Konu: [14.03.2026 - Vincenzo_Sorrentino, Dax_Hunter] Reterted, Noob DM, Emotesiz işlem  (Okunma sayısı 234 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.03.2026 16:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincenzo_Sorrentino @shipsori , Dax_Hunter @Skaras

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.03.2026 - 15:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM: Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterim evinin önünde dururken, arkadaş gelip benim orada olduğumu gördüğü halde aracıma biniyor. Daha sonrasında (kiralık olduğunu gördüğü için) inip gidiyor. Ben de kendisine niye aracıma bindiğini soruyorum. Bu sırada Dax karakterine vahiy iniyor ve araçla oraya geliyor. Niye aracıma bindiğini sorduğumda şahıs zaten DM aradığı için hemen yemek yiyerek can basmaya başlıyor, arkadaşı da aracı kitleyip can basıyor hemen. Daha sonrasında birkaç konuşma daha geçiyor ve arkadaşlar herhangi bir emote vermeden bana saldırıyorlar. En sonunda da "kafasına tekme atar ve üstüne tükürür" gibi anlamsız ve gereksiz bir rol yapıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Birinin gözünün önünde evinin önündeki aracına binip, sonra aracını parçalatacaktım dediği için kovulmak onu yaralamak için geçerli bir sebep değil.

#1 - 14.03.2026 17:47
@shipsori @Skaras En kısa sürede savunmanızı iletin.

#2 - 15.03.2026 04:10
İki kişi olduğumuzdan arkadaşın bize karşı fear rp yapması lazım ek olarak arkadaşın bize konuşma şekli çok ters, aracına binilmemesini istiyorsa kilitlemek onun elinde
,burda retarted bir rol yok arkadaşın bize söylediği ters kelimeler üstüne bizde arkadaşa brawl yapmayı tercih ediyoruz, arkadaşın attığı son ssde emotelerız bulunmakta.

#3 - 15.03.2026 04:14
Arkadaşım olayları anlattı, ekliyeceğim birşey yok.

#4 - 15.03.2026 10:31
İki kişi olduğumuzdan arkadaşın bize karşı fear rp yapması lazım ek olarak arkadaşın bize konuşma şekli çok ters, aracına binilmemesini istiyorsa kilitlemek onun elinde
,burda retarted bir rol yok arkadaşın bize söylediği ters kelimeler üstüne bizde arkadaşa brawl yapmayı tercih ediyoruz, arkadaşın attığı son ssde emotelerız bulunmakta.

• Vincenzo karakteri aracıma bindiği zaman sen ortada yoktun zaten. Fear-RP yapmam gereken bir durum yoktu çünkü tek kişiydi. Ayrıca benim orada durduğumu gördüğü halde aracıma binmesi asıl Fear-RP ve Retarted-RP ihlali zaten. Sen birinin gözünün önünde evinin önündeki araca binip öylece gidebilir misin?
  • Yine sen gelir gelimez arkadaşın daha cevap vermeden yemek yemeye başlaması sizin DM arayışında olduğunuzun bariz bir göstergesi. Mevzu Fear-RP filan değil sadece neden aracıma bindin diyorum ve yemek yemeye başlıyorsunuz.
  • 3. ve 4. ss'lere dikkatli bakarsan yalan söylediğin ortada. Ben düştükten sonra emote atıyorsunuz.

İhlaller ortada. Sonuçlanabilir.

#5 - 15.03.2026 15:57
Ben o zaman yoktum, arkadaş beni aradı aracla almaya geldim, bir baktım olaylar dönüyor indim olayı takip ettim, canım azdı yemek basayım dedim.Bir baktım arkadaş yok burda görmüyeyim sizi filan diye itamlarda bulunuyor, Vincenzo ile konuştuk brawl yapmaya karar verdik bunun üstüne arkadaşı yatırdık, olay çok ani olduğu için emote atmaya fırsatımız kalmadı, arkadaşın o zaman sen yoktun diye savunma yapması çok saçma çünkü bayıldığı zaman 2 kişiydik arkadaş fear yapmamaya halen devam ediyordu. Böyle olayları şikayet açmak yerine zaten ic yollara döksen çok güzel roller çıkabilir.

#6 - 15.03.2026 17:28
Ben o zaman yoktum, arkadaş beni aradı aracla almaya geldim, bir baktım olaylar dönüyor indim olayı takip ettim, canım azdı yemek basayım dedim.Bir baktım arkadaş yok burda görmüyeyim sizi filan diye itamlarda bulunuyor, Vincenzo ile konuştuk brawl yapmaya karar verdik bunun üstüne arkadaşı yatırdık, olay çok ani olduğu için emote atmaya fırsatımız kalmadı, arkadaşın o zaman sen yoktun diye savunma yapması çok saçma çünkü bayıldığı zaman 2 kişiydik arkadaş fear yapmamaya halen devam ediyordu. Böyle olayları şikayet açmak yerine zaten ic yollara döksen çok güzel roller çıkabilir.

Arkadaşın sizi aradığıyla ilgili kanıtınız varsa gönderebilir misiniz? Ben herhangi bir arama, telefona bakma tarzı rol görmedim çünkü? Ss'te de görünmüyor. IC yollara döksenden kastınız ne? IC döktüğüm için DM yapmadınız mı zaten? Ben soru sorduğumda cevap vermeden yemek yemeye başlamadınız mı zaten? Birden canınız mı azalmıştı? Ayrıca Vincenzo ile konuştuk dediğiniz kısımla ilgili kanıtınız var mı? İkiniz tek bir beyin gibi hiçbir konuşmaya girmeden saldırıyorsunuz çünkü?

#7 - 15.03.2026 21:12
İc yollara dökmekten kastım, olayı burda kapatım sonra bunu role döküp daha sonra bizi başka biryerde yakalayıp yada kovalamaca yaşanıp olayı devam ettirmeniz, İkiniz tek beyin gibi diyorsun üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim, şöyle düşün senin gerçek hayatta arkadaşın, kardeşin kavgaya gitsin,izler misin vurur musun? İlk yumruğu o attı zaten bende peşinden gittim yumruk atmaya başladım.

#8 - 15.03.2026 21:38
İc yollara dökmekten kastım, olayı burda kapatım sonra bunu role döküp daha sonra bizi başka biryerde yakalayıp yada kovalamaca yaşanıp olayı devam ettirmeniz, İkiniz tek beyin gibi diyorsun üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim, şöyle düşün senin gerçek hayatta arkadaşın, kardeşin kavgaya gitsin,izler misin vurur musun? İlk yumruğu o attı zaten bende peşinden gittim yumruk atmaya başladım.

Yukarıda Vincenzo ile konuştuk diyorsun şimdi dayak yiyince tepkisiz mi kalayım diyorsun. Yukarıda beni aradı demişsin, aradığıyla ilgili bir kanıtın veya chate düşen bir şey yok. Beni dövmeniz için geçerli bir sebep yok ki ben sizinle rol yapıp devam ettireyim. Herkes DM arayanları takip edip sıksa sunucu DM sunucusu olur zaten RP değil. Başka kanıtınız varsa sunun, ihlaller ortada. Kanıt gelmediği sürece yorum yapmayacağım.

#9 - 15.03.2026 23:40
Şikayet incelendi. Karakterler DM + Emotesiz işlem sebebiyle cezalandırılacak.