Konu: Sherpah_Rothstein, Leib_Nachson, Beniamino_Jacobwitz, Moshe_Rosenberg  (Okunma sayısı 253 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.11.2025 16:41

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sherpah_Rothstein @akaSyndicate - Leib_Nachson @CorkyOne - Beniamino_Jacobwitz @Tezoret - Moshe_Rosenberg @cwn019

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Görüntülerde mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşların arabasına arkalarından yanlışlıkla ufak bir çarptım ve hemen küfür etmeye başladılar, daha sonrasında arabadan inip kavga çıkardılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Birlik şikayeti bile açılabilir ama böyle basit olaydan birliklerinin adına şikayet açılması gereksiz. Gereken ceza verilsin.

#1 - 01.11.2025 17:12
Öncelikle selamlar arkadaşım, şu role tamamen gerçek hayat penceresinden bakarak yanıt vereceğim. Birliğimizin geçirdiği son süreçten sonra karakterlerimiz epey gergin fakat bunu sebep olarak göstermiyorum. Başlıyorum şimdi madde madde anlatacağım, senin de bana hak vereceğini düşünüyorum.

1- Öncelikle aracımıza arkadan bir kere çarpıyorsun, sana bir tepki verilmiyor. Sonrasında tekrar çarpınca sana küfürle karşılığı ben veriyorum.
2- Ne kadar hood onayımız alınmış olsa da Rothstein birliği olayın gerçekleştiği bölgede 4 aydır rol yapıyor ve hood onayı aldı. Bizim hoodumuzda 4 kişi siyah bir huntleyden sana küfür ediyorsa gerçek hayat penceresinden baktığında o araçtan inmen senin için en kötü fikir olmalı fakat sen araçtan inip bize diklenmeyi tercih ediyorsun.
3- Buna rağmen tek bir tokat atıp (rolsel), aracına binip gitmeni söyledim. Sherpah karakteri seni güzel bir şekilde uyarıp o esnada bizi sakinleştirdi, Moshe karakteri de seni normal bir dille uyardı. Fakat sen Fear RP ihlali yapıp 4 tane adama karşı dikeliyorsun, çevreni sarmışız sana tokat çekiyorum ona rağmen bize söylediğin cümleler şunlar. "Kimlerdensiniz siz?" "Babanızın şehri mi burası?"
4- Bu olanlara rağmen Sherpah karakteri senin haklı olduğunu, araca binip gitmeni söylüyor. Ben karakterimi sakinleştirmeye çalışıp *sağ eliyle yüzünü sıvazlar* emotesini veriyorum, o esnada senin verdiğin emote *Leib'in değişik hareketlerine bakar* burada hatalı emote kullanıyorsun ve bununda şikayette değerlendirilmesini istiyorum.
5- Hala gitmediğin için, karakterim kudurup kendini tokatlamaya başlıyor ve sana "BİN ARABANA" "SON ŞANSIN" dememe rağmen hala FEAR RP ihlali yapmaya devam edip "Son şansım öyle mi?" diyorsun ve dayak kaçınılmaz oluyor senin için.

Ayrıca Moshe Rosenberg'in, Sherpah Rothstein'in rolle herhangi bir alakası yok, oradaki olay tamamen benimle alakalı. Arkadaşlar aksine sakinleştirmeye ve seni uyarmaya çalıştılar.

Bu savunmayı okuduğun zaman uzlaşabileceğimizi düşünüyorum, senin bize karşı ihlallerin var ve biz bunları şikayete dökmek istemedik. Fear RP ihlalin ve hatalı emotelerin söz konusu. Savunmam bu kadar diğer arkadaşlar da savunmama katılacaktır diye düşünüyorum. İyi roller dilerim.
« Son Düzenleme: 01.11.2025 17:23 CorkyOne »

#2 - 01.11.2025 17:37
Size 1 kere çarpıyorum evet bir şey söylenmiyor ama sizi geçmeye çalışırken geçmeme izin vermiyordunuz  defalarca çarpışmamız bundan dolayı benim isteğimle değil ve küfür etmeye başlamıştınız onun ssleri elimde bulunmuyor. "Kimsiniz siz?" diye sormamda sslerde görüldüğü üzere "Durun oğlum, kim olduğumuzu bilse yapar mı?"
denildiği için öyle bir soru soruyorum. Daha sonrasında "Babanızın şehri mi burası?" diye soruyorum.
« Son Düzenleme: 01.11.2025 17:40 Talactraz »

#3 - 01.11.2025 17:43
Seninde bana hak vericeğini düşünerek söylüyorum trafikte senin yaptığın bir hata yüzünden ailevi değerlerine küfür edilirse sen o arabadan inmez miydin?

#4 - 01.11.2025 18:14
Seninde bana hak vericeğini düşünerek söylüyorum trafikte senin yaptığın bir hata yüzünden ailevi değerlerine küfür edilirse sen o arabadan inmez miydin?
Dayak yeme pahasına inerdim fakat dayak yediğim zamanda gidip şikayette bulunmazdım doğrusu, ikimizin de haklı olduğu konular var arkadaşım. Şikayette bulunacaksam bile polise şikayet ederdim mesela.

#5 - 25.11.2025 00:46
Sherpah_Rothstein, Leib_Nachson karakterleri Deathmatching kapsamında cezalandırılacak.

Alıntı
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak