Konu: Steve Scaletta - Yetersiz oyuncu profili | 21.12.2025 21.00  (Okunma sayısı 254 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.12.2025 23:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Steve Scaletta @hasanpasa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bernard Hunter @Nejdet7123 , Richard Esposito @Liestra , Raul Calavera @Garven , Arya Smith @Xenn , Keenan Shephard  @TheMilitarist ve Cecchini birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.12.2025  21.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket
Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir.
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

3. Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.
 - Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
 - Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.

5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak

8. Bug Abuse
8.1. Spawn Kill: Herhangi bir silahlı çatışma durumunda rakip oyuncu interior içine girdiğinde oluşan bekleme süresini kendi lehine kullanan oyuncunun yapmış olduğu ihlaldir. Bir savaşın veya çatışmanın direkt olarak seyrini değiştirebildiği için yaptırımı ağırdır.

Eklemeye üşendiğimiz illegal birlik kurallarınıda göz önünde bulunduralım.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyuncuyu birliğe alıyoruz, yetersiz rol bilgisi ve yaptığı agresif roller yüzünden atmak zorunda kalıyoruz. Hiç bir sebep yok iken OOC kin ile bölgeme geliyor ve Car dm atıyor. Arkadaş araçtan iniyor, indikten sonra düşürüyoruz ve kaçırmak için araca bindirme emoteleri atıyoruz, pek işe yaramıyor arkadaş araç ile bölgeden kaçıyor. Can bastıktan sonra tekrar bölgeme geliyor, olmayan silahını çekme emotesi veriyor ve saldırmaya başlıyor. Birlik oyuncularım ile brawl rolüne devam ediyor, arkadaş canı azaldığı için aracına koşuyor fakat kaçmaması için aracın içerisinde ben bulunuyorum Car Jack ile benide indiriyor, bu sefer araç içerisinden bizi hakaretler yağdırıyor, kışkırtmaya çalışıyor. En sonda arkadaşın aracına binip, boğazına katana doğrultuyorum ve fear yapmadan araç sürüşüne devam ediyor, R20 kaçırma rolüne girişiyor ve bende en sonunda ck ettim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Oyuncuya açılmış şikayetlerini inceledik, ciddi bir rol desteğine ihtiyacı var.  Bu kadar kişinin huzurunu boşmuş, banlanmasını talep ediyorum.
Şikayete GBI ihlalini eklemeyi unutmuşum, Keenan'ın olduğu bölge GBI onuda göz önünde tutalım.

« Son Düzenleme: 21.12.2025 23:48 Furkan3 »

#1 - 22.12.2025 00:13
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 22.12.2025 14:07
Bana 5 6 kişi birden durduk yere saldırıyorlar araçtan inince fotoğraflarda da görünmekte ooc kin tutan onlar kafasına göre ck etmeye çalışıyorlar admin gerekli cevabı verecektir.

#3 - 22.12.2025 17:28
4 gün önce afk takılıyordum, kaçırma rolüne girişen sensin. Her gün düzenli olarak bölgeme gelip, tek başına bir oluşuma kafa tutanda sensin Hasan. Yeterince sunucuda rol yaptın, bu sunucu için yeterli kapasiten yok.

#4 - 22.12.2025 18:46
Maalesef, Banlanacak olan sizsiniz yetersiz oyuncu profili yapıyorsunuz Furkan.

#5 - 22.12.2025 19:05
Oyuncu Ricco birliğine katılıyor, uyum sağlayamıyor. Tim Lazson'un birliğine katılıyor, uyum sağlayamıyor. Muzan birliğine katılıyor, ck ile sonuçlanıyor. Cecchini birliğine giriyor, uyum sağlayamıyor. Casa De Mendoza birliğine giriyor, uyum sağlayamıyor. Hasan'ın arkadaşları ile görüştük, bu olayların yaşanmasını yaşına veriyorum. Hasan'ın oyuna devam etmemesi hem kendi sağlığı adına, hemde diğer birliklerin sağlığı adına olacağını düşünüyorum.

Maalesef, tekrar almayacağız. @hasanpasa

#6 - 22.12.2025 20:26
Kaç gün öncesin de olan olayı arkadaşım ile soru sorduk diye buraya ss atmışsın kendin seste nelere yalvarıyordun burası tartışma yeri değil bize yalvarırken hatırla foruma ooc katma birdaha afferim

#7 - 25.12.2025 23:09
Şikayet incelendi.

Karakter cezalandırılacak. Şikayet kapatıldı.