Konu: [08.09.2026 - Bastian Falkentich] - Hatalı Emote  (Okunma sayısı 154 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.09.2026 14:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bastian Falkenrich - @xwin

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.09.2026 - 01:48

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Düşünce bildiren emote kullanılması doğru değil, bu kapsamda cezalandırılmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://resmim.net/i/EAJuBc

Ek açıklamalar(varsa): Birlik R18'i ve kalabalık bir ortamda atılan hatalı emote, inisiyatif gösterilmeyip cezalandırılmasını talep edeceğim.

#1 - 08.09.2026 14:08
abart kardeşim

#2 - 08.09.2026 14:10
abart kardeşim

Kırk altı seviye bir oyuncuya doğru emote nasıl atılır ben öğretmek istemiyorum.
Yapılan yanlışa da bu şekilde bir savunma geldiyse sonuçlanabilir.
(BKZ: https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192974.0)

#3 - 08.09.2026 14:47
abart kardeşim

Kırk altı seviye bir oyuncuya doğru emote nasıl atılır ben öğretmek istemiyorum.
Yapılan yanlışa da bu şekilde bir savunma geldiyse sonuçlanabilir.
(BKZ: https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=192974.0)

Beni tanıyan, bir kez olsun etkileşimde bulunmuş kim varsa yaptığım rolün ne kadar gerçekçi/realist, en detayına kadar düşünüp emote atmaktan ibaret olduğunu bilir. Emotede anlaşılacağı üzere arkandaydım, uzun saçlarını görüp karakterini kadın sanıyorum ve alt+v basıp fly camle bakmak yerine merakımı role döküyorum. Sonuçta roleplay yapıyoruz öyle değil mi?

S1: Aşağılamaktan bahsetmişsin ve "salak" tarzı bir örnek vermişsin, Emotemde bu nerede görülmüş? Aksine karakterini IC rahatsız etmemek için doğrudan yüzüne bakmak yerine emotede "mekânın ortasına kadar ilerler"
veriliyor ve "çaktırmadan göz ucuyla bakar" diye devam ediyor. Bu aşağılamak mı yoksa ince düşünmek mi?

S2: Emotemde düşünce yok, "kadın mı erkek mi olduğunu anlamak için" diye devam ediyor. Ortaokulda neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç cümlelerini öğretiyorlar.
 Emote "Kit'in arkasından uzun saçlarına bakar, onun kadın olduğunu düşünür ve yüzüne bakar, Kadın gibi gözüken adamın kadın olmadığını anlar." olarak verilseydi  savunma yapmazdım, "Ceza uygulanabilir" derdim ve haklı çıkmış olurdun.

Açılmak için açılmış şikayet. Ya birliğime karşı garezin var ya da skincine.
Şunu da belirtelim aşama 2 birliğin R18'i demişsin, karakterim etiket olmamak için Marina Burger Shot'da ayakçılık/kasiyerlik yapıyor, işlerini gizli yapıyor, bir birlik lideriyle görüşecekken bile şifreli mesajlar veriyor. Bu söylediğini sadece OOC bilebilirsin, yaptığım rolü "Aşama 2 birliğin R18'i" olarak adlandıramazsın.

Rolüme, rol bilgime güveniyor ve hiçbir hata olmadığını biliyorum. Hatta bu şikayete varsa eğer bana kıl olan, sevmeyen bir admin baksın.

« Son Düzenleme: 08.09.2026 14:50 xwin »

#4 - 08.09.2026 15:09
Birincisi; ikinci seviye bir birliğin R18'i olduğunu elbette OOC biliyorum ve emote kullanımında hatalı olduğunu iletiyorum. İkinci aşama bir birlikte yüksek mertebede bulunuyorsun ve verdiğin emote doğru değil. Anlatmak istediğim bu idi ama sen farklı algıladın.

İkincisi; o örneği ben değil "sunucu kuralları" bölümüdeki kurallar belirtiyor. Kişisel bir örnek vermedim yani, kopyala-yapıştır yaparak alıntıladım görüldüğü üzere.

Üçüncüsü; ALT + V basarak fly cam yapmak yerine karakterin üzerindeki ismi okursan eğer zaten "erkek" olduğunu anlayabilirsin, bu tarz boş -- karşındaki kişiyi alaycı yerine koymaya çalışarak emote atmak doğru bir emote şekli değil. Skin yıllardır kullandığım bir skin, birisine bir garezim olsa zaten kullanmam.

Dört; Birliğine veya kişisel olarak sana karşı bir düşmanlığım yok. Ki farketmişsindir birlikler arası sürekli şikayetler dönüyor. Hiçbirisine dahil olmadım, şahitlik yapmadım ve rollerinde bulunmadım. Kısacası beni bağlamıyor. Ancak senin benim gibi iyi niyetli düşündüğünü düşünmüyorum. "Birliklerimiz savaş içerisinde, bu da karşı birlikten ben buna böyle saçma -- doğru olmayan bir emote atayım ve onu alaycı çıkarayım -- sinirlendirmeye uğraşayım" çabasında olduğunu düşünüyorum.
Bu tür bir şikayeti yukarıda örnekledim, baktıysan eğer benzer hatalar yaptığını görebilirsin.

Ekstra bir ileti göndermeyeceğim, şikayet sonuçlanabilir. Bakacak yetkili arkadaştan da ricamdır, yukarıda da belirttiğim gibi inisiyatif alınmamasını talep ediyorum. Çok oyunculu (aktif rol bölgesi) bir yerde bu tür emote hataları kabul edilebilir olmamalı. Üstelik yeni başlayan bir oyuncu değil.

#5 - 08.09.2026 22:54
Savunmayı tekrar oku.
OOC merakımı IC yansıtıp role döküyorum. İsmine bakınca erkek olduğunu anlasam bile (Şayet anlamadım, unisex isim) bunu role dökmenin gerektiğini düşünüyorum.

OOC'yi IC aktarmaya benzemez mi bu?
Tıpkı IC'den birisine Little İtaly'in nerede olduğunu sorduğunda eş zamanlı arkadaşından gelen PM üzerine Vice Mall'ın arkasında olduğunu öğrenmen gibi. OOC Little İtaly'in nerede olduğunu öğrenmiş olduğunda o an rolü bırakıp gider misin yoksa IC bilmemezlikten gelmeye devam mı edersin?

Dostum için soğuyacaksa 5 yıllık temiz sicilime 5000 dakika hatalı emoteden jail eklesinler. @Majestic @obama @trump

Ekleme: Bu arada "kadın mı erkek mi olduğunu anlamak için" ifadesi senin için hakaret ve aşağılamaksa bu senin algılama becerinle alakalı bir durum. Bunu geliştir dostum.
"Ne?" ifadesini yazıya döktüğümüz zaman nasıl söylediğimi bilmemen gibi. Kızar gibi mi, ters cevap verir gibi mi, şaşırır gibi mi yoksa mutlu bir ifadeyle söyler gibi mi. Bu senin algına kalmış. Sende "kadın mı erkek mi olduğunu anlamak için" ifademi hakaret olarak algılamışsın.

Saygılar.
« Son Düzenleme: 08.09.2026 22:59 xwin »

#6 - 09.09.2026 01:10
* Tiska adamın tipine bakar, üzerinde silahı var mı yok mu anlamaya çalışır.

* Tiska silahı olmadığını düşündüğü için adamın yanına oturur.

* Tiska adamın ne model arabası var düşünür, Infernus’u olduğunu düşünüp adamın zengin olduğunu düşünür.

Mesele senin ya da benim kız-erkek algımız falan değil bro, düzgün emote atman. İş buralara gelir yoksa. Beş yıl boyunca bu tür emote atmalarını devam ettirdiysen (yeni bir şey değilse) farkedilmemesi de kötü. Bu tür emote atmayı bırakmanı öneriyorum.

* Tiska K. Crown’un suratına bakar.
- inan zor bir emote değil. Seninki detay vermek değil karakterinin içinden geçen şeyleri dışarıya aktarman. Ben senin ne düşündüğünü neden öğreniyorum bu şekilde?
« Son Düzenleme: 09.09.2026 03:40 Tiska »

#7 - 09.09.2026 13:10
Şikayeti güzel manipüle ediyorsun. Örnek verdiğin emotelerde "düşünür" ifadesini kullanıyorsun. Emotemde var mı böyle bir muhabbet onu söyle arkadaşım.

"Düşünme bildiren emoteler yasaktır." Buna karşı çıkmıyorum, emotemde herhangi bir düşünme yok. Olduğunu sanmıyorum demiyorum, yok. Direk yok diyorum, bilinçli bir şekilde attığım emote. Son kez söylüyorum, emotede herhangi bir düşünme bildiren veya hakaret içeren sözcük yok. Bu bomboş şikayetle daha fazla uğraşmayacağım

Nasıl mı yok? Örneğimi de vereyim, eline bir zeka küpü aldığını ve nasıl yapacağını bulmaya çalıştığını/anlamaya çalıştığını düşün. Sen onunla uğraşırken eline alıp aşağı yukarı sağa sola çevirip ona bir karşı bir eylemde bulunup mantığını anlamaya çalışmıyor musun, bu bir eylem değil mi? Tamamen algı algı algı, senin yazdığımı nasıl algıladığınla alakalı bir durum. "kadın mı erkek mi olduğunu anlamaya çalışır." İfadesi de böyle, karakter olduğu yerde sana bakıp düşünmüyor. Sana bakıyor, kadın mı erkek mi olduğunu (Hayal et: mimikleriyle, kaş göz eğerek) anlamaya çalışıyor

@Tiska her neyse keyif aldığım bir şikayetti ve umarım bundan sonra Vice Roleplay de olacak olan oyuncu şikayetleri de iki tarafında rolünün sağlam olmasından kaynaklanan ve bunun üzerine tartışması/konuşması üzerine olur. @behzatc4530 Yine de oyuncumuzun içi soğuyacaksa 5000 dakika yapıştır gitsin.

Saygılar, sevgiler.

Ekleme: Diyelim ki adminde emoteyi senin gibi yanlış anladı veya algıladı, düşük ihtimal ama diyelim ki ve bunun ufak bir hata olduğunu varsayarsak
Spoiler: GösterGizle

göründüğü üzere ceza uygulanmamış lâkin @Luthien tarafından devralındığı o şikayetteki hata benim emotemden çok farklı olmak üzere direk düşünme belirtiyor. Benim emotemde "anlamaya çalışır" ifadesi düşünce değil, jest/mimik/eylem bildiriyor. Zeka küpü örneğini vermiştim.
« Son Düzenleme: 09.09.2026 20:47 xwin »

#8 - 10.09.2026 17:42
Hata görülmedi, K&A.