Konu: AIice Hathaway @Rollsrose  (Okunma sayısı 337 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.03.2026 17:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Rollsrose

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Karakter Adı İhlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İş ve hayat yoğunluğu dolayısıyla bir süreliğine (hala belirsiz) ara vermek durumunda kaldım. Oyun içerisinden tanıştığım ve hala ahbaplığımın sürdüğü birkaç arkadaşım vasıtasıyla bana böyle bir karakter oluşturulduğuna dair bilgi verildi. Daha öncesinde Rollsrose adlı kişiye discord üzerinden ulaşmayı denedim ama arkadaşlık isteğimi kabul etmedi. Bilgisayara erişim sağlayamadığımdan dolayı da şikayet oluşturmak için vakit bulamıyordum. Bu ismi seçmesine dair elbette ki açıklaması vardır tabii. Ama bir ay kadar sonrasında oyunu tekrardan indirip rol yapmaya başlayacağım. Aktif olarak kullandığım Alice Hathaway karakterini kullanmayı düşünüyorum. Karakter adını değiştirmesini talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=32142 - Karakteri aktif olarak kullandığıma dair ekran görüntüleri / rol screenshotlarını buradan inceleyebilirsiniz.

#1 - 15.03.2026 22:16
Alice Stanhill olarak başlayan karakter kurgum şu an Alice Hathaway olarak devam ediyor. Ben de bu kurgu "rol dahilinde" oluşurken Alice_Hathaway ad soyad kombinasyonunun alındığını bilemezdim ne de olsa. Discord isteklerim herkese kapalı ama Vice resmi discordundan etiketlere genelde dönüş yapıyorum ek olarak platformda aktifim forum PM'den isteseydiniz iletişime geçebilirdiniz. Sadece isim benzerliği, oyun için karmaşaya sebebiyet verebilir fakat aktif olarak karakteri oynamadığınız için bu şekilde düzenlendi. En son forum hesabınıza baktığımda giriş tarihinizin Aralık 2025 ve karakter için de Haziran 2025 olduğunu gördüğümde iletişime geçsem de görmeyeceğinizi düşünerek hareket ettim. Pasif olduğunuzu anlamıştım.

Alıntı
- Başkasına veya kendine ait eski/kapatılmış karakterin bir veya birkaç harfini değiştirip kullanmak (Örn: Michael_Broadhurst -> Michel_Broadhurst)
Özüne bakılınca başkasına ait bir karakteri oynamıyorum, oluşturduğum Alice Stanhill karakterinin devamını getiriyorum. Sadece teknik olarak karakter isimleri benziyor. İsim benzerliğini gerçek hayat-oyun sekansında bir tutmak mantıklı olmayacaktır ama pasifliğiniz süresince -şu an NC atıp Alice_Stanhill kombinasyonuna dönmüş olsam da- şikayete konu olan ad soyad kombinasyonunu kullanmak istiyorum. Zaten size yazacağım şeyin zamanında iletebileceğini düşünseydim de bu şekilde ilerlemeyi teklif edecektim, belli ki pasifliğiniz var ve bir süre sonra her halükarda döneceksiniz. Rapor ve admin komutları işlemlerinde karışıklık olmaması adına NC her türlü şart olacaktı.

Karakterlerimizin geçmişi, yaşantıları, hedefleri, çevresi ve hiçbir kişisel-fiziksel özelliği ortak değil. Bu nedenle "bir ay kadar sonrasında oyunu tekrardan indirip rol yapmaya başlayacağım" süresinde de rol yapmamın engel olacağını düşünmüyorum. Yinelersem, NC attım fakat iyiniyetle bu yazdıklarımın da göz önünde bulundurulmasını önce sizden sonra da şikayeti inceleyecek adminden rica ederim.

Alıntı
Karakter isimlerinin veya gerçekleştirdikleri rol konseptinin geçerliliği konusunda son söz yetkililere aittir.

#2 - 19.03.2026 09:33
Şikayet incelendi.

Karakter ismi düzeltilmiş durumda, yapılan savunmada karakterin rol gidişatı için bu isime geçtiği ve ortada herhangi bir şekilde art niyet bulunmadığı için, karakter ceza almayacak.
Yine de bu tarz durumlarda isim değiştirirken daha dikkatli olmalısınız.

K&A