Konu: [5.08.2026 - Bianca_Mancini] Retarted RP  (Okunma sayısı 82 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.08.2026 21:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bianca_Mancini @Tyorix

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'teki saat ve tarih.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kendisi çatıdan aşağıya atlıyor, hiç bir şey olmamış gibi arabasına biniyor. Kendisine ''Nasıl yaşıyorsun?'' dediğimde ise /do kanalı üzerinden saçma sapan bir emote verip hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor. Yüksekten düşüyor, fakat verdiği emote ''/do Farkında değil, bacağı çatlamış.'' Mantık dışı bir hareket, sunucunun her bir köşesinde aktif rol dönüyorken bu tarz şeyler yapmak mantıksız.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

ek olarak; https://www.upload.ee/image/19620342/samp_05_08_2026_17_44_53.png

Ek açıklamalar(varsa): Kişi VCPD'de fakat şikayet PD rolü ile alakalı olmadığı için oyuncu şikayetleri kategorisine açtım, bilginize.

#1 - 05.08.2026 22:41
Hava hizmeti sırasında başıboş polis araçlarını toparlamak için aksiyon aldık. Bu esnada halat sarkıtıp aşağıya iniş sağladım. İnişim helikopterin savrulması sonucunda çatıya denk geldi. Çatıda bekledim, yakın telsizden gelen anons gereğince tekrardan halatı tutup aşağı inmem istendi. Emri uygulayarak halatı havada kapma rolü yaptım ve video kaydında halatın gözüktüğü bölgeye doğru atlayış sergiledim. akabinde binanın çatısından yere inmiş bulundum. O esnada yoldan geçen arkadaşımız olayı 3. şahıs gözüyle gördüğü için anlamlandıramayıp yaralı rolü yapmamı beklemesi gayet doğal. Halatla atlama talimim olmadığı için karakterimin deneyimsizliğini hesaba katarak "/do" üzerinden bacağında çatlak olabileceğini fakat bunu sıcağı sıcağına fark edemeyeceğini belirttim. Başıboş ekip aracını bölgeden alarak CHQ'ya yönelim sağladım. Akabinde 1 saatlik bir dinlenme sürecim oldu. Bu esnada mikro çatlakların ağrısını karakter yaşamış olarak değerlendirdim. Devamında da koşma, zıplama veya birisini yere yatırma gibi rollere girişmedim.

İyi çalışmalar dilerim, yetkili sonuçlandırabilir.

#2 - 05.08.2026 22:48
Hava hizmeti sırasında başıboş polis araçlarını toparlamak için aksiyon aldık. Bu esnada halat sarkıtıp aşağıya iniş sağladım. İnişim helikopterin savrulması sonucunda çatıya denk geldi. Çatıda bekledim, yakın telsizden gelen anons gereğince tekrardan halatı tutup aşağı inmem istendi. Emri uygulayarak halatı havada kapma rolü yaptım ve video kaydında halatın gözüktüğü bölgeye doğru atlayış sergiledim. akabinde binanın çatısından yere inmiş bulundum. O esnada yoldan geçen arkadaşımız olayı 3. şahıs gözüyle gördüğü için anlamlandıramayıp yaralı rolü yapmamı beklemesi gayet doğal. Halatla atlama talimim olmadığı için karakterimin deneyimsizliğini hesaba katarak "/do" üzerinden bacağında çatlak olabileceğini fakat bunu sıcağı sıcağına fark edemeyeceğini belirttim. Başıboş ekip aracını bölgeden alarak CHQ'ya yönelim sağladım. Akabinde 1 saatlik bir dinlenme sürecim oldu. Bu esnada mikro çatlakların ağrısını karakter yaşamış olarak değerlendirdim. Devamında da koşma, zıplama veya birisini yere yatırma gibi rollere girişmedim.

Yaptım, ettim demek ile olmuyor maalesef. Ayağında çatlak olan birisi hiç bir şey olmamış gibi koşa koşa aracına binip gitmemeli. Biraz gerçekçi olalım. Sonuçlanabilir.

#3 - 05.08.2026 22:58

Yaptım, ettim demek ile olmuyor maalesef. Ayağında çatlak olan birisi hiç bir şey olmamış gibi koşa koşa aracına binip gitmemeli. Biraz gerçekçi olalım. Sonuçlanabilir.

Ayağın hiç çatladı mı bilmiyorum, benim ayağıma basketbol topu geldi ve çatlak oluştu. Sıcağı ile sadece irkilerek tepki verebildim. 1 saat sonra ağrıdan duramamaya başladım. OOC deneyimlerimden dolaya çıkarak rolümü şekillendirdim. Rolün gidişatı hakkında detaya sahip değilsin. Bu yüzden seni suçlamıyorum. Sonuçlanabilir.

#4 - 06.08.2026 00:29
Alıntı
Araç park noktası hatası düzeltildi. Motor kapatma ve araçtan inme artık kayıtlı park koordinatını değiştirmiyor. Bu ortak akış kullanıldığı için bireysel, birlik ve meslek araçlarının tamamını kapsıyor.
Yukarıda yer alan bugfix notu PD birliğini de etkiliyordu, sağda solda kalan birlik araçlarının toplanıp garaja çekilmesi için bazı PD oyuncuları sorumluluk aldı ve sunucunun açıldığı ilk dakikalarda çevre taraması yapılarak bu araçlar toplandı. Bianca Mancini de bize bu hususta destek verdi. Role play içinde çok hoş gözükmese bile bilgimiz dahilinde olan bir durum, bu seferlik sorun yok.