Konu: birliğe karşı kural ihlalleri  (Okunma sayısı 198 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HEA

*
v3 Oyuncusu
#0 - 22.07.2026 03:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Stepane Jananashvili - tommyelchavo
N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: yok N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:22/07/26 02.52 N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:14. Agresif Rol Kuralları

14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik hoodumda takılırken bahsi geçen karakterler gelip trolvari rol yaparak birliğimizi küçük düşürme eylemi yapmıştır, sivil veya birlik üyesi karakterlerin hoodlara gelerek trol yapması yasaklı bir harekettir, hoodumuz olduğu için sivil ise  mantiken fear rp yapmalı, birlik üyesi ise küçük düşürmemelidir.  trol yapmamalılar. ayrıca gasp ihlali de vardır. İC skınimde olan bir obje gasp edilemez. agresif rol yaparak küçük düşüremez, bir birliğin r2 si bir birliğin r19'una karşı böyle role giremez, Ayrıca ooc samimiyetimden ötürü şahıs ic karakteriyle beni trollemeye çalışmıştır. Bu da ihalale girer N/A

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

N/A

Ek açıklamalar(varsa): ooc olarak engel durumu olan biriyim, bu tip durumlar krize sokuyor, bacaklarimda seker hastaliginin bacaklarima vurrmasi sonucu olusan gecici yurume kaybı var, sinir krizi gecirince bacaklarim kasiliyor ve sekerim yukseliyor bu da hali hazirda olan sekerin bacagima vurma durumunu tetikleyip yurume kayni yapıyor.bu olay yüzünden suan sinir krizi sonucu ve sekerin sinirler ustundeki etkisi yüzünden bacagim tutmadi ve yere düştüm, bu eklemeyi olaydan 1 saat sonra yerde aci icinde kivranirken yaziyorum. Bu durumu da lutfen göz ardi etmeyin sayin yoneticiler N/A

« Son Düzenleme: 22.07.2026 03:42 HEA »

#1 - 22.07.2026 15:24
Karakterim (Stepane Janashvili) ağır uyuşturucu bağımlılığı olan ve zihinsel/fiziksel olarak dengesiz hareketler sergileyen yapıya sahiptir. Olayın yaşandığı Seville bölgesinde herhangi bir birliğin / oluşumun bulunduğundan habersiz bir şekilde, karakter konseptim gereği takılıyordum. Karşı tarafa yönelik kasten düzeni bozma, troll yapma veya birliği/oyuncuları kışkırtma gibi bir art niyetim kesinlikle olmamıştır.

Amacım hiçbir şekilde sunucu kurallarını ihlal etmek değildir. Tamamen karakterimin bağımlı/dengesiz psikolojisine uygun bir şekilde gelişen bu etkileşim, tamamen IC sınırlar içerisinde kalmıştır. Karşı tarafın tepkisine yine karakterim gereği IC bir fiziksel karşılık verdim.

Karakterimin uyuşturucu bağımlısı olduğunun kanıtı.
Spoiler: GösterGizle

Engel durumunu bilmediğim için özür dilerim.

Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 22.07.2026 15:34 tommyelchavo »

#2 - 22.07.2026 16:49
kardeşim kusura bakma ben bu götün kulağını çekeceğim.

#3 - 22.07.2026 18:35
kardeşim kusura bakma ben bu götün kulağını çekeceğim.
Amacım sadece rol yapmaktı, böyle bir durumu bilmiyordum. Özür dilerim. Pekâlâ bakhtiyar, seni örnek aldığımız için bu durumlar yaşanıyor.
« Son Düzenleme: 22.07.2026 19:00 tommyelchavo »

HEA

*
v3 Oyuncusu
#4 - 22.07.2026 23:40
Karakterim (Stepane Janashvili) ağır uyuşturucu bağımlılığı olan ve zihinsel/fiziksel olarak dengesiz hareketler sergileyen yapıya sahiptir. Olayın yaşandığı Seville bölgesinde herhangi bir birliğin / oluşumun bulunduğundan habersiz bir şekilde, karakter konseptim gereği takılıyordum. Karşı tarafa yönelik kasten düzeni bozma, troll yapma veya birliği/oyuncuları kışkırtma gibi bir art niyetim kesinlikle olmamıştır.

Amacım hiçbir şekilde sunucu kurallarını ihlal etmek değildir. Tamamen karakterimin bağımlı/dengesiz psikolojisine uygun bir şekilde gelişen bu etkileşim, tamamen IC sınırlar içerisinde kalmıştır. Karşı tarafın tepkisine yine karakterim gereği IC bir fiziksel karşılık verdim.

Sonuçlanabilir.

@tommyelchavo kanka şikayetimi geri çekiyorum, özrün için sağol, bende şu sıra hastalık falan epeyce üst üste gelince biraz krize girdim. Bundan sonra böyle ic olayları çok takmayacağım. Eğlenceme bakıp geçeceğim. :)

#5 - 22.07.2026 23:50

Sonuçlanabilir.

@tommyelchavo kanka şikayetimi geri çekiyorum, özrün için sağol, bende şu sıra hastalık falan epeyce üst üste gelince biraz krize girdim. Bundan sonra böyle ic olayları çok takmayacağım. Eğlenceme bakıp geçeceğim. :)

Özür dilerim tekrardan dostum.

#6 - 23.07.2026 21:26
Merhaba, şikayet incelendi.

Şikayet konusu rolün aslında karakterlerin IC durumları ve IC gelişimleri kaynaklı olduğu görülüyor. Bu yüzden de iki karakter arasındaki durumun IC olarak çözülmesi daha uygun olacaktır. Bu yüzden bir işlem yapılmayacak. Ayrıca, iki tarafa da konuyla ilgili birbirlerine karşı gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür ederiz.

Ancak konuda adı geçmeyen oyuncunun yaptığı argo yorumdan kaynaklı kendisine işlem uygulanacaktır.