Kanka senin gerçekten sorunların var bak sıfır şaka.
Ben sizle uğraşmak istemiyorum kanka.
Kanka mı çek elini omzumdan. İki gün boyunca düşünüp yaptığın savunmaya bak, tek postta açıklayamamışsın bile kendini. İki gün sonra gelen savunmanın bu olması açıkçası şaşırtmadı. Olayla alakalı birkaç noktayı tek tek açıklayayım, konu da gereksiz yerlere dağılmasın.
Öncelikle “buga düştüm, ben bile nerede olduğumu bilmiyordum” diyorsun. Buga düştüğünü söylediğin yer öyle haritanın ortasında rastgele bir boşluk falan değil, direkt köprünün altı. Zaten seni arayan birinin saklanabileceği bir nokta. O yüzden olayı sanki karakterin istemeden tamamen alakasız bir yere ışınlanmış gibi anlatmanın pek bir anlamı yok.
Üstelik karakterin aşağı düştükten sonra bayılıyor, sonrasında tekrar ayağa kalkıyor ve orada kalmaya devam ediyorsun. Buna rağmen “ben bile orada olduğumu bilmiyordum” demen de ayrı garip. Karakteri kontrol eden sensin; ayağa kalktıktan sonra bulunduğun yerin normal interior alanı olmadığını anlamaman pek mümkün görünmüyor.
“Bug abuse olması için benim bundan çıkar elde etmem lazım, benim çıkarım ne?” demişsin. Biz seni IC olarak arıyoruz. Sen ise normal şartlarda interior içerisinde dolaşarak ulaşamayacağımız world kısmındasın. Seni bulamamamız zaten doğrudan sana avantaj sağlıyor. Daha nasıl bir çıkar olması gerekiyor?
Bir diğer konu da “Siz beni nasıl buldunuz?” kısmı. Bunu zaten ilk mesajda açıkladım. Little Liberty’deki interiorları tek tek gezerken girdiğimiz her interiorda F5 basıp Ped Slots kontrolü yapıyorduk. Üç kişi olduğumuz halde bir interiorda dört kişi göründüğünü fark ettik ve bunun üzerine rapor attık. Seni bize herhangi bir admin söylemedi, Razy de biz bunu fark edip rapor attıktan sonra olaya geldi.
Buna rağmen hiçbir kanıt göstermeden “dost adminleriniz incelensin, AP dönmüş” tarzı ortaya itham atmanın bu şikayetle hiçbir alakası yok. Elinde böyle bir şeye dair kanıt varsa onun da yeri belli, şikayetini açarsın. Burada kendi yaptığın hareketi açıklamak yerine adminlere suçlama yöneltmen savunma olmuyor.
Önceki şikayette Fear RP’den ceza almış olman da bu başlığın konusu değil. Önceki olay ne olarak değerlendirildiyse değerlendirilmiş, burada konuşulan olay tamamen farklı.
Bir de “aşağı atladığıma dair görüntü varsa atın, yoksa uzatmayın” demişsin. Biz zaten yaşanan durumu, nasıl tespit ettiğimizi ve olaya gelen yetkiliyi belirttik. Razy olay yerine gelip mevcut duruma şahit oldu. Elimizde ne varsa yönetim değerlendirir.
Kısacası iki gün sonra gelip “bugdaydım ama bilmiyordum, bundan ne çıkarım var, beni nasıl buldunuz, adminleriniz araştırılsın” demek yerine olayın kendisini açıklaman daha mantıklı olurdu. Beni nasıl bulduğunuz sorusunun cevabı zaten F5/Ped Slots. Ne avantaj elde ettin sorusunun cevabı da seni arayan oyuncuların normal yollarla ulaşamayacağı bir yerde bulunman.
Madem gerçekten buga düştün, /bugkurtar komutunu süs olsun diye mi koymuşlar? Sunucu sana böyle durumlar için direkt çözüm sunmuşken orada kalmaya devam ediyorsun, sonra da “ben bile nerede olduğumu bilmiyordum” diyorsun. Bir akıllı sen değilsin, burada kimseyi kandırmaya gerek yok.
Gerçekten istemeden buga düşen oyuncunun yapacağı şey belli: /bugkurtar kullanır, normal oyun alanına döner ve rolüne devam eder. Sen ise seni arayanların ulaşamayacağı yerde kalıp sonrasında bunu “yanlışlıkla düştüm” diye açıklıyorsun. İki gün sonra bulunan savunmanın bu olması olayı daha makul hale getirmiyor.