Konu: Şikayet Nasıl Açılır?  (Okunma sayısı 237 defa)

#0 - 20.12.2020 20:31
Herkese Selaaammm!
Arkadaşlar öncelikle kendi bildiğim kadarıyla sizlere nasıl şikayet açıldığını göstereceğim, pek şikayet açmadığım ve hakkımda pek şikayet açılmadığı için böyle konuşuyorum. Arkada balık tutarken "Oyuncu Şikayetleri" kısmını gezip vakit geçiriyordum fakat değişik şikayetler gördüm, hiçbir ss olmadan sadece yazılı olarak yapılan şikayetler/yapılan savunmalar dikkatimi çektiği için bu rehberi açma gereği duydum. Hali hazırda zaten bulunan bir rehber var ama olsun.

Screenshot(SS) Nedir?
Screenshot, kısa olarak ss arkadaşlar oyunda F8 tuşu ile SS alırsınız ve chatte "Screenshot Taken - sa-mp 001" tarzı bir şey yazar. Pekâlâ nereye gidiyor bu screenshotlar? Hemen cevaplayalım. Arkadaşlar "Belgelerim --> Gta San Andreas User Files ---> Screens" gibi bir şey olur, peki burada yok nasıl bulabilirim? Bilgisayarınızın arama yerine gidip sa-mp yazın sonrasında "Sağ tık, dosya konumu aç" şeklinde bulabilirsiniz.

SS'ler Nasıl Şikayete Eklerim?
Arkadaşlar bunun için bilgisayarınızın arama motoruna "Hızlı Resim ya da Resim Yükle" yazmalısınız, tabii ki bildiğiniz farklı siteler varsa onlarıda yazabilirsiniz. Siteye giriş yapın, fotoğrafı seçin yükleye basın. İsterseniz "Resim Sayfası" seçeneğini kopyalayıp yapıştırın, isterseniz "Site BBCODE"u seçip, şikayeti açarken üstte bir resim simgesi var ona basın sonrasında içine "BBCODE"u yapıştırın, ss direkt olarak gözükecektir.

Ne Durumlarda Şikayet Açmalıyım?
Arkadaşlar empati kurmamız gerekli kimse gününün tüm saatinin OOC hapiste geçmesini istemez fakat karşı taraf hakediyorsa tabii ki cezasını çekmeli. Öncelikle diyelim ki bir kural ihlali ile karşılaştınız, karşıda ki kişiye "PM" yoluyla ulaşın ve yaptığını açıklayın, eğer ki ters cevaplar veriyorsa ve üstelik sizi suçluyorsa şikayet açabilirsiniz. Kendi yaşadığım bir olaydan bahsedeyim, sunucuya ilk geldiğimde açık bir araba görmüştüm param yoktu bindim arabaya, bir anda chatimde şu mesaj belirdi "Kanka arabamı niye çaldın?" diye, bende "Kilidi açıktı aldım kanka noldu ki?" dedim, adamda rapor atmış, yanıma bir admin bum diye geldi. Scealten yada Heavenly (Nasıl yazıldığını bilmiyorum) arabayı rolsüz mü çaldınız diye sordu, bende "Kural ihlali mi? Bilmiyordum" dedim, sonrasında arabayı yerine bırakmamı söyleyip gülücük saldı chate. Bende arabayı eski yerine bırakıp adamdan PM yoluyla özür diledim.

ÖZET
Arkadaşlar, biraz kaba olacak ama lütfen boş boş şikayetler açmayalım ve empati kuralım, karşı taraf özür diliyorsa üstüne fazla gitmeyin eğer ki kötü niyetli bir özürse zaten bir daha yapar, sonrasında açarsınız şikayetinizi. Adminleri yormaya gerek yok diye düşünüyorum bu konuda. Hard-RP bir sunucuda oynuyoruz zaten, OOC cezalar yüksek. Ben daha yüksek olması taraftarıyım, bende bir hata yapıp Noob-DM yapmıştım, cezamı çektiimm akıllandım. Herkestende özür dilerim bunun için hakkınızı helal edin. Artık iyi şeyler için hizmet etmek istiyorum :D <3

İyi akşamlar, iyi roller, günaydın.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok