Konu: Nicolas_Cabrera - Jelani_Brooks - Metagaming  (Okunma sayısı 94 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.09.2026 18:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jelani_Brooks, Nicolas_Cabrera - @Kutay_ , @MoreX

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Lamar_Gunn

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.09.2026 18.13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming: Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Nicolas_Cabrera adlı oyuncu Lamar_Gunn'ı kovalamakta fakat sonrasında bir anda bilinmedik bir şekilde Jelani_Brooks adlı oyuncu ortaya çıkıyor. Nicolas_Cabrera adlı oyuncunun IC bir şekilde Jelani_Brooks'a ulaştığını düşünmüyorum. OOC herhangi bir kanaldan ulaştığını düşünüyorum ve bunun sonucunda Jelani_Brooks arabasıyla gelip aracını Lamar_Gunn'ın önüne kırıyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/xgrttr

Ek açıklamalar(varsa): Videonun dokuzuncu saniyesinde kamerayı arkaya çevirdiğimde Jelani_Brooks net bir şekilde gözükmekte daha sonrasında ise Lamar_Gunn'ın önüne kırıyor ve Lamar_Gunn'ın yakalanmasına sebep oluyor.

#1 - 08.09.2026 18:53
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 08.09.2026 19:44
Öncelikle iyi akşamlar. :sampanya: Tarafıma yöneltilen metagaming iddiasını kabul etmiyorum. Olay sırasında benim karakterim açısından herhangi bir OOC bilgi kullanımı söz konusu değildir. Videoda Nicolas_Cabrera'nın Lamar_Gunn'ı kovaladığı sırada Jelani_Brooks'un sonradan olayın içerisine dahil olduğu görülmektedir. Jelani_Brooks'un ortaya çıkması veya Lamar_Gunn'ın önüne geçmesi, tek başına Nicolas_Cabrera'nın OOC bilgi kullandığını göstermemektedir. Karakterimin olay içerisindeki hareketleri tamamen o an ekranda gördüğü ve IC olarak fark edebileceği unsurlar üzerinden gerçekleşmiştir. Nicolas_Cabrera ve  Jelani_Brooks İC olarak yakın dost olması Nicolas'ı takiplemesi gayet doğal bir durumdur.
 Karakterimin Jelani_Brooks ile olan yakınlığı da onun olay yerine gelmesini veya kendisini takip etmesini açıklayabilecek niteliktedir.

#3 - 08.09.2026 19:58
Herkese iyi akşamlar. Tarafıma yönetilen şikayet için savunma yapacağım, herhangi bir metagaming söz konusu değildir. Karakterim ViceMall'dan birlik hooduna dönerken şans eseri bir kovalamaca içinde bulunan IC yakın arkadaşı olan Nicolas Cabrera'yı görüyor, ardından yön değiştirip otoban üzerinden kovalamacaya dahil oluyor, ardından Idlewood tarafına dönüyoruz ordan commerce tarafında önüne kırıyorum. Tarafımca başka bir ileti gelmeyecektir, sonuçlanabilir. İyi forumlar dilerim. :sampanya:

#4 - 08.09.2026 20:02
Jelani_Brooks'un çok alakasız bir yerden çıkıp Nicolas_Cabrera'nın yerini tespit etmesi çok doğal bir durum değil fikrimce, Jelani_Brooks ve Nicolas_Cabrera'nın IC olarak iyi dost olmaları Jelani_Brooks'un çok alakasız bir yerden çıkıp gelmesini değiştirmiyor kayıtlarda görüldüğü üzere bir anda beliriyor ve benim kullandığım aracın bile arkasından gelip yetişiyor oradan seni görüp ve sen olduğunu anlayıp yardıma gelme ihtimali mümkün değil. Eğer ki Jelani_Brooks Nicolas_Cabrera'yı Vice Mall taraflarında gördüyse gerekli ekran kayıtlarının atılması doğru olur. Yeterli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum gerisini şikayeti inceleyen yetkili değerlendirir zaten. İyi forumlar  :sampanya:

#5 - 08.09.2026 20:52
Jelani_Brooks ile Nicolas_Cabrera'nın IC olarak iyi dost olması, birbirlerinin bulunduğu bölgelerde karşılaşmalarını veya birbirlerini takip etmelerini imkânsız hale getiren bir durum değil. Karşı tarafın "çok alakasız bir yerden gelmesi" şeklindeki yorumu, tek başına metagaming yapıldığını kanıtlamaz.

"Vice Mall taraflarında gördüyse ekran kaydı atsın" şeklindeki talep ise benim açımdan ispatlanması gereken bir durum değildir. Ben kendi karakterimin OOC bilgi kullanmadığını belirtiyorum. Başka bir oyuncunun hangi IC veya OOC süreçle olay yerine geldiği konusunda benim bilgim bulunmamaktadır.

#6 - 10.09.2026 16:21
Metagaming ihlalini gösterir net bir kanıt olmadığından K&A.