Konu: [İLLEGAL kural hatası - türkçe terim ]. Oscar Viscarra 12.10.2025  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.10.2025 19:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Oscar_Viscarra @aka grand mafia

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.10.2025 18.26

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
KAÇIRILMA VE ESİR ALMA KURALLARI
Savaş süresi boyunca birlik üyelerini kaçırmak için oldukça geçerli sebepleriniz olması gerekmektedir. Kaçırılan kişiye karşı gerçekçi rol sergilenmeli, OOC tavırlarla rol yapılmamalıdır.
İllegal birlikler kaçırma rollerinde birbirlerine karşı fiziksel boyutta aşağılayıcı role girişemezler. Etek giydirip dans ettirmek, birisinin saçını kesmek, deve cüce tarzı OOC kimliğe bürünmüş aşağılayıcı oyunlar, istediğini papağan gibi söyletmeler vb. tüm aşağılayıcı roller yasaktır. Yapan kişi birlik üyeniz dahi olsa bundan birlik lideri sorumlu tutulabilir.
Bir kişi 24 saat içerisinde sadece bir defa kaçırılabilir ve maksimum tutma süresi 2 saatle sınırlıdır. 2 saatin sonunda rol gidişatı ayarlanıp, oyuncu güvenli bölgeler, etkinlik alanları dışında bir noktaya bırakılmalıdır. Kaçırılan oyuncu bilerek yem amaçlı kolluk kuvvetlerinin yakalaması amacıyla ulu orta bırakılamaz.
Kaçırılan veya esir alınan oyuncuya karşı absürt ve gerçek dışı roller yapılamaz. Örneğin /sit 6, /piss gibi komutlar veya tamamen OOC kimlikle yapılan roller(bu roller kendini belli ediyor). Bu tip ihlallerde ceza uygulanır.
Bir baskın esnasında baskın yapan birliğin üyesi baskın yaptığı bölgede yere düşerse; bölge sahibi birlik onu esir alma rolü yapabilir. Baskın rollerinde birlik liderlerinin kaçırılamaması kuralı geçerli değildir. Birlik lideri, başka birliğe baskın yaptığı durumda yere düşerse esir alınabilmektedir ancak hiçbir şekilde sözlü-fiziksel aşağılama rolleri gerçekleştirilemez. Bu rolün gereği olarak esir alınan oyuncunun maksimum 24 saatlik geçici hasar izni FM izni doğrultusunda birlik liderine verilebilir. Birlik lideri böyle bir hakkı FM yetkililerinden talep edebilir.
Bir baskın esnasında baskın yapan birlik, bölgede sistemsel yere düşürdüğü bir kişiyi(birlik lideri hariç) kaçırma hakkı kazanır. Bu hak yalnızca onay olarak sizden düşük birliklere karşı geçerlidir. Onay bakımından eşit olan veya savaştığı birlikle onay bakımından altta olan bir birlik için geçerli değildir. Kaçırma rolü gerçekleştirilemez. Kaçırılma rolünün gereği olarak kaçırılan oyuncunun maksimum 14 saatlik geçici hasar izni FM izni doğrultusunda birlik liderine verilebilir. Birlik lideri böyle bir hakkı FM yetkililerinden talep edebilir.

18.1 "Abi/Ağabey/Abla" Rolü Yasaklaması
Ne yazık ki bu konuda giderek artan yanlış bir durum söz konusu. Öncelikle karakter yaşınız kaç olursa olsun (ki 16-17 yaşında genç karakterlerle 8 yaşında gibi davranmak da ilk hatalardan birisidir)  karşımızdaki insana ABD genelinde gerekirse adıyla/soyadıyla hitap ederiz. Tüm dizilerde, filmlerde, en gündelik ABD yaşantısında dahi harçlık için gazete dağıtan 14-15 yaşındaki lise öğrencisinin ev sahibi olan kişilere "Merhaba bay Michael", "Merhaba bay John" dediğini görürsünüz, bu yüzden bize sempatik gelir hatta.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aşalağıcı role giriyorlar, kurallarda tam olarak yazıyor... papağan vb. hepsi orada yazmakta. - abi ağabey  kelimeleride yasak türkçe terim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/7vx6hk

Ek açıklamalar(varsa): Ceza almalarını istiyorum Oscar karakterinin kaç tane cezası var sayılmaz sayfası full dolu.

« Son Düzenleme: 12.10.2025 19:55 grkmcng »

#1 - 13.10.2025 16:29
Ağabey çektirmedim sana, abi kelimesinin kökeni de türkçe değil dostum benim. Bunları size anlatacak değilim, seni esir alıp bir dağa götürüyoruz. Realistik baktığın zaman, bizim kelimelerinizi ikilememen gerekiyor. Ama rolde, fear rp yapmayıp, özür dilemiyorsun, hemde üç kere soruyoruz kanıtlarını aşşağıya iletiyorum. Özür videosu çektiriyoruz sana, bu normal realistik bir şey. Valachi tarafında olsam karakterini bile CK'lardım, ama değilim gördüğün gibi. FEAR RP kurallarına uymayan sensin.

#2 - 15.10.2025 14:00
İllegal kurallarda Abi ağabey çektirmek küfür söyletmek deve cüce oynatmak falan yasak diye bir kural görmüştüm yetkili gerekeni yapacaktır dost.

Adam doğru söylüyor ceza alması gerekiyor bu karakterin. OOC cezası sayfaya sığmıyor

#3 - 16.10.2025 09:37
Bu seferlik uyarıyorum. Ceza vermeyeceğim, bir sonraki sefere bu tarz bir şikayet alırsanız ceza alırsınız.