Konu: John Bianchi- OOC Küfür  (Okunma sayısı 64 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.08.2026 21:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:
John Bianchi / @esat142

Olaya dahil olan şahit karakter adı:
N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:
30.08.2026 – 21:03 / 21:04 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket kuralları kapsamında OOC iletişim kanallarında diğer oyunculara yönelik hakaret ve küfür içerikli ifadelerin kullanılması.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

John Bianchi isimli karakter ile IC olarak bir tartışma yaşadık. IC içerisinde gerçekleşen tartışma ve karşılıklı rol bu şikayetin konusu değildir.

IC olayın ardından John Bianchi tarafından tarafıma /pm üzerinden OOC şekilde hitap edilerek hakaret ve küfür içerikli ifadeler kullanılmıştır.

Eklediğim ekran görüntülerinde de açıkça görülebileceği üzere kendisi PM üzerinden "dostum ooc olarak bir problemin mi var" şeklinde konuşmaya başlamış, devamında ise "beyin özürlü", "gerizekalı mısın amk" gibi ifadeler kullanmıştır.

Burada özellikle belirtmek istediğim nokta, söz konusu ifadelerin IC chat içerisinde değil, açıkça OOC kanal olan PM üzerinden yazılmış olmasıdır. Karşı tarafın kendisi de mesajında "OOC" ifadesini kullanarak konuşmanın OOC olduğunu açıkça belirtmektedir.

IC içerisinde yaşanan tartışmanın tarafların karakterleri arasındaki rol kapsamında değerlendirilmesine herhangi bir itirazım bulunmamaktadır. Ancak IC rolün dışında kalan PM kanalında bu şekilde hakaret ve küfür edilmesinin Ortak Nezaket kuralları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kanıtlarımda olayın PM kısmı ve kullanılan ifadeler açık şekilde görülmektedir. Konunun kanıtlar doğrultusunda değerlendirilmesini ve ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemin uygulanmasını arz ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kanıt 1:
https://hizliresim.com/f351aj19

Kanıt 2:
https://hizliresim.com/gc1atujz

Ek açıklamalar(varsa):

IC içerisinde yaşanan olay ile PM üzerinden gerçekleşen konuşmayı birbirinden ayrı tutuyorum. Şikayetimin konusu IC tartışma değil, sonrasında PM üzerinden gerçekleştirilen OOC konuşmadaki hakaret ve küfür içerikli ifadelerdir.

Kanıtların incelenmesini ve gerekli değerlendirmenin yapılmasını rica ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

#1 - 30.08.2026 21:40
IC olarak belirli trafik kuralları vardır ve senin karakterin bu trafik kurallarına uymuyorsa karakterim tepki göstermekte gayet haklıdır.
Seninle IC olarak hiçbir problemim yok gördüğün üzere, rolsel olması gereken her şeyi yapmaya çalışıyorum. OOC bir şekilde bir araba sen motor sürerken sana çarpsa bu şiddetle aynı tepkiyi verirsin.
Karakterim senin karakterine agresif rol yapıyor, karakterin benim de dediğim gibi korkak olduğundan dolayı araçtan inmemeye inat ediyor, karakterinin hareketleri bu şekilde olabilir tabii ki. Bu olay yaşandıktan sonra da ben tam giderken kaçtığın yerden gelerek beni motorumla beraber denize atıyorsun, bundan sonra ne tepki vermemi bekliyorsun? Madem bu kadar sakin bir insansın, IC küfürlerden sonra uzayıp giderdin, araçla bam diye vurarak motorla insanı denize düşürmezsin. ARKADAŞIN BU KADAR ABARTACAĞINI BİLMEDİĞİMDEN DOLAYI SS ALMADIM. Gerekli savunmamı yapmış bulunmaktayım, bana ceza uygulanırsa karşı tarafa da uygulanmasını talep ediyorum, iyi çalışmalar, iyi forumlar ve iyi akşamlar. Saygılarımla. @esat142

#2 - 31.08.2026 04:33
John Bianchi karakteri OOC Küfür ve Ortak Nezaket kapsamında ceza alacak, PM üzerinden oyunculara bu şekilde üslup kullanmamalısınız. Tekrarlamayın.