Konu: Robert_Larkin Görevini Kötüye Kullanma  (Okunma sayısı 334 defa)

#0 - 31.12.2019 04:15
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı (Robert_Larkin @mhrhan) : 
Olaya dahil olan şahit(ler): Jake_Durand - Anthony_Miller  - Matthew_Neustadler Patrick_Spancer
Tarih ve saat: 30.12.2019 22:47

İhlal edilen kural: POWERGAMING - KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER - ROLDEN KAÇMAK İÇİN  -
Olayı açıklayın: Olay tam olarak lokasyon hatırlamıyorum çokta hakim değilim uzak kaldığım için. Öncelikle bizim bir rolümüz oldu bu rolden sonra gerek bütün polis kadrosunu buradan tebrik ediyorum. Çünkü bir olaya 4 tane polis aracı bullet sanırım modeli bu tarz araçlar ile müdahale edip illa polis üstün çıkması için ellerinden geleni ardına koymayıp 4-5 defa kaza yaptırtmama rağmen ısrarla kovalama devam ettiler. Hiçbir şekilde taviz vermeden bu kovalamaca bana çarpa çarpa durdurdular. Neyse araçtan indik ve koşmaya başladık burada arkamdan gelen 2-3 polisi aldırmadan uyuşturucu etkisinde olduğum için devam ettim akabinde bir polis memuru veya yetkilisi arkamdan plastik kurşun ile beni etkisiz hale getirdi. Öncelikle tedavi rolü bekliyordum yapılmadı. Polis aracının arka tarafında otururken Robert Larkin adlı polis memuru kriz geçirdiğimi defalarca belirtmeme rağmen /do üzerinden geç tanımlayıp bana müdahale etmek istedi o sırada ''/me herifi çeker'' gibi emoteler verip ne yaptığını anlamadığım emoteler ile bana bir işlem yapma eylemine girdi. PM'den kendisine herif adam diye hitap etmen yanlış diye söyledim aksine bir süre devam edip artık isim ile hitabın daha doğru olduğunu anlayıp bu yönde olaya bakış açısını değiştirdi neyse. /me herif'e narcan uygular emotesi atıp geçiştirdi. Akabinde pmden kendisine herif olayını söyleyip bu rolün tarafımca onaylamadığımı bana doktor müdahalesi gerektiğini söyledim. Arkadaş ısrarla ''Narcan,Narcan'' diye tuturdu dünyanın en azılı suçlusu olsa bile tedavi ön görülmesi gerekir ki plastik kurşun çıkarılmadı veya bir pansumandır vs. sorgu suhalsiz bir iğne rolü ile basit bir şekilde geçiştirildi. Kendisine defalarca söylemem rağmen beni olay yerine gelen ambulans'a veya hastaneye tıbbi tedavi için her hangi bir girişime girmeyip istediğim zaman rollerimi red etti. Arkadaş tabi ki bu yazdıklarımı yaşı veya karakteri itibariyle ooc kine döküp benim cezamda en ufak bir indirim uygulatmaksızın 800 dakika hapise sürgün etti. Şimdi soruyorum ben hiçbir kimsenin ic bir şekilde canına malına kast etmeme rağmen rolsel olarak dönen bir rolün gerekli admin olan avukatın görmesi üzerine gerçekleşen bir rolde 800 dakika yemem yanı sıra 1.5 saat pd md ve bir çok kişiye rol paslamama rağmen 800 dakika cezayı ön gördü bu arkadaş. Aynı işlemleri yapmamıza rağmen bir arkadaşım 120 dakika sanırım diğeride 90 dakika ceza yedi. Normal şartlarda bu cezaların indirimsiz uygulanması için mantıken yüzde yüz suçlu olmam lazım. Hiçbir kanıt veya bir şey olmaksızın bir kovalamaca ile gerçekleşen rol için bu arkadaş ooc kinin ortaya döküp 800 dakika cezayı yani 13 saat hapis(afk bırakma) cezasını nasıl ön görebildi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:

Diğer açıklamalar: Bana mantıken uygulaması gereken cezalar şöyledir. Ayrıca bana her hangi bir şekilde para cezası veya ona benzer bir şey söylemedi ic olarak kanun bilmişlik taslamak istemediğim için bekledim fakat bana her şeye rağmen sanırım x5 ceza atıp 800 dakika ön gördü ve hiçbir indirim veya yararıma oluşacak bir etken yaratmadı.
https://prnt.sc/qhqkto
https://prnt.sc/qhql3n
« Son Düzenleme: 31.12.2019 04:50 Bilal »

#1 - 31.12.2019 04:21
@mhrhan savunma yapın.

#2 - 31.12.2019 04:44
Ayrıca adaletli şekilde ceza üzerinde bir düzenleme yapılabilir mi? Yetkililer bunu önceden yaparsa iyi olur.

#3 - 31.12.2019 12:17
12 saat içerisinde savunma yapacağım

#4 - 31.12.2019 17:19
POWERGAMING - KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER - ROLDEN KAÇMAK İÇİN BAĞLANTI KOPARTMAK
1-Tarafımca herhangi bir /q yada force crash gerçekleştirilmedi.
2-PG uygulanmadı, şahsa rol yapması için fırsat tanındı (arkadaşlar rahat 3-5 defa aynı krizi geçirdiler)
3-Bir müdahale için karşı taraftan izin alınması gerekmiyor, zaten sizde onayım gerek diye belirtmediniz.

bir olaya 4 tane polis aracı bullet sanırım modeli bu tarz araçlar ile müdahale edip illa polis üstün çıkması için ellerinden geleni ardına koymayıp 4-5 defa kaza yaptırtmama rağmen ısrarla kovalama devam ettiler.
Yaklaşık 2000-3000 kişilik bir departman ve adam kaçırmadan bahsediyoruz.Bence METRO'ların zırhlı araçla gelip seni mermiye tutmalamaları için teşekkür etmelisin.Gerçek hayatta ABD polisi nasıl şehirdeki suçlulara karşı üstünse, buradada üstündür.Kaçmadan önce iki kez düşünün.

plastik kurşun ile beni etkisiz hale getirdi. Öncelikle tedavi rolü bekliyordum yapılmadı.
Sanırım komşunun çocuğu seni boncuklu tabancayla vurduğu zaman 112'yi arayacaksın.Uyuşturucu krizinde olduğunu belirttin, olay yerinde narcan uygulandı ve zamanla normal haline döndün.
Spoiler: GösterGizle

Nedense 40mm'lik plastik kovan ile 6 kez vurulan adama birşey olmuyor ama beanbaglanan arkadaşımıza EMS çağırmak zorundayız.

plastik kurşun çıkarılmadı
Plastik boncuklar vücuduna girmez, vücudundan geri sekerler.Hem ayrıca o kadar kıyafetle boncuklar nasıl vücuduna girebiliyor?

Aynı işlemleri yapmamıza rağmen bir arkadaşım 120 dakika sanırım diğeride 90 dakika ceza yedi.
Zaten polise direnmenin minimum suçu 180 dakikadan başlıyor?
Ayrıca sadece senin tutuklanman tarafımca yapıldı, öbür tutuklanmalar başkaları tarafından gerçekleştirildi.
Şimdi basit bir matematik yapalım.

Etki altında sürüş 200 dakika (uyuşturucu testi rolü yapmadım)
Özel Mülke İzinsiz Giriş 120 dakika (VCIA'nın pistlerinde dolandılar ((ki non-rp'nin alasıdır bu, elini kolunu sallaya sallaya piste girmek)))
Kolluk kuvvetlerine direnme 180-300 dk (Tarafımca indirim uygulandı, 200 dakika verildi)
Sivile karşı saldırı 75-140 dk (Uyuşturucu etkisinde olduğunu düşünerek eklemedim)
İnsan Tüccarlığı veya Kaçakçılığı 600dk
Suça yardım ve yataklık 180dk (kaçırmayı uygulayan arkadaşların sürücüsü)
Dolandırıcılık 200dk (Kendilerini sahte dedektif olarak tanıtmışlar, ifade sonradan verildiği için ekleyemedim)

Rahat 800 dakikayı aşıyorsun.İnsiyatifimi kullandım ve daha düşük bir suç aldın.

Hiçbir kanıt veya bir şey olmaksızın bir kovalamaca ile gerçekleşen rol için bu arkadaş ooc kinin ortaya döküp 800 dakika cezayı yani 13 saat hapis(afk bırakma) cezasını nasıl ön görebildi.
Seni tanımıyorum etmiyorum, nasıl OOC kinli olacağım acaba? Vay be, her hapse attığımızada ooc kinimiz oluyor nedense.Ayrıca konuştuğumuz avukat

''Ss alıp şikayetle uğraştırma"
"hiçbir rol bilgisi olmadan böyle davranman garip"

"ucuz polis kovalamacaları"
küfür etseydin birde tam olurdu.

23.09'da arkadaşı kodese alıyoruz ancak bizi takip etmesi gerekirken pm'den bana sen rol bilmiyorsun, yok ems gelecek, yok bana tedavi uygulanacak diye rolü gereksiz bir şekilde 23.11'e kadar uzatıyor (22.49'da araca bindiriyoruz, 11 dakika kanailzasyonda arkadaşların kriziyle uğraşıyoruz) ve gelmeyi reddediyor, zaten ardına @Keddy admin geliyor.Şikayet açın denilip terslendiğinde ise ancak o zaman role devam ediyor. (RPFBL)

Ayrıca ben tanrı değilim, emotenle EMS gerektiğini söylesen bile IC yollarla anlamadığım sürece sana EMS yönlendiremem, emote yoluyla EMS yönlendirmem MG ihlalidir, ki sözde rol bilmeyen ben nedense MG yapmıyorum.Zaten olay yerinde EMT vardı, eğer hastaneye gitmen gerekseydi EMT senide alırdı.Üstüne arkadaş EMS gerektiğini söylediğine dair bir kanıtta atmamış.

23.50 de şahsa tarafımca panzehir uygulanıyor, ancak nasıl oluyorsa o etki tutuklanana kadar geçmiyor.

Şikayetlerinde üslubunu takınırsan sevinirim, senin burda yaşımı veya karakterimi sorgulamana hakkın yok.
@Manifesto the Conqueror veya başka bir VCPD yönetimine chatlog atabilirim, loglardan giriş saatim ve chatlogun değiştirilme saatleri karşılaştırıldığında zaten chatlogun değiştirilmediğini anlayacaksınız.

(Sonradan farkettim, verdiğim emoteyede yazmışsın ordan. O kadar supportun ve adminin önünde verdim aynı emoteleri ben, nedense uyarı veya bir ceza almadım)
« Son Düzenleme: 31.12.2019 18:04 mhrhan »

#5 - 31.12.2019 20:50
Tekrar cevap hakkı doğmuş bana 1 saat içerisinde cevabımı atacağım.

#6 - 31.12.2019 21:18

2-PG uygulanmadı, şahsa rol yapması için fırsat tanındı (arkadaşlar rahat 3-5 defa aynı krizi geçirdiler)

/do narcan uygulandı  ''Demen zaten başlı başına bir force demektir tamam bunu anlamamış olabilirsin fakat force girer benim vücudumun reaksiyon gösterip göstermeyeceğine yalnızca ben karar verebilirim sana özellikle hastane ambulans gibi tedavi yöntemleri gerekli demiştim''

Keza bir çok plastik mermi çeşidi olduğu gibi bunun tıbbi tedavi gerekenleri mevcuttur. Aynı şekilde devam edersek 3-4 kere kaza yaptırmaya çalıştınız 1 veya 2 kere çok ağır olmasa bile kazam oldu ve bunlar adına hiçbir şekilde sorgu suhal yapılmaksızın ben kaçarken zaten full speed kaçmadım 1-2 yerden düştüm tedavi uygulanması gerektiğini defalarca söylememe rağmen uygulaman gerekirdi.

''Yaklaşık 2000-3000 kişilik bir departman ve adam kaçırmadan bahsediyoruz.Bence METRO'ların zırhlı araçla gelip seni mermiye tutmalamaları için teşekkür etmelisin.Gerçek hayatta ABD polisi nasıl şehirdeki suçlulara karşı üstünse, buradada üstündür.Kaçmadan önce iki kez düşünün.''

Tamam şimdi gerçek hayattan örnek verecek olursak bende sizde defalarca kaza oldu benim 1-2 sizin 1-2 bu şekilde araçlar kullanılmaz hale bir şekilde gelir. Ama oyun olduğunu unutmuşsunuz bu bir oyun ve karşılıklı paslaşmalar ile ilerler roleplay üstünlük kurmak demek oyuncuya rol paslamadan yaptığın her rol sana - olarak yansır bir daha ki sefere sana neden rol paslamaya çalışayım?

Gerçek hayat değil bir oyun bunu unutmamak gerekir.

Sanırım komşunun çocuğu seni boncuklu tabancayla vurduğu zaman 112'yi arayacaksın.Uyuşturucu krizinde olduğunu belirttin, olay yerinde narcan uygulandı ve zamanla normal haline döndün.

Yukarıda belirtiğim gibi sana bir şey diyemiyorum burada.

Etki altında sürüş 200 dakika (uyuşturucu testi rolü yapmadım)
+ Yapabilirdin

Özel Mülke İzinsiz Giriş 120 dakika (VCIA'nın pistlerinde dolandılar ((ki non-rp'nin alasıdır bu, elini kolunu sallaya sallaya piste girmek)))
Her işlediğim suç tek tek sayılmaz bu oyun olduğunu unuttuğuna işarettir.

Kolluk kuvvetlerine direnme 180-300 dk (Tarafımca indirim uygulandı, 200 dakika verildi)
Kolluk kuvvetlerine direnmem için soygun esnasında rehinem vs olması gerekir.

Sivile karşı saldırı 75-140 dk (Uyuşturucu etkisinde olduğunu düşünerek eklemedim)
Zaten saldırı yoktu.

İnsan Tüccarlığı veya Kaçakçılığı 600dk
İnsan tüccarlığı kaçakçılığı derken anlamadım ama kanadaya insan kaçırmıyorduk sadece bir rol döndü.

Suça yardım ve yataklık 180dk (kaçırmayı uygulayan arkadaşların sürücüsü)
Bu benim cezam değil bana bunu yansıtamazsın zaten şuçu işleyen benim.

Dolandırıcılık 200dk (Kendilerini sahte dedektif olarak tanıtmışlar, ifade sonradan verildiği için ekleyemedim)
Kimlik belge dolandırıcılığı olduğu için para cezası olabilirdi.

Rahat 800 dakikayı aşıyorsun.İnsiyatifimi kullandım ve daha düşük bir suç aldın.
Bir çoğunun para cezası varken sormaksızın bunu böyle yansıtman haksızlığa uğradığıma bir kere daha işarettir.

Seni tanımıyorum etmiyorum, nasıl OOC kinli olacağım acaba? Vay be, her hapse attığımızada ooc kinimiz oluyor nedense.Ayrıca konuştuğumuz avukat
PM'den oradaki yetkiliye 1 saatir uğraşıyoruz demişsin zaten bu senin polislik rolü altında çok bir şey yapmak istemediğin anlamına geliyor.
Ben ne polisler vs gördüm 2-3 saat uğraşıyor bu bahane edilemez senin işin bu. Yukarıda bana gerçek hayattan bahsetmişsin 2 gün uğraşmış olurdun zaten.

"ucuz polis kovalamacaları"
küfür etseydin birde tam olurdu.

O anki üslup gereği böyle bir şey yazdım evet kabul ediyorum küfür etmedim neden bu kadar iğneleyici konuşuyorsun bilmiyorum.

Ayrıca ben tanrı değilim, emotenle EMS gerektiğini söylesen bile IC yollarla anlamadığım sürece sana EMS yönlendiremem, emote yoluyla EMS yönlendirmem MG ihlalidir, ki sözde rol bilmeyen ben nedense MG yapmıyorum.Zaten olay yerinde EMT vardı, eğer hastaneye gitmen gerekseydi EMT senide alırdı.Üstüne arkadaş EMS gerektiğini söylediğine dair bir kanıtta atmamış.

/do üzerinden onlarca kez kriz geçirdiğimi belirttim bunu anlamamak senin elinde.
Sana farklı nasıl gösterebilirim bu krizi bilmiyorum.

23.50 de şahsa tarafımca panzehir uygulanıyor, ancak nasıl oluyorsa o etki tutuklanana kadar geçmiyor.
Bu dediğim gibi bir rol paslamak tabi ki sen bunu tutuklanmamak için diye tabir ediyorsan bir şey diyemem.

Bu kadar yeterli sanırım açıklamam dahada üstüne bir şey eklemek istemiyorum seni rol paslamak üzere oyuna davet ediyorum.

#7 - 31.12.2019 21:20
İncelenecek.

#8 - 09.01.2020 14:22
Şikayet incelendi. Robert Larkin, tarafına şikayet açmış olan bile. Karşı tarafın /rol/ bilgisini sorguladığınız için haksız duruma düşünüyorsunuz. Şikayet üzerinde işlem yapılmayacak. Lütfen oyun ve forum kurallarını kontrol edin, anladığınıza emin olduktan sonra oyuna giriş yapın.