ADIM 1: Programı açtıktan sonra sağ üste yer alan "file" seçenğine tıklıyoruz. Buradan açılan kısımdan "new" seçenğini seçeğini seçiyoruz.
Açılan yeni ekrandan 800x600 ayarına getiriyoruz.
Adım:2 Önümüze beyaz bir ekran geliyor. Daha sonrasında ise tekrardan "file" seçeneğini seçioyurz, oradan ise "open" seçeneğini seçerek oyun içerisinden almış olduğumuz ekran görüntüsünü açıyoruz. Buradan ise SS üzerinde arka planda gözükmesini istediğimiz arka planı seçiyoruz.
NOT: Oyun içerisinde almış olduğumuz ekran görüntüsünü açmak için "Belgeler > GTA San Andreas > SAMP > Screens" adımlarını takip ederek oyun içerisinde yer alan ekran görüntülerine erişiyoruz.
ADIM 3: Açılan ekrandan sol tarafta yer alan ikinci seçeneği seçiyoruz. Aşağıda ekran görüntüsü ile belirteceğim. Buradan ise arka planda gözükmesini istediğimiz kısmı seçiyoruz ve hemen ardından CTRL+C kombinasyonunu kullanıyoruz. Sonrasında ise önceden oluşturmuş olduğumuz ekrana giderek CTRL+V tuşuna basarak oraya yapıştırıyoruz.
Sonrasında oluşacak olan görüntü:
Adım 4: Buradan sonra oyun içerisinde almış olduğumuz chatlog görüntülerini buraya ekleyeceğiz. SS'leri az önce belirtmiş olduğum şekilde tekrardan açıyoruz. Buradan ise seçme çubuğunu kullanarak chatlog kısmında gözükmesini istediğim şekilde seçiyoruz ve hazırlamış olduğumuz arka planın üzerine CTRL+V kombinasyonunu kullanara yapıştırıyoruz. Burada göz zevkinize göre chatlogu ekrana dağıtabiliriz.
Adım 5: Şimdi ise tek yapmamız gereken şey arkadaki siyahlıkları yok edip, chatlog üzerindeki yazıların kalitesini bozmamak. Bunun için sağ tarafta yer alan katmanlardan chatlogun olduğu katmanları seçiyoruz. Bu katmana sağ tıklayıp, oradan ise "blending options" diyoruz. Geriye kalan adımların çoğunu buradan yapacağız.
Buradan ise "this layer" seçeneğini bire alarak arka planda oluşsan siyahlığı yok ediyoruz. Bu adımdan sonra chatlog arkasında yer alan siyahlık gidecek fakat yazılar biraz bozulacaktır. Şimdi ise bunu düzelteceğiz.
Adım 6: Bir sonraki adımda ise chatlog üzerinde olan görüntü bozukluğunu yok edeceğiz. Bunun için ilk olarak katmanın kopyasını oluşturuyoruz, birleştiriyoruz. Sonrasında ise kontür ekliyoruz.
Son aşama olarak ise tekrardan blending option bölümüne giriyoruz, bu bölümden ise "stroke" seçeneğini 1 değerine alarak edit işlemini bitiriyoruz.
En son aşamada oluşan ekran görüntüsü: