Merhaba, Pietro Moretti karakterinin yöneticisi olarak ilgili şikayete karşı savunmamı sunuyorum.
İlk suçlama: https://hizliresim.com/4xffd2y (İlk yaralıya düştükleri an)Yaralı durumuna düştükten sonra kanıtta da görülebileceği üzere yaralı rolünü sürdürdüm ve yerde kıvranma rolü gerçekleştirdim. Karşı tarafın rolünü baltalayacak veya kesintiye uğratacak herhangi bir davranışta bulunmadım. David Scofield karakteri Jasper Boone ve Pietro Moretti karakterlerini bölgede bırakıp aracına yöneldiği sırada, Pietro Moretti ve Jasper Boone karakterleri bu fırsattan yararlanarak bölgeden uzaklaşmaya çalışmıştır.
İkinci suçlama: https://hizliresim.com/rq30bz3 (PG + Non-RP)Yüzme eylemi yalnızca eller ile gerçekleştirilen bir hareket değildir; ayakların da ciddi etkisi bulunmaktadır. Pietro Moretti karakteri burada hızlı veya profesyonel şekilde yüzmemiş, aksine rolün durumuna uygun biçimde yavaş hareket etmiş ve daha çok akıntıya kapılmış şekilde ilerlemiştir. Bu sebeple yapılan hareketin rol dışı veya gerçek dışı olduğunu düşünmüyorum.
Ek olarak David Scofield karakteri, loglar incelendiğinde görülebileceği üzere karakterim adına karar veren “Pietro Moretti boğuluyor.” benzeri emoteler kullanmıştır. Bunun yanı sıra tarafıma herhangi bir rol imkanı tanımadan, sonucu doğrudan belirleyen emote kullanımları gerçekleştirmiştir. /dene komutu kullanılmadan sonuca dayatılmış emote kullanılması Powergaming kapsamına girmektedir.
Üçüncü suçlama: https://hizliresim.com/kbf61wd (Bug Abuse, PG, Non-RP)Karşı tarafın açısından karakterim kelepçeli gözükse de benim açımdan herhangi bir kelepçe animasyonu veya görüntüsü bulunmuyordu. Bunun sebebi David Scofield karakterinin direkt /kelepce komutunu kullanmasıdır. Herhangi bir emote kullanımı olsaydı, elbette rolü buna göre sürdürürdüm. Hatta benim açımdan gözüken kelepçelememesine karşın IC olarak bunu kişiye de belirtmiştim. Bu nedenle yaşanan durumun tamamen oyun içi bir bug kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu durumu olay anındaki yetkilisine de ilettim.
Ayrıca kelepçeli bir karakterin normal şekilde araç kullanması veya /ara komutunu kullanması mümkün olmadığından dolayı, benim ekranımda karakter kelepçesiz göründüğü için benim açımdan mümkün olduğu için rollerimi buna göre gerçekleştirdim. Burada Bug Abuse'den çok benim etkilendiğim bir bug bulunmaktadır. Ek olarak David Scofield karakteri aracın kapısını kilitlediğine dair herhangi bir emote kullanmamıştır. Bu sebeple karakterim kapıyı açmayı denemiş, /dene komutunun başarılı olması sonucunda bölgeden uzaklaşmaya çalışmıştır. Yapılan tüm hareketler rol çerçevesi içerisinde gerçekleşmiştir ve bilinçli bir ihlal bulunduğunu düşünmüyorum.
Ek olarak belirtmek isterim:
Şikayet açılacağını düşünmediğim için elimde video kaydı bulunmamaktadır. Ancak loglar incelendiğinde yaralı rolünü sürdürdüğüm açık şekilde görülecektir. Jop ile darbe alan bir karakterin mutlaka kanlar içerisinde olması gerekmez; acı çekmesi, yerde kıvranması ve buna uygun rol yapması yeterlidir ki bunu gerçekleştirdim. Yapılan roller sonucunda o anın yetkilisi zaten bize bilgilendirme geçti. Yetkiliye de kelepçeli olarak görünmediğimi belirttim ve buna karşın rol gerçekleştirdiğimi de anlattım. Tüm bunun sonucunda rollere devam edip uyum sağladık ve IC olarak cezamızı da aldık.
Aynı zamanda buna karşılık David Scofield karakteri aldığı darbelere rağmen herhangi bir yaralı rolü yapmamıştır ve doğrudan sonuca dayatılan emote kullanımları gerçekleştirmiştir.
Savunmam bu kadardır. İlgili yetkililere teşekkür ederim.