Konu: Kimsenin CK olma korkusunun olmaması, Fear-RP falanda filan.  (Okunma sayısı 139 defa)

#0 - 27.12.2020 18:13
Şimdi öyle bir şey diyeceğim ki,  bu çocuğa hak veriyorum diyeceksiniz.
Sunucuda ki "OOC kafayla giden" insanların rollerine biraz örnek vereyim.

Örneğin karşılıklı atışma oldu, birisi Colt-45 türden silahını çıkartıp adamın kafasına dayadı. Kafasına silah dayanmış adam şu algıya giriyor; "Ya bende Deagle var, bunu düşürürüm bak." gibisinden. Sonra /me Deagle'ını çeker ve adama sıkar. gibi bir çok emote veriliyor, buda hoş değil.

Sen silahını çekene kadar ya o senin kafana sıkarsa? Veya bacağına? Ya da canını yakacak türden bir hasar verirse? Evet kimse orda CK izni vermez, bunu hepimiz biliyoruz. Herkesin emeği o karakterde vardır çünkü. Bunu bilerek bir silah türünün diğerinden üstün olmasını avantaj olarak görüyorlar ve böyle Matrix, Rambo filmlerinden alıntı hareketleri yapabiliyorlar. Ki ben bu rollerden rahatsızım, bir İl-legal rol yapan birisi olarak söylüyorum. Karşısında bir sivil var ve sivil KVP filmlerinden esinti hareketleri bir ghetto sokağının katiline korkusuzca yapıyor. Yani kısacası sunucuda FEAR-RP çok şey yani, nasıl desem, "yapılmıyor" gibi.

Yanlışım olduysa kusura bakmayın, rol yaparken aklıma geldi ve benimde çorbada tuzum olsun misali konuyu açayım dedim. Yanlışım varsa konunun altına ileti olarak yazmayı unutmayın, herkese olumlu cevap vereceğim.

Lütfen İl-legal oyunculara bir sivil fear-rp yapsın, ghetto bölgesinde "Sen kime şekil yapıyorsun" olayına girmesin. 2020 Amerikası fakat buda ghetto bölgesinin tehlikeli olduğunun gerçeğini değiştirmiyor. Bu dediklerim şu anlama gelmesin lütfen "Ghetto bölgesinde il-legal rol yapıyorsun, Tanrı rolü mü bu? gibi. Hayır Tanrı rolü değil fakat Amerika'da ghetto bölgesinde mahalle sakiniysen o çete elemanı, mahallenin Tanrısıdır. OOC olarak değil, IC olarak düşünelim. Karakteriniz orda bir terlesin, ölüm korkusunu aklına bir getirsin. Son olarak bir kere sağlam ve düzgün bir sivil rolü gördüm. Şuan rol yapıyor mu bilmiyorum fakat ismi; Dean Richard'dı. Ona da sevgiler.

Görüşlerinizi ileri olarak atın lütfen. İyi günler.  :-X
« Son Düzenleme: 27.12.2020 18:24 karprensi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.12.2020 21:11
"/me baba yadigarı .45 i çekip aydınlığı karanlığa çevirir. " böyle bir emote görmüştüm aklıma geldi.

Size katılmadığım tek nokta, bir mahalleden geçerken anlık durduğunuzda veya zararsız bir selamlama vb durumlarda mahalledeki arkadaşların " Sorun mu var? " "Ne istiyorsun zenci?" vs. yaklaşımları sinir bozuyor. Bu mahalle takımları mahalleden her geçen yabancıya sövüp sayıyor mu yada korku salmaya mı çalışıyor gerçekten amerikada da?
Bu sunucuda bu çok fazla var mı bilmiyorum uzun zamandır rol yapmıyorum burada eğer oyuncular bu konuda ılımlıysa ne güzel.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 27.12.2020 22:26
"/me baba yadigarı .45 i çekip aydınlığı karanlığa çevirir. " böyle bir emote görmüştüm aklıma geldi.

Size katılmadığım tek nokta, bir mahalleden geçerken anlık durduğunuzda veya zararsız bir selamlama vb durumlarda mahalledeki arkadaşların " Sorun mu var? " "Ne istiyorsun zenci?" vs. yaklaşımları sinir bozuyor. Bu mahalle takımları mahalleden her geçen yabancıya sövüp sayıyor mu yada korku salmaya mı çalışıyor gerçekten amerikada da?
Bu sunucuda bu çok fazla var mı bilmiyorum uzun zamandır rol yapmıyorum burada eğer oyuncular bu konuda ılımlıysa ne güzel.

Yanıtın için teşekkürler, evet bu sunucuda bazen "Sorun mu var hombre/zenci?" diyenler şu sıralar çoğaldı. Bunun sebebide her çeşitten oyuncunun olması ve artık sunucudaki oyuncu sayısının yükselmesi. Ben kendi açımdan söylüyorum ki böyle bir rol yapmıyorum. Bu söylediklerim sokakta rahatsızlık çıkartıp korkusuzca üyelerin üstüne gidenler içindir. Dediğiniz tarzda rol yapanlar çeteci rolü yapmış olmuyor aslında.

İleti için teşekkürler.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
RespecTS,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok