Konu: Carmano Vassalini — Bug Abuse / Interior World Açığından Faydalanma  (Okunma sayısı 286 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.08.2026 05:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Carmano Vassalini / @s!ncap

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Archie Masseria @petriK , Luciano DeLucca @ErtoMurat41

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: kanıtta gözüküyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bug Abuse

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Little Liberty bölgesindeki interiorları tek tek gezip Carmano’yu arıyorduk. Girdiğimiz her interiorda F5 basıp Ped Slots kısmını kontrol ediyorduk. Kontrol ettiğimiz interiorlardan birinde Ped Slots’ta +1 kişi olduğunu fark ettik. Biz zaten üç kişiydik, yani aynı interior worldünde toplam dört kişi bulunuyordu. Bunun üzerine durumu raporladık.

Rapora @Razy  isimli yetkili geldi ve olaya bizzat şahit oldu. Carmano’nun interior çatısından aşağı atlayıp normalde oyuncuların ulaşamayacağı world tarafına geçtiği görüldü. Atladıktan sonra karakteri bayılıyor, ardından tekrar ayağa kalkıp worldün uzak bir kısmına giderek orada saklanıyor.

Sunucuda interior içerisinde buga düşüldüğünde veya çıkış bulunamadığında kullanılan /bugkurtar komutu mevcut. Carmano da bunu kullanabileceğini bildiği için normal şekilde interior içerisinde saklanmak yerine world dışına çıkıp onu arayan oyuncuların ulaşamayacağı bir noktada bekliyor. Gerektiğinde de /bugkurtar ile tekrar kapıya dönebiliyor.

Biz her interiorda F5 kontrolü yaptığımız için içeride fazladan birinin olduğunu fark ettik. F5 kontrolü olmasa IC olarak kendisini arayan karakterlerin onun orada olduğunu anlaması veya bulunduğu noktaya ulaşması mümkün değildi.

Buradaki şikayet konusu saklanması değil, interior/world açığını kullanıp kendisine avantaj sağlaması. Ayrıca olay sırasında yetkili Razy de duruma şahit oldu. Bunun bug abuse kapsamında değerlendirilmesini talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  Arkadaşı interior worldünde @Razy 'nin bulduğu nokta interior teras interioru bu arada

Ek açıklamalar(varsa):  Arkadaşa daha dün bug abuseden şikayet açmıştım ceza almmıştı ertesi gün yine bug abuseden faydalanıyor https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=191376.0

#1 - 09.08.2026 12:29
Kanka senin gerçekten sorunların var bak sıfır şaka. Buga düşmüşüm herif bug abuse yaptığımı iddia ediyor herşeyi geçtim ben bile orada olduğumu bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum :D

Ya bak yine hani tamam anladık vuruldun diye kin tuttun oyuncularımıza falan özelden ddk falanda atiyon da bari terimleri biraz araştır. Bug abuse dediğin durumda benim bu olaydan bir çıkar elde ediyor olmam lazım. Benim buradan nasıl bir çıkarım var saka gibisin :D

Ben sizle uğraşmak istemiyorum kanka. Savunma yapacağımda bir olay yok suçum ne ki savunma yapayım. Ama şunu merak ediyorum. Ben bugdayken kendimin bile ikinci dünyada olup olmadığımı bilmezken siz beni neyle nasıl buldunuz biraz soru işareti oluşturuyor. Bence siz ve sizin bütün dost adminleriniz bir incelemeye alınmalı. Ufak AP ler dönmüş gibi ne diyorsun ErsoyUlubey? :D.

Birde kanka eke bugdan şikayet açtığını söylemişsin ben fear rp den yedim. Okumanda mi yok çözemedim ben seni bak harbi diyorum. Git su oyun kurallarında ki terimleri oku öyle sikayet aç.

#2 - 09.08.2026 12:32
@Razy kankam senden de ufak bir isteğim var bu şikayetle sen ilgilenme. Yanlış anlama taraf tuttuğunu ya da kayırma yaptığını düşünmüyorum. Sadece adam şikayette senin bulduğunu söylemiş. Bu adamlarla biz savaştayken ve aklı sıra afk adamları vurarak video çıkartırlarken senin bizden herhangi birini bulup konumu belirtmen birde sikayet açmasını tavsiye etmen çok garibime gitti. Yanlış anlama cansın baş tacısın ama farklı biri baksın buraya.

#3 - 09.08.2026 12:35
3. Ve son yanıtım. Aşağı atladığımı gördüğünüzü belirtmişsiniz. Eger böyle bir kanıt mevcutsa hic degerlendirmenize gerek yok buraya atın. Bug abuseden jaile yollayın. Ama yoksa burayı daha fazla uzatmayalım. Kasten yaptığım bir durum yok ortada çünkü.
« Son Düzenleme: 09.08.2026 12:40 s!ncap »

#4 - 09.08.2026 14:43
Kanka senin gerçekten sorunların var bak sıfır şaka.
Ben sizle uğraşmak istemiyorum kanka.
Kanka mı çek elini omzumdan. İki gün boyunca düşünüp yaptığın savunmaya bak, tek postta açıklayamamışsın bile kendini. İki gün sonra gelen savunmanın bu olması açıkçası şaşırtmadı. Olayla alakalı birkaç noktayı tek tek açıklayayım, konu da gereksiz yerlere dağılmasın.
Öncelikle “buga düştüm, ben bile nerede olduğumu bilmiyordum” diyorsun. Buga düştüğünü söylediğin yer öyle haritanın ortasında rastgele bir boşluk falan değil, direkt köprünün altı. Zaten seni arayan birinin saklanabileceği bir nokta. O yüzden olayı sanki karakterin istemeden tamamen alakasız bir yere ışınlanmış gibi anlatmanın pek bir anlamı yok.
Üstelik karakterin aşağı düştükten sonra bayılıyor, sonrasında tekrar ayağa kalkıyor ve orada kalmaya devam ediyorsun. Buna rağmen “ben bile orada olduğumu bilmiyordum” demen de ayrı garip. Karakteri kontrol eden sensin; ayağa kalktıktan sonra bulunduğun yerin normal interior alanı olmadığını anlamaman pek mümkün görünmüyor.
“Bug abuse olması için benim bundan çıkar elde etmem lazım, benim çıkarım ne?” demişsin. Biz seni IC olarak arıyoruz. Sen ise normal şartlarda interior içerisinde dolaşarak ulaşamayacağımız world kısmındasın. Seni bulamamamız zaten doğrudan sana avantaj sağlıyor. Daha nasıl bir çıkar olması gerekiyor?
Bir diğer konu da “Siz beni nasıl buldunuz?” kısmı. Bunu zaten ilk mesajda açıkladım. Little Liberty’deki interiorları tek tek gezerken girdiğimiz her interiorda F5 basıp Ped Slots kontrolü yapıyorduk. Üç kişi olduğumuz halde bir interiorda dört kişi göründüğünü fark ettik ve bunun üzerine rapor attık. Seni bize herhangi bir admin söylemedi, Razy de biz bunu fark edip rapor attıktan sonra olaya geldi.
Buna rağmen hiçbir kanıt göstermeden “dost adminleriniz incelensin, AP dönmüş” tarzı ortaya itham atmanın bu şikayetle hiçbir alakası yok. Elinde böyle bir şeye dair kanıt varsa onun da yeri belli, şikayetini açarsın. Burada kendi yaptığın hareketi açıklamak yerine adminlere suçlama yöneltmen savunma olmuyor.
Önceki şikayette Fear RP’den ceza almış olman da bu başlığın konusu değil. Önceki olay ne olarak değerlendirildiyse değerlendirilmiş, burada konuşulan olay tamamen farklı.
Bir de “aşağı atladığıma dair görüntü varsa atın, yoksa uzatmayın” demişsin. Biz zaten yaşanan durumu, nasıl tespit ettiğimizi ve olaya gelen yetkiliyi belirttik. Razy olay yerine gelip mevcut duruma şahit oldu. Elimizde ne varsa yönetim değerlendirir.
Kısacası iki gün sonra gelip “bugdaydım ama bilmiyordum, bundan ne çıkarım var, beni nasıl buldunuz, adminleriniz araştırılsın” demek yerine olayın kendisini açıklaman daha mantıklı olurdu. Beni nasıl bulduğunuz sorusunun cevabı zaten F5/Ped Slots. Ne avantaj elde ettin sorusunun cevabı da seni arayan oyuncuların normal yollarla ulaşamayacağı bir yerde bulunman.
Madem gerçekten buga düştün, /bugkurtar komutunu süs olsun diye mi koymuşlar? Sunucu sana böyle durumlar için direkt çözüm sunmuşken orada kalmaya devam ediyorsun, sonra da “ben bile nerede olduğumu bilmiyordum” diyorsun. Bir akıllı sen değilsin, burada kimseyi kandırmaya gerek yok.
Gerçekten istemeden buga düşen oyuncunun yapacağı şey belli: /bugkurtar kullanır, normal oyun alanına döner ve rolüne devam eder. Sen ise seni arayanların ulaşamayacağı yerde kalıp sonrasında bunu “yanlışlıkla düştüm” diye açıklıyorsun. İki gün sonra bulunan savunmanın bu olması olayı daha makul hale getirmiyor
.

#5 - 09.08.2026 15:56
Kanka akli meleke raporu alsana. Valla bak. Birde altını çizerek yazmış. Zaten AFK değilde oyunda olsam en kötü rapor atardım. Sen harbi değişik bir elemansın. Tek yanıtla açıklayamamış diyor birde WAJDKPOJWAKDĞ. Neyi açıklayacam kanka oyunda değilken karakterimin absürt bir yerde durmasını falan mı açıklamamı bekliyorsun? Ne bu kin bu nefret. Harbi düş yakamdan brom prim vermem sana. Toksikleyecek başka birilerini bul.

Herif bana AFK'yken oyunda bulunan karakterimin durduğu konumdan şikayet açmış. Şaka gibi. Ama bak ben sana harbi bir güzellik yapacağım. Gerçekten Vice'ta oynamana rağmen anlaşılan bazı terimlere hakim değilsin. Birde çıkarım senden saklanmak falan mı? Yani bro açık konuşmak gerekirse 3 v1 attığımız adamdan pekte saklanmamıza gerek yok ya. Bu kadar kasma yani kendini. O kadar iyi bir konumda değilsin gözümüzde. Senden saklanmak bizim için bir çıkar değil aksine aşağılama tarzında bir şey. Az kaldı yani biraz daha devam ettirsen şu şikayet muhabbetlerini ben adminin istediğimi yaparım falan diyeceksin.

BUG ABUSE NEDİR? GOOGLE AMCAYA SORDUK!
Spoiler: GösterGizle

Google amca diyorki: Karakterinin kendi yararına kullanması durumunda "BUG ABUSE" sayılır. Yani sana bunu anlatma zorunluluğumda yokta anlaşılan biraz geriden gelen bir arkadaşımızsın. Zaten böyle dine kitaba saygının olmamasından 10 metre öteden belli ediyorsun kendini. Ama sal yani brom burdan sana prim çıkmaz yani. Ayıktın ;) Birde çek elini omzumdan yazmış ĞPADKPĞDKW
« Son Düzenleme: 09.08.2026 15:57 s!ncap »

#6 - 09.08.2026 16:03
Ki ben tekrar diyorum oraya kasten atladığıma/düştüğüme ya da kendimi oraya bir şekilde attırdığıma dair kanıt getirmezseniz ben bu şikayeti hiçbir şekilde onaylamıyorum. Kanıtsız gelmişsin buraya yok bilerek attırdın, yok bilerek yaptırdın. Senden mi korkacam kanka ne bu kasıntın? IC olarak sanki beni bulduğunda vurmak dışında bir şey yapabileceksin. Niçin senden saklanayım?

Eğer tek bir kanıt getirin, oraya kasten gittiğime dair. Ben kendi ellerimle kendimi jaile attıracağım. Ama tek bir kanıt getiremez, burada bu arkadaşın boş muhabbeti ile beni meşgul ederseniz. Kapatın şikayeti uğraşmayalım boşuna. Burada kıymetli zamanımı şu arkadaşa rol ve terim anlatarak geçirmek istemiyorum. Ego olarak algılamayın ancak konuşmaya ve tartışmaya değecek konular/kişiler var, birde değmeyecek konular/kişiler var. Lütfen yormayalım birbirimizi.

#7 - 10.08.2026 15:20
Düşe düşe tam da saklanmaya müsait köprünün altına buga düşmüşsün. Üstüne /bugkurtar kullanmayıp orada kalmışsın. Bu kadar tesadüf üst üste gelince insan ister istemez sorguluyor.
Google amcaya sormana gerek yokmuş aslında, attığın tanım zaten şikayet ettiğim şeyi açıklıyor.

Hala olayı “oraya kasten atladığımı kanıtlayın” noktasına çekiyorsun. Benim şikayetim sadece aşağıya nasıl düştüğünle alakalı değil. Diyelim ki dediğin gibi tamamen yanlışlıkla düştün; sunucuda tam olarak bu tarz durumlar için /bugkurtar komutu var. Madem buga düştün, bu komut boşuna mı konuldu?

Normal oyun alanının dışında, seni IC olarak arayan oyuncuların ulaşamayacağı bir yerde kalıyorsun. Sonra da “bundan nasıl çıkar elde ediyorum?” diyorsun. Seni arayan insanların sana ulaşamaması zaten elde ettiğin avantaj. Bunun için başka nasıl bir çıkar olması gerekiyor?

“AFK'ydim” demen de tek başına hiçbir şeyi açıklamıyor. Biz Little Liberty bölgesindeki interiorları tek tek gezerken girdiğimiz her interiorda F5/Ped Slots kontrolü yaptık. Üç kişi olduğumuz halde aynı world içerisinde dördüncü oyuncunun bulunduğunu görünce durumu fark edip rapor attık. Seni bize herhangi bir admin söylemedi.

Rapora gelen Razy de bulunduğun durumu yerinde gördü. Dolayısıyla “siz beni nasıl buldunuz, dost adminleriniz mi söyledi?” şeklindeki ithamın da cevabı burada. F5 üzerinden fark ettik, raporu biz attık, yetkili sonradan geldi.

Bir de “orada olduğumu bilmiyordum” diyorsun. Buga düştüğünü söylediğin yer haritanın rastgele boşluğunda bir nokta değil, köprünün altı. Zaten IC olarak saklanılabilecek bir konumun world tarafında kalan kısmı. Madem istemeden düştün ve durumdan faydalanmak gibi bir niyetin yoktu, çözümü de belli: /bugkurtar kullanıp normal oyun alanına dönersin. Bu kadar basit.

“Senden niye saklanayım, 3v1 attım, seni aşağılamak olur” gibi kısımların olayla hiçbir alakası yok. Burada kimin kimi vurduğu veya kimin kimden korktuğu tartışılmıyor. Oyun mekaniğinin dışında kalan bir alandan avantaj sağlanıp sağlanmadığı tartışılıyor.

Ayrıca konuyu dine, kişiliğime, “prim”, “ego” vs. muhabbetlerine çekmenin de şikayete hiçbir katkısı yok. Elinde olayla ilgili bir savunma varsa onu yaparsın. Ben de yaşanan durumu, nasıl tespit ettiğimizi ve olaya şahit olan yetkiliyi belirttim.

İki gün sonra savunmanın hala “kasten düştüğümü kanıtlayın”dan ibaret olması meseleyi değiştirmiyor. Kasten düşüp düşmediğinin yanında, buglu bölgede kaldıktan sonra ne yaptığın da değerlendirilmesi gereken kısım.

Mümkünse yönetim tarafından olay anındaki AFK durumu, hareket kayıtları ve /bugkurtar kullanımı gibi kayıtlar tutuluyorsa onlar da incelensin. Bundan sonrası yönetimin değerlendirmesi.

#8 - 18.08.2026 22:57
Kanıtlar yetersiz.