"Federico'nun ağzından dinliyorsun"Ben Federico ve sen sanırım ailemin hikayesini insanların duymasını sağlayacak olan çocuksun. Sana neşeli, mutlu bir aileyi mutsuzluğa, karanlığa süren bir babanın hikayesini anlatacağım, yani benim. Her şey New York şehrinde büyükbabamın bize bıraktığı İtalyan yemekleri servis ettiğimiz bir restorant ile başladı. sana bunu anlatmamın bir önemi yok, üzgünüm fazla geriye gittim. Sana anlatacağım şey ise hayatımda kendimi yüksek bir yerlere gidiyormuş gibi hissederken kendimi en alt tabakada bulmam. Asıl hayatım Vice şehrine ailemle birlikte taşındığımda oldu. Aslında tek isteğim ailemi daha mutlu tutabilmek, o sıralar yeni doğmuş olan çocuğum Frank'in mutlu bir hayat yaşam sürmesini istememdi. Benim gibi insanların köpekliğini yapmasını istemedim. Köpek olmayı hak eden insanlar oğlum Frank'ın köpeği olmalıydı, bunu istiyordum ve hayatımın en büyük aşkı Tiffany. Ona yaptığım onca şeye rağmen bana uzun bir süre dayandı. Neyse bunlardan bahsetmek için henüz erken. Kulaklarını aç ve beni iyi dinle nasıl bu hale geldiğimi dinlemen gerek ve dinletmen gerek.
Vice Şehrinin YabancılarıŞehirdeki ilk günlerimde eski dostum Braylen ile karşılaştım, bir zamanlar yapmamamız gereken şeyler yapmıştık. Kötü bir ikili olmuştuk daha sonra hatalarımızdan sıyrılıp, tanrıdan af dilemeye karar verdik ve uzun yıllar sonra Kendisi çok uzun bir süre Vice şehrinde taksicilik yaparak geçimini sağlıyordu, sonra karşısına ben çıktım eminim ki beni gördüğü güne lanet etmiştir. Gece saatleri onun yerine taksiye çıkıyordum, bu iş benim için en azından bir süre için yeterli olmuştu keşke ama keşke bu işe devam etseydim. Daha sonra Braylen ile konuşmaya karar verdim o sıralar gerçekten sıkışmıştım, paraya ihtiyacım vardı, ailemin önemli ihtiyaçları vardı ve lanet olsun ki Braylen'ı ikna ettim onsuz yapmaya cesaret edemezdim ve birkaç kez daha eski hatalarımızı tekrarlamaya karar verdik. Tüm suç benimdi onu ben ikna ettim.
Son zamanlar Little İtaly'de takılıyordum. İtalyan ve Amerikalıların akın akın gittiği güzel bir bar vardı, akşam saatleri taksiye çıkmadan hemen önce duracağım yeri bilerek birşeyler içerdim. iyi insanlarla tanıştım şehir hakkında bilgi topladım. Yakın zaman içinde iyi bağlantılar kuracağımdan emindim. Her mekanın, bölgenin mutlaka bir sahibi vardır. Bu dünya gibi Tanrı hepimizin patronu.