Konu: 14.09.2025 / Deathmatching  (Okunma sayısı 151 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.09.2025 17:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Enes005 Jhon Lazia - @drag45 Alfredo Ramirez - @ahmetkan13 Cayetano Salazar -

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.09.2025 16:57

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracıma carpıyorlar, çarpışıyoruz bi anda daha yazmadan küfür etmeye başlıyorlar, "Siktir" Dediğim için kovalamaya  başlıyorlar, daha sonrasında Jhon Laziaz motora aracıma carpıp aracın gidişatını bozuyor, önümü kesiyorlar boş agresif yapıyorlar daha sonra saldırıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşların ooc siciline bakarak göz önünde bulundurursak, ceza almalarını istiyorum.

#1 - 14.09.2025 17:52
Merhaba,

Öncelikle açılan şikâyete cevap olarak kendi bakış açımı anlatmak isterim.

Olayın başlangıcında araçlarımız kafa kafaya çarpıştı. Bu çarpışmadan sonra ben karakterimle IC olarak tepki gösterdim ve “önüne bak” şeklinde konuştum. Karşı taraf ise IC’ye uygun rol dönmek yerine bana “Napıyorsun *mına ” diyerek ortamı gerginleştirdi ve  ardından bende Tekrar önüne bak *mına diye karşılık verdim .roleplayi bozucu bir tavır takındı. Bu noktada olay tamamen IC (In Character) olarak çatışmaya döndü. Eğer yapıcı bir dil ile yaklaşssaydı bizlerde yapıcı bir dil ile özür dileyip giderdik, fakat tahrik etmeyi seçti.

Karakterim Alfredo Ramirez geçmişi, mizacı ve oynadığım çete kültürü gereği böyle bir hakareti sineye çekmez. Bu yüzden yanımdaki kişilerle birlikte tamamen IC olarak o şahsın peşine düştük. Önünü kestik, saldırı girişiminde bulunduk. Yani yapılan hareket DM değil, hakarete verilen IC tepkidir.

Karşı taraf ise olayın öncesini kayda almayıp sadece saldırı anını paylaşarak durumu çarpıtmaktadır. Eğer olayın tamamı izlenseydi, neden saldırıya geçildiği çok açık şekilde görülecekti.

Benim herhangi bir OOC kastım veya kural ihlali yapma niyetim olmadı. Yaşanan tüm aksiyon, IC olayların gelişimidir. Şikâyetin asılsız olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak belirtmek isterim ki, olay sırasında karşı taraf araçtan indikten sonra yanımdaki arkadaşım IC olarak kendisine yumruk attı. Fakat şahıs hiçbir tepki vermeden, sanki darbe almamış gibi davranıp aracına binerek kaçtı.

Bu durum roleplay devamlılığını bozmakta ve açıkça Powergaming kapsamına girmektedir. Çünkü darbe alan bir karakterin buna uygun tepki vermesi gerekirken, oyuncu bunu yok saymıştır.

Sonuç olarak:

Olay tamamen IC gelişmiştir (kaza + hakaret + takip + kavga).

Karşı taraf role uygun şekilde oynamamış ve eksik video ile durumu çarpıtmıştır.

Yumruk yemesine rağmen kaçması, kurallara aykırıdır ve video da bunu göstermektedir.

Dolayısıyla şikâyetin asılsız olduğunu, aksine karşı tarafın roleplayi bozduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla,
Alfredo Ramirez
« Son Düzenleme: 14.09.2025 18:09 drag45 »

#2 - 14.09.2025 18:24
Öncelikle merhaba, çarpışmanın kaydı olmasına gerek yok, Chat üzerinde orada kaza anında yazdığımız cümleler görülmekte, Kurallarda Trafik Kazası sonucu kavga etmek ateş açmak yasak.

Genellikle pek fazla şikayet açan birisi değilim, beni sadece rolde sinir eden şey, Jhon karakterinin motorla önüme geçip motorla çarpması buda bir kural ihlali sayılmaktadır, yetkililer incelesin ve yanıtlasın herkesin bakış acısından duymak daha iyi olur.

#3 - 14.09.2025 18:38
Ben gereken cevabı vermiş bulunmaktayım, Sonuçlanabilir.

#4 - 15.09.2025 13:22
Selamlar, 

Hakkımda açılan DM şikayetini görünce açıklık getirmek istedim. 
Ben olay sırasında motorla aracın önünü kesmiştim, sonrasında karşı taraf bana direkt “siktir” diye hitap etti. Bu tarz ağır bir hakaret karşısında karakterim de tepki vererek yumrukla karşılık verdi. Burada benim niyetim asla kuralsız bir şekilde karşı tarafı öldürmek ya da oyunu bozmak değildi. O an tamamen olayın doğallığıyla kavga rolü gelişti. 
Arkadaş kendi kendine ne yaşamışsa bir kiralık aracıyla gelip öncesinde DM attığı görülebilir kısacası olay çarptılarak başka yöne çekildiği incelenebilir.
Arkada "İn" diye bir hitapta bulunuyorum zaten orada durmadığı için olay uzuyor ardından bilerek sırf kendine kanıt veya ihlal çıkartarak olayı çarpıtarak aşağıya inerek   arkadaşa saldırıyorum ve bunda görüldüğü üzere bir şey olmamış gibi aracına binip kaçıyor...

Şahıs bunu sadece uğraşmak için açtığı görülebilir, her şey loglara bakılabilir olay çarpıtılarak başka yere taşındığı da mevcuttur.
Olayın öncesine bakılarak ( saatler arasındaki log kayıtlarına bakılarak) yorumlanmasını talep ediyorum.

Teşekkürler, iyi roller.

@reagan Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 15.09.2025 13:59 Enes005 »

#5 - 15.09.2025 20:03
Şikayet incelendi.

Trafik kazası sonrası, şikayet açan tarafında kışkırtıcı davranmasıyla olayların uzamış olduğu sunulan videoda gözükmekte. Devamında ise, LaQuan karakterinin role play mantığına uygun olmayan araç sürüşü ve söylemleri de ihlale yön vermiş. Videonun son kısmına doğru ise, 'oha' yazması da ayrıca bir hata gerçekleştirdiğinin farkında olması gerekli. Bu tarz bir şikayetin tekrar gelmesi halinde daha ağır bir yaptırım uygulanacaktır.

K&A