Konu: Teonce Hicks - İhlaller Silsilesi  (Okunma sayısı 322 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.11.2025 19:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Teonce Hicks @Blestfall

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mazzarovic üyeleri
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ssslerde mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Powergaming
3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Metagaming
4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Faction Management tarafından izin verilmiş sadece birlik liderlerine rol amaçlı bir karakter daha kullanma şansı verilebilmektedir. Gerektiği durumda FM ekibi bu şansı tanır, izin olarak talep edilemez.
Örnekler
- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak
- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak
- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

Kendi karakterleriniz arasında rolünü desteklemek adına (araç, ev vb. şeyleri alması için para aktarmak gibi) mal varlığı aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak mülklerin olumsuz durumlardan kaçmak adına karakterler arasında aktarılması yasaktır.

Deatchmatching
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Türkçe Terim

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hood bölgesinden geçerken arkadaşlar ile bir kaza yaşıyoruz daha sonrasında sadece " Düzgün sürmelisin ahbap." (EK-1)diyerek bölgeden uzaklaşıyorum ancak arkadaşlar daha sonrasında hood bölgesinin içine kadar girerek(EK-2) bölede küfürler yağdırmaya başlıyor haliyle bizde az tek karşılık veriyoruz daha sonrasında kavga başlatmak için emote veriyorum ve saldırıyorum ama motoruyla kaçıyor arkadaş, bu sırada "Lavuk" kelimesini kullanarak türkçe terim hilalide yapıyor. Bu olayın üzerinden 5-10 dakika sonra (EK-3) arkadaş yine tek başına geliyor ve hoodda bulunan herkesi tek başına yaralıya düşürüp gidiyor bunu yaparken emote verme zahmetine bile girmiyor. Bizi yaşadığı olaydan vurduğunu varsayalım ama sokakta hiç role girmediği karakterleri bile vurarak bunu dm aşkıyla yaptığını kanıtlıyor. Ek olarak yine kişiye ait olan Kairo Cooper karakteri daha önce birliğim ile bir role giriyor ve bu rolde kendini Rodeo Cephesinden bir karakter olarak tanıtıyor (EK-4) yani alt karakteri ile illegal rol yapmış oluyor ve orada bizden dayak yiyor. Ooc kini ile hareket ettiği kanaatineyim inceleyen yetkilinin bunu da göz önünde bulundurmasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Adalet mülkün temeli
« Son Düzenleme: 06.11.2025 20:55 hoon1gan242 »

#1 - 06.11.2025 19:51
Şahitliğimi onaylıyorum kendi görüntülerim de eklerde mevcut. AFK idim hooda geldikten sonra sadece 2 cümle yazı yazdım, karakterler gitti ve 5 dakika sonra oyuna döndüğümde dm yiyordum.
Kairo Cooper karakteri ile illegal rol yapıyor, agresif yapıyor Pig Pen önünde dövüyoruz arkadaşı. Sonra başka karakteri ile gelip tekrar agresif yapıyor ve bu sefer dm atıyor. İki karakteriyle de illegal yapamaz
« Son Düzenleme: 06.11.2025 21:18 international »

#2 - 06.11.2025 20:08
ooc kin duyabileceğim adamlar değilsiniz maalesef, 24 saati doldurmadan savunma atarım.

#3 - 07.11.2025 01:12

Arkadaş tavırlarına hala devam ediyor, komik  :D
Ne emote var ne bir şey.

#4 - 07.11.2025 01:54
Şikayeti açan arkadaşlara hem destek niteliğinde, hemde geçmişte yaşanan bir şikayetin açıklığa kavuşacağı yönünde konuys dahil olmak istiyorum. Kairo Copper Karakteri Hakkında Tekrarlanan İhlaller ve Gereğinin Yapılması talebinde bulunacağım. Daha önce Kairo Copper adlı karakter hakkında Metagaming ve alt karakterinin illegal grup mensubu olması sebebiyle şikayette bulunmuştum. İlgili kişi o dönemde uyarı almış ve birlikten çıkarılmıştı, alt karakteri ile role girdiğine dair kanıtlarım yoktu. “tekrarı halinde daha ağır yaptırım uygulanacağı” şartı ile sadece birlikten çıkarıldı. Ancak görüyorum ki bu şahıs, geçmişteki ihlallerinden hiçbir ders çıkarmamış ve alışkanlıklarını sürdürmeye devam etmektedir. Size ileteceğim linkte, önceki şikayetimin tarihi, içerikleri ve kanıtları eksiksiz bir şekilde mevcuttur. Özellikle EK-4 bölümünde, alt karakteri aracılığıyla hala günümüzde illegal roller içerisinde yer aldığı açıkça görülmektedir. Birlikten çıkarılmasına rağmen aynı tutum ve davranışları sürdürmesi, alınan cezaların caydırıcı olmadığını açıkça göstermektedir. Bu durum sadece kuralları hiçe saymakla kalmayıp, sunucudaki rol bütünlüğünü ve adalet dengesini de zedelemektedir. Bu nedenle, sürekli ihlalde bulunan ve verilen uyarılara rağmen aynı eylemleri tekrarlayan Kairo Copper adlı karaktere yönelik olarak kalıcı yaptırım "yasaklanma" uygulanmasını talep ediyorum. Kendisi sivil bir karakter olmasına rağmen, sergilediği davranışlar alışılmışın çok ötesinde ve sunucu kurallarına aykırıdır. Ayrıca, tarafımca başka bir hile şikayeti de inceleme aşamasındadır ancak konuyu karıştırmamak adına onu bu bildirimde dile getirmiyorum. Bu mesajda sadece Kairo Copper karakterinin sürekli tekrar eden ihlallerine odaklanmış bulunuyorum. Sunucunun düzeni ve kuralların eşit şekilde uygulanması adına, gereğinin yapılmasını önemle ve ısrarla talep ediyorum iyi oyunlar.
24.10.2025 Tarihinde Karaktere bu konu üzerinde açtığım şikayet. https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=178498.0

#5 - 08.11.2025 00:09
24 saat geçmesine rağmen bir savunma yok sonuçlanabilir

#6 - 09.11.2025 16:51
Oyuncu 24 saat içerisinde savunma yapacağını bildirip, herhangi bir yanıtlama yapmadığı tespit edildi.

Karakter cezalandırılacak.