Konu: [26.03.2020 - Antonino_Lombardi] SA:MP Fiziklerinin Aykırı Kullanımı & PG  (Okunma sayısı 177 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.03.2020 18:51
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Antonino_Lombardi ( @Modolex )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Frank_Casteglione
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.03.2020 - 18:04

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
      Chicken Run — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli olarak zıplayarak hareket etmek.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürrmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Kasalı araçların kasalarında, tekne gibi araçların yüzeyinde bulunmak bu kuralın ihlaline neden olmaz. Bisikletlerinizin ön selelerine bir ki?şi almanız da car-surf kuralının ihlaline neden olmaz ama bisikletinizde bulunan yolcunun uygun animasyonu uyguladığına emin olun ve sürüşünüzü buna uygun olarak gerçekleştirin.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewood Pizzastack dükkanının önüne geldiğimde karakterimin dostu olan karakter Frank Casteglione, Antonino Lombardi ile bir kavgaya tutuşmuştu. Önce ne olduğunu sordum sonrasında Antonini'nin sürekli dönüp dönüp Frank'e saldırdığını görünce gerekli emoteyi verip Antonini'ye saldırdım. Fakat Antonini kaçmaya başladı ve kaçarken Chicken Run yaparak zıplaya zıplaya bir arkadaşının arabasına sığınıp gitti. Bir süre sonra geri geldi ve tekrar saldırmaya başladı bu sefer karakteri sistemsel olarak düşürmeyi başardım ama bu sefer de yerdeyken hiçbir yaralı rolü yapmayıp tehditler ve küfürler savurarak Fear RP kuralının da ihlal etmiş oldu. Yaralı süresi bittikten sonra da hiçbir şey olmamış gibi kalkıp koşarak uzaklaştı ve canını doldurup tekrar saldırmaya çalıştı fakat son saldırısında bir ekran görüntüsü alamadığım için RK ihlalinden şikayet açamıyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıtlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

#1 - 26.03.2020 18:56
Şikayeti açmamın hemen ardından şahıs gelerek yine DM yaptı ve bize saldırdı bu sefer PM yoluyla şikayetini açtığımı söyledim bana attığı mesaj bu:

Sonrasında bunun gibi Trolling yaparak 300 dakika OOC hapis yedi @Keddy  tarafından:
https://hizliresim.com/ksKqhg

Fakat şahsın amacının sunucudan uzaklaştırılmak olduğunu hem kendi ağzından hem yaptığı hareketlerden anlıyoruz. Bence istediği verilmeli.
« Son Düzenleme: 26.03.2020 19:00 Peritovski »

#2 - 27.03.2020 19:16
Antonino saçma rolden ve bunny den ceza alacak, Frank karakteri ise ortak nezaketten ceza alacak. Karşınızdakinin insan olduğunu ve bunun bir oyun olduğunu unutmadan, küfür etmeyin.