Başlığı okuduktan sonra içeriğinin az çok ne olduğunu tahmin edebileceğiniz bir konu, lafı fazla uzatmadan konunun içeriğine geçmek istiyorum, bunu yaparken ise bazı örneklendirmeler yapacağım.
SENARYO-1
A kişisi faction tanıtımı için ekran görüntüsü editlemek istiyor, oyununda ise herhangi bir skin modu, araç modu, texture modu vs. yok, oyunu temiz oynuyor. Rolde ise çok kaliteli bir konuşma yapıyor ve bunu editliyor, editlerken yöntem olarak LSRP+'yı tercih ediyor ve resmi kötü şekilde kırpıyor, hiç özen göstermeyip faction tanıtımında paylaşıyor.
Benim gözlemlerim kadarı ile S1 gerçekleştikten sonra insanlar o ekran görüntüsüne bakınca o oyuncu için direkt olarak kötü rolcü damgası yapıştırıyor.
SENARYO-2
B kişisi faction tanıtımı için ekran görüntüsü editlemek istiyor, oyununda skin modları, araç modları, oyunu daha gerçekçi yapan texture modları vs. var, görüntü olarak zengin bir içeriğe sahip. Rolde ise A kişisinin aksine hiç anlamı olmayan, imla kurallarına uymayan abuk subuk bir rol gerçekleştirip ekran görüntüsüne ise çok özenip paylaşıyor.
S2 durumunda ise insanlar bu ekran görüntüsünü gördükten sonra chatlog'u okumadan bile o kişinin çok iyi rolcü olduğunu düşünüyor ve savunuyor. Ben kişisel olarak ekran görüntüsü editlemekte sıkıntı yaşamayan birisiyim, gece gece bu konu aklıma geldi ve bu konuyu açıp sizler ile görüş paylaşmak istedim. Sizce bu olay doğru mu? Rol seviyesi gerçekten ekran görüntüsü ile mi ölçülüyor? Yorumlarınızı bekliyorum.