam olarak o çizginin de arkasında; Old Mongols'un köşesinde, direğin arkasına kadar ne hikmetse görebiliyor.

2) Böyle bir cleo veya eklenti mi var? Nereden çıkarıyorsun?

• Elbette. SA-MP için bu tarz hileler basit.
Spoiler: GösterGizle
Buradan izleyebilirsiniz. Dilerseniz, diğer bu tarz eklenti entegre edilmiş videoları atabilirim. Lâkin @Manifesto the Conqueror'nun  aşağıda belirttiğim şikayette bu tarz videoları izlemeden veya istemeden direk yasakladığını belirtmemde fayda var.

3) Daha önce böyle bir işlem bizim tarafımızdan yapıldı mı? Sunucuda çalıştığını nereden biliyorsun?

• Cleo dosyası olduğu için, A sunucusu B sunucusu ayırmaz. Direkt olarak oyununuza entegre edilir. 5 Nisan tarihinde açılmış olan bir konu gözüme çarptı. Tam olarak aynısı, hem de @Manifesto the Conqueror  tarafından işlem yapılmış. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=8432.0 Bu konuya bakarsanız şayet, bu eklenti ile aynı olduğunu görebilirsiniz.

4) Anti-alasing veya çizim uzaklığı etki edebilir mi?

• Nametag gibi olaylara etki etmiyor. Çünkü bu SA-MP'ın bir olayı. Bu söylediklerim ise, oyunu biraz daha güzelleştirmeniz, pikselleşmenin önüne geçmek için yaptığınız ayarlar. Eğer etki ettiğini düşünüyorsanız, ayalarım bu şekilde (https://www.upload.ee/image/11653634/sa-mp-001.png) Ama ne yazık ki ben de göremiyorum. : (

5) Kullanmadığını iddia ederse, ne olacak?

• Bu kişinin o yüreklilikle kalkıp, kullanıyorum diyeceğini tahmin etmiyorum zaten. Kullanmadığını belirtirse şayet, ilk olarak GTA klasörünün içini ve cleo dosyasının içinin fotoğrafını almasını /bunu yaparken full ekran yapması gerekiyor. Saat'de gözükecek/ hemen yan tarafına da klasörün kurulu olduğu yere gelip, klasörün fotoğrafını atmasını rica edicem. Bunları yaparken, saat farkının olmaması & tarih farkının olmaması gibi klasik şeyleri, belirtmeme gerek yok herhalde? Bu konuyu gördükten sonra değiştirebileceğini varsayarsak, bu konu açıldığından itibaren yapılmış her değişiklik, hile şüphesini iki kat arttıracaktır.

6) Sunucu içerisinde aynı olayı test ettiniz mi?

• Evet. Arkadaşım ile birlikte az önce test ettik. Şaşırmadığımız bir sonuç aldık.
a) Şerit çizgisinin hemen ilerisinde, duvara doğru yakın olan yerde nametag gözüküyor. (https://www.upload.ee/image/11654537/sa-mp-001.png)
b) Şerit çizgisinin hemen iki adım gerisinde, nametag kayboluyor. (https://www.upload.ee/image/11654569/sa-mp-002.png)
c) Ve son olarak ki en komiği, wave komutu bile zar zor görünürken, kişinin videosunda isim çıkıyor. Full ayarda olmasına rağmen, bizdeki durum bu. (https://www.upload.ee/image/11654568/sa-mp-003.png)

Bütün gelebilecek soruları yanıtladığımı, akılda kalan pürüzleri açığa çıkardığımı düşünüyorum. 5 Nisan tarihinde Manifesto tarafından bu cleo'dan yasaklanan kişiye yapılan işlemin aynısını, bahsi geçen kişinin rol geçmişi & sunucuda bulunduğu konuma bakılmadan yapılacağını biliyor fakat yine de bu talebimi yinelemekte fayda olabileceğini düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Yukarıda hepsini belirttim.

Ek açıklamalar(varsa): Teşekkür ediyor, iyi forumlar diliyorum.
« Son Düzenleme: 13.07.2020 20:01 Manwe »

#1 - 08.05.2020 19:08
Öncelikle selam konuya girmeden şunu belirtmemde fayda var, karakterinizle hile kullandığınız, önce inkar edip sonra kabul ettiğiniz için bana şahsen öfkelenmenizi anlayabilirim. İnanın hiç sorun değil burada konuşarak bütün sorunlarımızı çözüp sorularımızı yanıtlayabiliriz. Ve bu yönetici mesajına kadar ilk ve son yazışım olacak elimden geldiğince bütün değindiğiniz yerleri cevaplayamaya çalışacağım.

Sizin eski karakternize açtığım şikayet videosunda sizin adınızın çıkmasını ya da sizi oradan görmemi görüş hilesi olarak adlandırmışsınız, daha sonrasında bunu bir cleo yardımıyla yaptığımı iddia etmişsiniz. Önce şunu söylemek istiyorum şikayetinizde eski karakterinzde kullandığınız hilelerden ettiğiniz tecrübeler sayesinde oldukça bilgi vermişsiniz. /nasıl açanır-kapanır/ Siyahla belirttiğiniz nokta için teşekkür ediyorum bu sizin düşünceniz ve iddianız bu düşüncenizin sebebide sabahlara kadar hileyle insanlara üstünlük kurarken sizi enselemem. Bunu kişisel algılıyorum, her neyse belirttiğniz başlıklara geçebilirim.

Alıntı
https://streamable.com/ybrw9h  > Gennadi karakterinin durduğu yere bakın. Bu duvarın arkasından, yolu iki şerite ayıran çizgiye kadar görebilirsiniz. O çizgiyi geçip, Gennadi karakterinin olduğu duvardan bir tık daha uzaklaştığınız anda nametag kaybolur. Bunu deneyebilirsiniz.
Karakterimle gördüğünüz gibi önümdeki engelin tam oraya değecek kadar kısmıne geçmişim, videoya almadan önce adınızı görmedim çünkü objelerle kapalıydı daha sonra çıktığınızda adınızı gördüm. Şimdi şunu söylememde çok fayda var: ''Ben görüş hilesi kullanıyorsam sizin adınız neden daha sonra ekranıma geldi? Daha öncedende orada olabilrdi değil mi? Videoya başladığımda görüş açımdasınız ve ''iki'' saniye sonra sizin adınızı namgetag olarak görüyorum. Ben hile kullanıyor olsam neden daha öncedende gözükmesin?''

Alıntı
Cleo dosyası olduğu için, A sunucusu B sunucusu ayırmaz. Direkt olarak oyununuza entegre edilir. 5 Nisan tarihinde açılmış olan bir konu gözüme çarptı. Tam olarak aynısı, hem de @Manifesto the Conqueror  tarafından işlem yapılmış. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=8432.0 Bu konuya bakarsanız şayet, bu eklenti ile aynı olduğunu görebilirsiniz.
Manifesto'nun 5 Nisan'da işlem yaptığı konuyu bende sizin gibi inceledim ve bahsedeceğim bir nokta var. Şikayette kanıt olarak gönderilen mesajlara baktığımda hile kullanan karakterler mevcut ve bu apaçık ortada ama benim attığım videodaki gibi daha önceden gözükmeyip, sonra gözükmesi herhalde benim şansıma olan bir şey değildir değil mi? Ya da siz içerdeyken hileyi kapattım sonra açtım. Böyle mi oldu?

Diğer değinmediğim noktalar kişisel düşüncelirle dolu ve yönetici isterse log/plugin kontrolü yapabilecek şeyler. Ekstra olarak şunu da belirtmek istiyorum birliğimde aktif bir oyuncadan oraya geçip ekran görüntüsü çekmesini istedim ve bana attığı görüntü bu(tıklayınız) oldu. Bu arkadaşımızda gördüğünüz gibi videodan daha açık bir şekilde nametagle mevcut. Diyorsanız bu arkadaşında hile kullanıyor o zamanda daha arkada bulunan oyuncuların nametagleri gözükmüyor. Söylediğim gibi videoda hile olsaydı daha önce görmemezlik olup daha sonra görme olmaz. Oyun sinematiiğine göre değişen görüş açıları bunlar.  Son olarak videoda arkada iki tane araba geçiyor onları neden göremiyorum? Hilenin yapımcısı gibi seviyesini falan mı düşürmüş oldum?

Açıkcası bütün değindiğiniz yerlere en açık bir şekilde anlatmak için lafı uzatmış olabilirim. Çünkü burada bir kaç defa daha bahsettiğim gibi hile kullansam arkasını da görürüm, hile kullansam video çekerken kapatırım değil mi? Bunları da göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Daha fazla söyleyecek bir şey durmuyor ilk mesajımda söylediğim gibi ekstra bir yönetici mesajına bir şey yazmayacağım. Herkese iyi forumlar diliyorum.

« Son Düzenleme: 08.05.2020 19:17 Cristian »

#2 - 08.05.2020 20:11
Merhabalar, konu ile benimde bir bağlantım bulunduğu için eklemek yapmak istedim. Söylemiş olduğun şeylere ithafen yazılarımı yazıyorum. Bu arada; sürekli sizi banlattırdım, yakalattırdım; enselettim gibi çocukca /23 Nisan'da kürsüye bir saatliğine çıkarılan çocuklar gibi/ iğneleyici yazıların, gerçekten çok komik. Neyse, başlayalım.

-Dias karakteri görüntüde yok ama ismi yazıyor-

1) ''Diğer değinmediğim noktalar kişisel düşüncelirle dolu ve yönetici isterse log/plugin kontrolü yapabilecek şeyler. Ekstra olarak şunu da belirtmek istiyorum birliğimde aktif bir oyuncadan oraya geçip ekran görüntüsü çekmesini istedim ve bana attığı görüntü bu(tıklayınız) oldu.''

• Az önce tekrar denedim, dediğiniz gibi bir şey mümkün değil. Hangi birlik üyesinden aldıysanız, tıpkı bir örgütlenme gibi hepiniz aynı hileyi kullanıyorsunuz, çok bariz. Buna ek olarak, sadece sol taraftaki kişileri, yani /eski videoya göre/ gatenin önündeki kişilerin SS'ini almışsın. Bir yeri atladığını belirtmek istiyorum. Senin videona tekrar baktığımda, Old Mongols'un köşesini dönerken hâlâ nametag açık olduğunu görüyoruz. Bu SA-MP clientinin desteklediği bir uzaklık değil, maalesef.

2) Cleo ve bu tarz eklentiler, editlenebilir mi?

• Hilenin içerisindeki dosyaları editlemekten tut, onları baştan aşağıya yineleyebilirsin. Senin bunu yapıp, daha kolay bir arayüz veyahut oyunda sana problem çıkarmayacak bir görüntü haline getirmediğin ne mâlum?  Unutmadan; burada bize karşı değil, senin kullanmış olduğun bir hile için şikayet açıldı. Dolayısıyla, bize soru sormak yerine; bizim sorularımızı veyahut adminlerin kafasında oluşan soruları yanıtlamalısın ki daha rahat çözüme kavuşturulsun.

3) Manifesto'nun 5 Nisan'da işlem yaptığı konuyu bende sizin gibi inceledim ve bahsedeceğim bir nokta var. Şikayette kanıt olarak gönderilen mesajlara baktığımda hile kullanan karakterler mevcut ve bu apaçık ortada

• 5 Nisan'da açılmış olan konu ile şu an karşı karşıya kaldığın suçlama arasında tek fark, tarihleri ve kime açıldığı. Onun haricinde her şey, birebir aynı. Senin attığın ekran görüntülerinde de her şey açık ortada. SA-MP bu kadar uzun bir menzilli, nametag desteklemiyor.  Biraz daha zorlasan, Old Mongols'dan Ganton GYM'a kadar gösterecek.

Bunlar haricinde; sana verilmesi gereken bir cevabın kaldığını düşünmüyorum. Manifesto işlemleri titizlikle yapacağını düşünüyor, temenni ediyorum. Ve son olarak; yönetimden ricamdır. Kişinin bu suçlamalarından sonra; lütfen gerekli log kontrolleri yapılsın. Banlanacağından tedirgin olup, karakterindeki mevcut malları birlik üyelerine verip, geçiş yaptırabilir.
« Son Düzenleme: 08.05.2020 22:07 suspectre »

#3 - 09.05.2020 20:43
Şikayet güncelliğini koruyor.

#4 - 10.05.2020 16:33
Cristian'ın itiraz etmesi üzerine, bir kez daha kontrol ettik. First Person moddan kaynaklandığını tespit ettik, First Person mod bir nebze daha görüş mesafesini arttırıyor. Genel bir kural eklenene kadar, kullanmanızı önermem. Cristian'ın yasağı kaldırıldı.

Eski Yorum: GösterGizle
Oyun içerisinde bizzat ben ve yönetim ekibinden arkadaşlarım test etti. Aşağıya maksimum görebileceğiniz noktanın ekran görüntüsünü bırakıyorum. Üçüncü parti bir yazılım kullanıldığı bariz ortada. @Cristian yasaklandı.

« Son Düzenleme: 14.05.2020 12:10 balvenie »