JOHNSON'S FINAL JOURNEY
Kirby, Ocak ayının dokuzuncu günü artık Vice'a gelmişti. İlk iş olarak Mob Alley'deki apartman dairesine geldi ve hemen bavulunu bir köşeye bırakıp sokağa indi. Orada Don Pedrotti'nin Vice'ta tekrardan güç kazanmak için ekibin lideri Michael Capretti'yi aramaya başladı.
Capretti'yi, sokaktan gördüğü adama sordu. O adam Rocco Schilachi'ydi. Rocco, Pedrotti'nin Las Venturas'a gittiğinde arkasında bıraktığı ayakçılardan biriydi. Pedrotti'nin kaybettiği gücü kazanması için diğer ayakçıları toplayıp bir suç ekibi kurmuştu. İki ayda hatırı sayılır bir prestij kazanmıştı. Lakin, sanırım kendisi güç zehirlenmesi yaşadı. Bu yüzden artık Don Pedrotti'yi tanımıyordu artık. O kendisini dokunulmaz sanıyordu. Bu yüzden Pedrotti, ailesinin üyesi olan Jackie Pagani'den Vice'ta tekrar güç kazanması için bir operasyon düzenlemesini emir etti. Pagani, bu operasyon için bir ekip göndermeye karar verdi ama bu ekibin başında kim olacaktı? Pagani, yıllardır aile üyesi olan Salvatore Feretti'nin referans ettiği bir adamı ekibin lideri olarak seçti. Bu adam son günlerde bir yıldız gibi parlayan bir bağlantıydı. Bu adam işte Michael Capretti'ydi. Kirby, Rocco'ya Michael'i sorarken, Rocco'nun kim olduğunu bilmiyordu. İsmini duymuştu ama kendisini Mob Alley'e gelesiye kadar görmemişti. Kirby, Rocco'yu şu sözünden Rocco Schilachi olduğunu anlamıştı;"O herif burada fazla tutanamadı.Çoktan Las Venturas'a dönmüştür kesinlikle.". Fakat, Kirby Las Venturas'tan daha yeni gelmişti. Hemen lafı bitirip sokakta dolaşmaya başladı. O sırada Capretti aracıyla sokağa gelip aracından inmişti. Kirby, onu görünce onun yanına doğru gitmeye başlamıştı. Michael onu farketmişti ve şöyle dedi:
Michael:"Kirby! Hoş geldin ahbap."
Kirby şaşırmıştı çünkü Michael'i hayatı boyunca görmemişti. Pedrotti Vice'tayken Kirby bir bağlantıydı ve sokağa adını duyurmuştu, ama onun ismi Las Venturas'a kadar ulaşmıştı. Lakin, bunu Kirby, adının Las Venturas'a kadar ulaşmasını beklemiyordu. Las Venturas'a kadar isminin ulaştığını Michael sayesinde öğrenmişti. Sanırım artık "saygın" bir kişiydi. Buna sevindi.
Kirby:"Capretti sen misin?"
Michael:"Evet, benim. Hadi, atla araca."
Kirby, Michael'in aracına bitti ve biraz kendisinden ve onu Pagani'nin gönderdiğinden bahsetti. Kirby ve Michael'in dostluğu bu anda başladı. Kirby, birkaç gün içinde Capretti'nin ekibinin parlayan bir yıldızı olmuştu. Çünkü ekip Pedrotti'nin birkaç ayakçılarından ve bir bağlantısından oluşuyordu. Fakat Kirby'de Pedrotti'nin bir bağlantısıydı ve Pedrotti tarafından da sevilen bir kişiydi. Pedrotti, Vice'ta iken birkaç hatası ve kendinden üstündekilere saygısızlık yaptığı da olmuştu. Ama Kirby hatalarını her zaman telafi etmişti. Sokakta kimselerin olmadığı günlerde bile iş yapmak için koşturuyordu, Pedrotti onu bu yğzden sevmişti. Şimdi bir aile üyesi olan Ethan Senetore'dan -o zamanlar aile üyesi değildi, Pedrotti'nin Las Venturas'a gittiği zamana yakın bir vakitte aile üyesi olmuştu- hemen sonra gelen bir adaydı. Kirby, Michael'e kendisinden bahsederken söylememişti. Michael'a, Capretti'nin yerini almak için geldi gibi ifadeler ile yanlış anlaşılmak istememişti. Michael'ı sevmişti bizimki. Kirby, bir aile üyesi olan Jackie Pagani'nin arkasından bir iş çevirmek gibi büyük işlerde her zaman Michael'ın yanında olmuştu. Bu bahsettiğim aile üyesinin arkasından iş çevirmeklerinin amacı Pagani'yi tahtından etmekti. Çünkü Pagani uyuşturucu ve kadınlara çok düşkündü. Bu yüzden iş yapamıyordu. Michael'de bunun üzerine bir santaj planı kurmuştu. Bu plan başarı ile gerçekleşti. Michael ve Kirby'nin dostluğu Şubat ayının yirmi dokuzuncu gününe kadar devam etti. O gün ne oldu da dostluk bitti diye soracağınızı biliyorum, anlatayım hemen. Valachi ailesi Capretti ve kşbini bir görüşme için çağırmıştı. Buluşma mekanına geldiklerinde Michael'ı yanında sadece iki kişi girebilir demişlerdi. O gün buluşmaya Michael, Robert ve ekibe daha yeni katılmış olan Philippe. Michael, Philippe'ye çok demesi gerekirken bunu Kirby'e dedi. Kirby söylenerek dışarı çıktı, belki bir bildiği vardır Mike'ın dedi. Bir süre sonra Michael elinde bir çanta ile dışarı çıktı, sonra Mob Alley'e döndüler. Valachi'nin bir iş verdiği belliydi. Kirby bu işe katılmak istiyordu ama Michael ona şöyle dedi;" Kirby, senin bu işe katılmanı istemiyorum. Bunun sebebini mutlaka açıklayacağım dostum. Sen burada kal ve sokağı koru. Galeriyi işlet". Ama bu işe pek iş bilmeyen daha ekibe yeni katılmış olan Philippe katılıyordu! O an artık Kirby, Michael'a darılmıştı. Birşey demedi, sustu. Bu iş bittikten sonra Michael ile yüzleşmeyi planlıyordu. Bu durumu John'a anlattı. Michael'ın en güvendiği adamlardan biriydi John. John, Kirby'e Capretti ile yüzleşmesini ve sonuna kadar arkasında olduğunu söylemişti. Ertesi gün Kirby, Joh ve Michael araba ile şehirde gezmeye başladılar. Sanırım, Michael ile yüzleşme vaktiydi. Michael ile yüzleşmeye başladı, benim yerime neden Philippe'i seçtin gibi sorular sordu ama bir sorun vardı. John, Kirby'nin arkasında durmadı ve şöyle bir diyalog geçti;
John:"Sen kim oluyorsunda Michael'ın yaptıklarını sorguluyorsun, Kirby?"
Kirby:"O benim yerime Philippe'yi seçti, daha yeni katılan birisi. Eğer böyle yapmaya devam ederse bu ekip dağılır. Böyle şey olmasın diye dostumu uyarıyorum sadece."
John, Michael'ın yanında durmaya devam etti ve Michael, Kirby'nşn söylediklerinde ısrarcı olduğu için aracı otobana sürdü ve oradan ıssız bir limana vardılar. John ve Kirby denizi seyrederken Capretti aracından sopasını aldı. Kirby'e, seni kim oluyorsun da benşm emirlerimi sorguluyorsun, gibi laflar ederek Kirby'i dövmeye başladı. Sopa darbesini, Kirby hiç beklemiyordu ve tepki veremedi ve vermek istemedi de. Çünkü dostu ile kavga etmek istemiyordu.
Kirby, sopa darbeleri üzerine yere yığıldı ama sözlerinin arkasında durarak, dik bir duruş sergiledi. Çünkü Michael bir hata yapmıştı ve Kirby dostlarının iyiliği için herşeyi yapan bir kişiydi. Michael, Kirby'e vurmaktan yorulmuştu ve dinlenmeye başladı. O sırada şöyle bir diyalog geçti;
Kirby:"Michael, ben seni dostum olarak gördüğüm için seni uyarmak zorundayım, lütfen beni dinle."
Michael:"Sen beni yanlış anlamışsın Kirby. Sen benim dostum değilsin. VE TARİHE SADECE BENİM ADIM, MİCHAEL CAPRETTİ'NİN ADI YAZILACAK. HİÇBİRİNİZİN DEĞİL, SADECE BENİM ADIM!" ( Capretti bu son cümlesini bağırarak söyledi.)
Capretti sözlerini söyledikten sonra sinir krizi geçirdi ve yerde yatan Kirby'nin başına sopayla ağır darbeler atarak onu öldürdü.
Kirby yine "dostum" dediği kişiden ihanete uğradı. Belki Kirby, en başta Michael ile yalnız konuşmalıydı. Belki de en başta kendisinin kim olduğunu tam olarak açıklamalıydı. Belki de kimseye gğvenmeyip "dostum" dememeliydi. Belki de Pedrotti'nin Las Venturas'a giderken onun çağrısına uyup Las Venturas'a gidip, orada kalmalıydı. Belki de Vice'a hiç gelmemeliydi. Belki de bu " mafya" işlerine hiç bulaşmamalıydı. Kirby belki istediği para ve saygınlığı elde etti ama babasının intikamını alamadan, annesini tek başına yaşanan dünyada bırakarak öldü. Belki ruhu cehenneme gidecek ama dostlarının iyiliği için herşeyi yaptı ve uyuşturucu kullandığı ve sattığı kişileri görüp bedellerini ödetmişti.