Konu: [19.03.2020] @bakhtiyar @FaTates  (Okunma sayısı 193 defa)

#0 - 19.03.2020 17:38
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Tamaz_Kalapatirov @bakhtiyar Tony_Navarra @FaTates
Olaya dahil olan şahit karakter adı:Desmond_Defrusne @1Magic , Ronnie Brigs @NightLovel
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:18.03.2020/22:49

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

Alıntı
2-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI
2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde belirtilecek çıkartma, ateş etme emoteleri uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
[/b]
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Biz takılmak amaçlı @bakhtiyar 'ın birlik barına geldik, sözlü çatışma çıktı ve brawla girdik o sırada @FaTates (Tony_Navarra) Silahını çıkarıp,silahını ateşleme emotenu vermeden sıkarak Brawl rol ihlali yapıyor. Sonrasında biz sistemsel olarak yaralıya düştük, birlik arkadaşım @NightLovel
 (Ronnie_Brigs) 180 saniyesini doldurarak kalktı ve @NightLovel Kalıcı hasar izni veya geçici hasar izni vermeden (Karşı taraftan onay gerektiren rolleri çiğneyerek)@bakhtiyar (Tamaz_Kalapatirov) kalktığı gibi silahıyla sıkarak yeniden yere düşürdü sonucunda Spawn Kill yapmış oldu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Tony_Navarra'nın Brawl rolünde silahını çıkarıp ateşleme emotenu vermediği video:

Tamaz_Kalapatirov'un Spawn Kill yapmasının ekran görüntüsü:

22:52'de Ronnie_Brigs düşüyor ve /hasarlar'da Tamaz_Kalapatirov var. Sonrasında alttaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi 22:55'de Ronnie_Brigs'in hasarlarında yine Tamaz_Kalapatirov var ve böylellikle @bakhtiyar Spawn Kill yapmış oluyor.

Ek açıklamalar(varsa):Şahıslara gereken cezaların verilmesini talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 19.03.2020 17:43 atay »

#1 - 19.03.2020 21:59
emotem var, boş bir şikayet olmuş

#2 - 19.03.2020 22:02
zaten onaylı hooddumdasınız silah da çekerim, fear rp ihlalinden ck da ederim

#3 - 19.03.2020 22:37
Biz takılmak amaçlı @bakhtiyar 'ın birlik barına geldik, sözlü çatışma çıktı ve brawla girdik o sırada @FaTates (Tony_Navarra) Silahını çıkarıp,silahını ateşleme emotenu vermeden sıkarak Brawl rol ihlali yapıyor. Sonrasında biz sistemsel olarak yaralıya düştük, birlik arkadaşım @NightLovel
 (Ronnie_Brigs) 180 saniyesini doldurarak kalktı ve @NightLovel Kalıcı hasar izni veya geçici hasar izni vermeden (Karşı taraftan onay gerektiren rolleri çiğneyerek)@bakhtiyar (Tamaz_Kalapatirov) kalktığı gibi silahıyla sıkarak yeniden yere düşürdü sonucunda Spawn Kill yapmış oldu.

Onaylı hooduma kadar geleceksiniz, beni küçük düşürme rolü yapacaksınız, üstelik tartaklamaya kadar çalışacaksınız ve ateş edilince DM mi olacak?

Güzel arkadaşım benim ya sen kuralları bilmiyorsun, ya da bilmemezliğe vuruyorsun. Adamın ayağına sıktım diye kalıcı hasar rolü mü oluyor? BU AYAK İYİLEŞMİYECEK Mİ?

Spawn Kill dediğin ne? Kuralı şuraya alıntıla bakayım, ona göre savunma yapacağım.

#4 - 19.03.2020 22:57
Biz takılmak amaçlı @bakhtiyar 'ın birlik barına geldik, sözlü çatışma çıktı ve brawla girdik o sırada @FaTates (Tony_Navarra) Silahını çıkarıp,silahını ateşleme emotenu vermeden sıkarak Brawl rol ihlali yapıyor. Sonrasında biz sistemsel olarak yaralıya düştük, birlik arkadaşım @NightLovel

Onaylı hooduma kadar geleceksiniz, beni küçük düşürme rolü yapacaksınız, üstelik tartaklamaya kadar çalışacaksınız ve ateş edilince DM mi olacak?

Güzel arkadaşım benim ya sen kuralları bilmiyorsun, ya da bilmemezliğe vuruyorsun. Adamın ayağına sıktım diye kalıcı hasar rolü mü oluyor? BU AYAK İYİLEŞMİYECEK Mİ?

Spawn Kill dediğin ne? Kuralı şuraya alıntıla bakayım, ona göre savunma yapacağım.

1-) Hoodun olabilir Brawl atıyoruz orada boğazıma sarılıyorsun, bizde seni itiyoruz brawldayız yani, arkadaşın brawlda silah çekerek Brawl ihlali yapıyor.

2-) Ben oraya sadece kalıcı hasar izni demedim, kalıcı veya geçici hasar izni dedim, yani onay gerektiren bir rol sergiliyorsun ama şahıs sana onay vermeden sıkıyorsun direk.

3-) Spawn kill'de düşürdüğün kişiyi ayılınca yeniden düşürmen oluyor..

#5 - 19.03.2020 23:00
Bir birlik lideri ile nasıl brawl atmayı düşünebilirsin? Mekanda onca adam varken, R20 adam seninle brawl mı atar?

Süper arkadaşım benim, seni yaralamam da kural ihlali o zaman? Geçici hasar izni almadım?

Konuyu alıntıla bir, okuyayım

#6 - 19.03.2020 23:04
Bir birlik lideri ile nasıl brawl atmayı düşünebilirsin? Mekanda onca adam varken, R20 adam seninle brawl mı atar?

Süper arkadaşım benim, seni yaralamam da kural ihlali o zaman? Geçici hasar izni almadım?

Konuyu alıntıla bir, okuyayım

Brawl'a giren senin boyunuma sarılıyorsun ilk başta.

Zaten onay gerektiren roller düşürdükten sonra oluyor..

#7 - 19.03.2020 23:08
Alıntı
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur.

Tony Navarra bu kuralı çiğnediği için cezalandırıldı başka bir sorun gözükmüyor.