Konu: Windows 11 - Windows 10  (Okunma sayısı 126 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.12.2025 18:40
Windows 11 kullanırken problem yaşamıyordum, Windows 11'de büyük güncellemelerini yapmıyordum fakat yeteri kadar zaman geçtiğinden dolayı yapma gereksiniminde bulundum. Geçtikten sonra oyunlarda 50-60 FPS değerinde düşüş gerçekleştiğini fark ettim. Format attım, güç seçenekleri ve W11 yapılması gereken bütü optimizasyonları yaptım fakat genel olarak LOL, PUBG gibi oyunlarda net olarak %30 FPS kaybı yaşadım. Hala Windows 10 kullanan kullanıcılar varsa tekrardan Windows 10'a geçmeyi düşünüyorum, Genel oyunlarda 180-250 fps sabit alırdım. Şimdi 120-100 almak itici geliyor. Bilgisayara format vesaire attım, kusur yok. Macun da yenilendi temizlik de yapıldı.

Kısacası, Windows 11'den Windows 10'a geçmek mantıklı mı? Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları konu altında bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

(Tek kusur, yeteri kadar ram'in olmaması 4060 RTX, AMD Ryzen 5 5500'a karşılık 8gb'lık ram kullanıyorum. Yakın zamanda ram alacağım fakat, bu ram varken bu kadar düşük fps almıyordum)
« Son Düzenleme: 17.12.2025 18:43 Stromae »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.12.2025 23:46
mantıklı geç on numara hala w10
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.12.2025 14:13
Lol'de 90-100 fps alıyordum Windows 11'de, Windows 10'a geçtim. FPS'im 210'a geçti. Sanırsam benim özelliğimdeki bilgisayarlar için W10 hala uygun seçenek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok