Konu: [28.05.2026] Jasper Boone - Pietro Moretti. Zincirleme kural ihlalleri.  (Okunma sayısı 143 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.05.2026 15:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  @selim32  - @heqoon

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @mellow

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.05.2026 01.08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

3.Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

8. Bug Abuse

Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Mal varlığını ilgilendiren açıklarda açığı kullanan kişilerin mal varlığı tamamen silinebilir.
Örnekler
- İstediğiniz evin eşyalarına erişmenizi sağlayan bir açığı kullanarak evdeki eşyaları almak ve bildirmemek
- Değerinden aşağıdaki mülkleri bildirmeyip ucuz diye satın almak
- Sunucu mapleri veya interior objelerinde hata bulmak ve rolde kendi lehine kullanmak
- Tezgahı sadece can doldurmak için kullanmak, tezgah objesiyle yüksek bir noktaya çıkmak
- GTA San Andreas oyun motoru sebebiyle yapılan C-bug, C-roll gibi çatışmada üstünlük sağlayan hareketler

8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

8.2. Force Crash: CodsMP, yeni oyun açmak ya da oyun açığı kullanılarak oyuncunun kendi isteği doğrultusunda crash yedirmesi durumudur. Tespiti halinde oyuncu, yüksek bir hapis cezası, tekrarı durumunda ise yasaklanma ile cezalandırılır. CodsMP kullanılarak Verdant Bluffs'a ışınlanma durumunda ise tespitinde oyuncu yasaklanır.

11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Jasper Boone isimli arkadaş, Ronald Watson'a ait bir Bulleti. GBI olan bölgede(Ocean Bar) "düz kontak" yapmaya çalışıyordu. Beni görünce araçtan indi ve kaçmaya başaladı. Kendisini yakaladım ve kelepçeledim. Daha sonrasında tekrar GBI alanda bana saldırıp kaçmaya çalıştılar. Ancak kendilerini yumrukla bayılttım. Yerde yaralı şekilde yatarken süreleri bitince direkt kelepçeli şekilde kaçmaya başlayıp, kelepçeli şekilde suya atladılar. Ve yaralı olmalarına rağmen saldırıda bulundular. Pietro karakterini kelepçeli araca koymama rağmen Bug Abause yaparak kelepçeli değilmişçesine bir anime soktu kendisini. Ve yine suya atlayıp kaçtı. Akabinde kelepçeli şekilde araca binip kaçmaya başladı. Normalde 5 dakika sürmeyecek bir rolü 45-35 dakika sürdürerek en sonunda tutuklandılar. Ceza almalılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/4xffd2y (İlk yaralıya düştükleri an)  https://hizliresim.com/ls4zs5l (Jasper PG-Non rp) https://hizliresim.com/rq30bz3 (Pietro PG+ Non rp) https://hizliresim.com/am0rv3t (Jasper YKİ-Brawl kuralı ihlalleri)  https://hizliresim.com/kbf61wd (Bug abause, PG-Non rp.)  https://hizliresim.com/j8j4cmc (GBI alanda saldırmak)  https://hizliresim.com/okb4oba (Pietro'nun kelepçeli şekilde araçta olduğu an, do attığımda gözükmekte.)

https://hizliresim.com/2j2kp71 (Bug abause yapıp kaçtığı an, araç sürebilmesinin sebebi.)

Ek açıklamalar(varsa):  N/A

#1 - 28.05.2026 21:04
Merhaba, Pietro Moretti karakterinin yöneticisi olarak ilgili şikayete karşı savunmamı sunuyorum.

İlk suçlama: https://hizliresim.com/4xffd2y (İlk yaralıya düştükleri an)

Yaralı durumuna düştükten sonra kanıtta da görülebileceği üzere yaralı rolünü sürdürdüm ve yerde kıvranma rolü gerçekleştirdim. Karşı tarafın rolünü baltalayacak veya kesintiye uğratacak herhangi bir davranışta bulunmadım. David Scofield karakteri Jasper Boone ve Pietro Moretti karakterlerini bölgede bırakıp aracına yöneldiği sırada, Pietro Moretti ve Jasper Boone karakterleri bu fırsattan yararlanarak bölgeden uzaklaşmaya çalışmıştır.

İkinci suçlama: https://hizliresim.com/rq30bz3 (PG + Non-RP)

Yüzme eylemi yalnızca eller ile gerçekleştirilen bir hareket değildir; ayakların da ciddi etkisi bulunmaktadır. Pietro Moretti karakteri burada hızlı veya profesyonel şekilde yüzmemiş, aksine rolün durumuna uygun biçimde yavaş hareket etmiş ve daha çok akıntıya kapılmış şekilde ilerlemiştir. Bu sebeple yapılan hareketin rol dışı veya gerçek dışı olduğunu düşünmüyorum.

Ek olarak David Scofield karakteri, loglar incelendiğinde görülebileceği üzere karakterim adına karar veren “Pietro Moretti boğuluyor.” benzeri emoteler kullanmıştır. Bunun yanı sıra tarafıma herhangi bir rol imkanı tanımadan, sonucu doğrudan belirleyen emote kullanımları gerçekleştirmiştir. /dene komutu kullanılmadan sonuca dayatılmış emote kullanılması Powergaming kapsamına girmektedir.

Üçüncü suçlama: https://hizliresim.com/kbf61wd (Bug Abuse, PG, Non-RP)

Karşı tarafın açısından karakterim kelepçeli gözükse de benim açımdan herhangi bir kelepçe animasyonu veya görüntüsü bulunmuyordu. Bunun sebebi David Scofield karakterinin direkt /kelepce komutunu kullanmasıdır. Herhangi bir emote kullanımı olsaydı, elbette rolü buna göre sürdürürdüm. Hatta benim açımdan gözüken kelepçelememesine karşın IC olarak bunu kişiye de belirtmiştim. Bu nedenle yaşanan durumun tamamen oyun içi bir bug kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu durumu olay anındaki yetkilisine de ilettim.

Ayrıca kelepçeli bir karakterin normal şekilde araç kullanması veya /ara komutunu kullanması mümkün olmadığından dolayı, benim ekranımda karakter kelepçesiz göründüğü için benim açımdan mümkün olduğu için rollerimi buna göre gerçekleştirdim. Burada Bug Abuse'den çok benim etkilendiğim bir bug bulunmaktadır. Ek olarak David Scofield karakteri aracın kapısını kilitlediğine dair herhangi bir emote kullanmamıştır. Bu sebeple karakterim kapıyı açmayı denemiş, /dene komutunun başarılı olması sonucunda bölgeden uzaklaşmaya çalışmıştır. Yapılan tüm hareketler rol çerçevesi içerisinde gerçekleşmiştir ve bilinçli bir ihlal bulunduğunu düşünmüyorum.

Ek olarak belirtmek isterim:

Şikayet açılacağını düşünmediğim için elimde video kaydı bulunmamaktadır. Ancak loglar incelendiğinde yaralı rolünü sürdürdüğüm açık şekilde görülecektir. Jop ile darbe alan bir karakterin mutlaka kanlar içerisinde olması gerekmez; acı çekmesi, yerde kıvranması ve buna uygun rol yapması yeterlidir ki bunu gerçekleştirdim. Yapılan roller sonucunda o anın yetkilisi zaten bize bilgilendirme geçti. Yetkiliye de kelepçeli olarak görünmediğimi belirttim ve buna karşın rol gerçekleştirdiğimi de anlattım. Tüm bunun sonucunda rollere devam edip uyum sağladık ve IC olarak cezamızı da aldık.

Aynı zamanda buna karşılık David Scofield karakteri aldığı darbelere rağmen herhangi bir yaralı rolü yapmamıştır ve doğrudan sonuca dayatılan emote kullanımları gerçekleştirmiştir.

Savunmam bu kadardır. İlgili yetkililere teşekkür ederim.

#2 - 28.05.2026 21:25

#3 - 28.05.2026 21:32
Ayrıca, "Ancak kendilerini yumrukla bayılttım" kısmı ne kadar gerçekçi bilemem, emote olmadan bizi bayıltması ve bunu iki kişiye karşı yapması biraz soru işareti. ;)

#4 - 28.05.2026 21:37
Jasper YKİ-Brawl kuralı ihlalleri kısmında gerçekçi düşünürsek ben emote üzerinde belirttiğim gibi arkadaşa elimle vurmamışım, kollarımda tutmuşlarken kafamı sağa sola sallayarak vurmuşum. ellerinden çıkıp yumruklamamışım. Bu hareketi gerçekte olsa hangi suçlu olursa olsun yapabilir. Eğer kalkıp yürüyebiliyorsam aynı şekilde kafa da atabilirim. kafama uygulanan bir baskı yok, veya bu eylemi uygulayabileceğim bir karşı güç yok.

#5 - 28.05.2026 21:38
PG-Nonrp kısmında bana yaptığı suçlamada da aynı şekilde attığım görsel herşeyi açıklıyor.

#6 - 28.05.2026 21:45
Beytullah Eroğlu, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Türk paralimpik yüzücü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu Eroğlu, 2010 yılında Milli Takım kadrosuna girdi. 2011 yılında Almanya'da yapılan Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda birinci olarak Türkiye tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. (Kolları doğuştan olmayan bedensel olarak engelleri bulunan Türk sporcumuzdur.)

#7 - 03.06.2026 14:13
Şikayet incelendi. Jasper Boone karakteri hatalı alt karakter kullanımı kapsamında yasaklanacak. Pietro Moretti ve Little Nolan karakterleri, Powergaming + Yaralı Kuralı ihlali + Güvenli Bölge İhlali kapsamında ceza alacaklar.
« Son Düzenleme: 03.06.2026 14:17 Schnel »