Tinder'dan birilerini düşürmeye çalışıp evlilik yoluyla green card alıp ardından abd hava kuvvetlerine girip 5-6 ayda vatandaşlık almaya çalışacağım bakalım olacak mı?
Kardeşim birini düşürdün diyelim, senin gibi ortalama (tahminimce) bir TC genci ile evlenecek Avrupalı kadın zor bulunur, evlenmek istesen Avrupa'da en aşağı 30-35 bin dolar para tutacak, cebinde 1.5M olduğunu düşünmüyorum hadi var diyelim bu paranın bir kısmı zaten evlilik öncesi oraya gidiş, yerleşme-alışma derken zaten her halükarda eriyecek, evliliği kadın da karşılamaz çünkü kafadan 35 bin dolar birikimi olan kadın Tinderda Türk erkek avlamaz ki

Bunlara ek olarak hava kuvvetlerine girmek için vatandaşlık/greencard tek başına yeterli olmuyor, pilot, subay vs. yerlerde görev yapmak için dünyaca nitelikli okullardan mezun olman gerekiyor (Vatandaşlığı sonradan aldığın için), bunların harici anca bakım teknisyeni vs. olabilirsin ki onların da şartları çok zor, göçmenler, greencard yoluyla gelip başvuranlar için üç-beşten yukarı kontenjan açılmıyor hatta bazı yıllar hiç alım yapmıyorlar, bunu hava kuvvetleri nezdinde söylemiyorum direkt ordu için söylüyorum, giriş sürecinde de çok üst düzey bir İngilizce isteyeceklerdir, yani ana dilin gibi konuşman gerekiyor, bu dili orada kapana kadar zaten yıllar geçmiş olacak, dikkatimi çeken bir başka nokta da profil fotoğrafında Engin Alan'ın olması, olm bu kadar vatanseversen niye ülkeden kaçmak için 40 takla atıyorsun? Umarım ironidir şu yazdığın.
Not:herbokolog değilim, akrabalarımın %90'ı Avrupa'da yaşıyor.