Konu: dm  (Okunma sayısı 368 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.08.2025 01:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dean_Shenton @gtadünyamustafasarigul

Olaya dahil olan şahit karakter adı: birlik üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.08.25

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: dm

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dövüş gecesinde birliğimdeki rowan karakteri vanishedden biriyle dövüşmüş, orda küfürleşme olmuş, çingenelerede küfür edilmiş vanished tarafından (çingene lafı aşağılama olarak kullanılmış ve başka ırkçı laflar edilmiş aynı günümüz dünyasındaki "nigga n word" lafı gibi https://i.hizliresim.com/f4wgzj9.jpg sste görüleceği üzere)

Bunun için vanishede gidip ırkçılık yaptıkları için özür dilemelerini, Rowan ile aralarındaki olan kavga olayıyla bir sorunumuz olmadığını sadece bize de yaptıkları ırkçılık için özür istedik, kabul etmediler tamamdır diyip ayrıldık hoodlarından, ayrılırken ordaki bir kadın karakterde bize üstten konuşuyordu, kadın karakterede küfür edildi. Sonrasında bu küfürden dolayı içlerinden biri gelip bana sıktı, küfürden dm atılıyorsa ilk konuşmaya gelmeyip bizde sıkardık değil mi? Artık sunucuda dmnin bu kadar basitleştirilmesi sinirimi bozuyor, karakterin dmden ceza alıp silahının silinmesini istiyorum. Küfür edilen kadın karakter Adeltrud Oberfeldt birliklerinden bile değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın dmden ağır bir ceza alıp silahının silinmesini istiyorum. Daha önce 3 kere dmden ceza almış son 2si yakın tarihli (dm: https://i.hizliresim.com/tvw8t22.jpg) Ayrıca bu şikayette görebileceğimiz gibi ifm ve genel yetkili behzatç dmden dolayı silahlarının silinmesini uygun görmüş aynısını bu arkadaşada uygulanmasını istiyorum. Silahı başkasına aktarırsa da bulunması zor olmaz. (https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174397.msg1347157#msg1347157)

« Son Düzenleme: 12.08.2025 17:03 sukutt »

#1 - 12.08.2025 01:19
Deathmatching dediğimiz olay, basit olaylardan dolayı yapıldığında ihlal durumuna girer. Hoodumuza gelip bize zorla özür diletmeye çalışıyorsunuz, ekibinizden birisi birliğimizin R20'sine "Ekibini böyle mi yönetiyorsun, her yerden car car kadın sesi geliyor." diyor. "Özür dilemeyecekseniz bizimle probleminiz var kabul edeceğiz." diyorsunuz, problemli olmak yanlış anlaşılmaya açık bir kelime. Masadan böyle diyip bir anda kalkarsanız biz bunu tehdit olarak algılarız, bu çok doğal bir şey. Rol içerisinde Peter Muckley birliğin R20'sine küfür ediyor. Garajdan ayrılırken Adeltrud'a "Bana bak kadın, senin o üstündekini yırtar yatırıp sikerim." diyorsunuz, gitmeden önce de Sam Muckley karakteri garajda yere balgam atıyor. Dövüş gecesinden Rowan'ın ekibe küfür etmesi de farklı bir durum. Anlayacağınız üzere yapılan rollerde yalnızca basit küfürleşmeler geçmiyor, edilen küfürler gayet ciddi. Olaylar yalnızca küfürle de kalmıyor zaten, giderken garajı aşağılama rolüne de giriyorsunuz. Artık bunlar da saldırı için bir sebep sayılmayacaksa birlikler arasındaki savaşlar nasıl başlayacak acaba? Böyle bir durum varsa gidip önüme gelen birliğin R20'sine küfürler savurayım, aşağılama rolleri yapayım, kadın karakterleri varsa onları taciz edecek sözler söyleyeyim, ona da küfürler savurayım, gitmeden önce de hoodlara tükürüp aşağılayayım sonra da hiçbir şey olmamış gibi devam edeyim, ne kadar mantıklı olurdu? Adeltrud'a sivil birisi demişsiniz, sistemsel olarak garajda olmasa bile rol içerisinde garajdan sayılabilecek bir karakter kendisi. Sürekli garajda roller yapıyor, herkesle de arası çok iyi. Dövüş gecesine de bizim himayemiz altında katılıyor zaten. Böyle bir durumda onu savunmamız gayet normal, rol içerisinde neler olup bittiğini bilmeden yalnızca forumdan birlikte mi değil mi diye bakıp yok bu birlikte değil bunun için sıkamazsınız demeniz ironik. Savunmada söylediğim şeyleri aşağıya kanıt olarak bırakacağım, dönen rolü inceleyebilirsiniz.

"Adamı zaten dövmüşsünüz ne özrü bekliyorsunuz amına koyayım?" (R20'ye edilen küfür.), "Özür dilemeyecekseniz bizimle probleminiz var kabul edeceğiz.", "Maymun çingene dediğiniz için özür dileyeceksiniz."
Spoiler: GösterGizle

Sam Muckley'in garaj içerisinde yere tükürüp aşağılama rolü.

Rowan adlı karakterin ettiği küfür.

Adeltrud'a edilen küfür.
« Son Düzenleme: 12.08.2025 17:30 gtadünyamustafasarigul »

#2 - 12.08.2025 03:55
Arkadaş bunları yazıp sonrasında değiştirmiş veya silmiş bu yazılarına aşağıdaki cevapları vermiştim ama bize koz verdiğini düşünüp böyle bir şey yapmış sanırım. Bu yüzden bunu ekliyorumki inceleyen admin arkadaş yazdıklarına bakıp cevaplarımı görebilir.

Savunma için teşekkürler, yazdıklarına cevap vereyim sonrasında sonuçlanabilir.

Yazdıklarınla aslında küfür nedeniyle sıktığınızı doğrulamışsın teşekkürler.

"Merhabalar, direkt konuya girelim. Arkadaşın da dediği gibi bir dövüş gecesindeydik ve Adeltrud adlı karakter diğer birliğin bir üyesini dövdü.": Zaten konuşmaya geldiğimizde konuşurken Rowan ile olan olayın bir sorun olmadığını dövdüğünüz için bir problemimiz olmadığını söyledik. Rowan size bir küfür etmiş ve saldırıp dövmüşsünüz bu normal ve olağan bir şey, bizde bunun küfüre karşılık dövülmesinin normal olduğunu karşıladık. Yani oraya siz nasıl bizim birlikteki adamı döversiniz diye gelmedik. Biz sadece çingenelere edilen küfürler ve ırkçılık için ordaydık.

"Özür dilemeyecekseniz bizimle probleminiz var kabul edeceğiz": Bunu bir tehdit olarak kabul ettirmek istiyorsun galiba ama bu sizinle artık aramız iyi değil demekten başka bir anlam taşımıyor.

"Bu olayların üzerine gidip sıktım": Bizde de silah var ama küfür edildi diye gidip sıkmıyoruz.

"Bug abuse girişimden dolayı bir uyarı veya mümkünse ceza almasını istiyorum.": İstersen bunun için şikayet açabilirsin. Böyle düşünmen komik olmuş.

"Ayrıca bu savaşı kabul ediyor olacak ki, maskeli bir şekilde sıkmama rağmen benim sıktığımı aklınca doğrulamış. Gelip sıktığım için  :garip: yüz bin kadar "Kan parası" istiyor.": Ortada şuanlık bir savaş yok, yeterli olmayan sebeplerle sıktığınız için ic olarak sizden para talep edeceğim en doğal hakkım.

"maskeli bir şekilde sıkmama rağmen benim sıktığımı aklınca doğrulamış.": "Aklımca" doğruladım dostum evet ama senin değil sizin birliğin sıktığını doğruladım, sonuçta sıktıktan sonra cropu size giydireceğim minvalinde küfür ediyorsunuz bizim küfürümüze karşılık olarak. Daha fazla belli edemezdiniz sıktığınızı.

"Bu role devam etmek istiyorsa DM başlığı altında şikayet açması saçma.": Yaptığın bir kural ihlali fakat ben yaralı rolümü yaptım, ic olarakta rolünü yapacağım. Bunda yanlış bir şey görmüyorum.

Yani attığın kanıtlarda beni doğrular nitelikte, daha önce de böyle bir rolle karşılaştım ve haklı bulundum (https://samp.vice-rp.com/forum/index.php?topic=174385.0) illegal oluşum kurallarında da belirtildiği gibi basit şeylerden küfürlerden savaş çıkarmaya çalışmak yasak, ama siz küfürü bir savaş sebebi görüp sıkmaya gelmişsiniz. Bunu bir savaş sebebi olarak kabul edebiliyorsanız biz de ettiğiniz küfürlerle size savaş açabilirdik ama bunun ihlal olduğunu bildiğimiz için bu yola girmedik.
Ic olarakta bunun rolünü yapmayı sürdüreceğim. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 12.08.2025 19:10 sukutt »

#3 - 12.08.2025 14:15
Küfür için diyorsun ancak yaptığınız aşağılama, tükürme vs. rolleri es geçiyorsun. Küfür savaş başlatma sebebi değil, bunu biliyorum.
« Son Düzenleme: 12.08.2025 14:39 gtadünyamustafasarigul »

#4 - 12.08.2025 15:26
Küfür için diyorsun ancak yaptığınız aşağılama, tükürme vs. rolleri es geçiyorsun. Küfür savaş başlatma sebebi değil, bunu biliyorum.
yere tüküren benim ve sizin birliğinizden olmayan kadına küfür eden benim

yere tükürüğüm ve sivil birine küfür ettiğim için mi sıkıp savaş başlattınız? acemice. 
sonuçlananilir.

#5 - 12.08.2025 15:42
yere tüküren benim ve sizin birliğinizden olmayan kadına küfür eden benim

yere tükürüğüm ve sivil birine küfür ettiğim için mi sıkıp savaş başlattınız? acemice. 
sonuçlananilir.

Savaş başlattığımı kim söyledi? Garaja gelip küfür edip toksiklemeye çalışan sizsiniz zaten, istediğiniz buydu   O:-)

#6 - 12.08.2025 17:02
Savaş başlattığımı kim söyledi? Garaja gelip küfür edip toksiklemeye çalışan sizsiniz zaten, istediğiniz buydu   O:-)

Kendi savunmanda savaş çıkardığını ve para istediğim için savaşı kabul ettiğimi belirtiyorsun sonrada gelip savaş başlattığımı kim söyledi diyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Şimdi değiştirdiğin savunmandaki şeylerine geçeyim.

Alıntı
"Hoodumuza gelip bize zorla özür diletmeye çalışıyorsunuz,"
Size bizden özür dilemezseniz sizi şöyle yaparız vururuz keseriz gibi bir şey demiyoruz. Artık problemliyiz diyoruz sadece. Bu problemliyiz lafını eğip bükerek farklı yerlere çekmek istiyorsunuz ama boşuna uğraşıyorsunuz. Sizinle problemliyiz demek artık sizinle bir iş yapmayız, sizinle dostça bir masaya oturmayız demek.

Alıntı
"Adamı zaten dövmüşsünüz ne özrü bekliyorsunuz amına koyayım?" (R20'ye edilen küfür.), "Özür dilemeyecekseniz bizimle probleminiz var kabul edeceğiz.", "Maymun çingene dediğiniz için özür dileyeceksiniz."
Amına koyarım dememişim dostum amına koyayım demişim yani adama direkt bir küfür edilmiyor, amına koyayım cümle içinde geçiyor.

Alıntı
Sam Muckley'in garaj içerisinde yere tükürüp aşağılama rolü.
Yani daha ne kadar zorlayacaksınız bilemedim. Buna savunma bile yapmaya gerek yok.

Alıntı
Rowan adlı karakterin ettiği küfür.
Zaten yaptığımız rolde de Rowan'ın ettiği küfürler için sizin tarafınızdan dövülmesini normal karşıladığımızı söylüyoruz. Size küfür eden birini dövmüşsünüz gayet normal. Bizde çingenelere ettiğiniz küfürler için sizi dövmeye gelebilirdik(sıkmaya değil dövmeye) ama bunu yapsaydık özür istemezdik. Biz kavga çıkarmak yerine özürle olayı kapatmak istedik.

Alıntı
Adeltrud'a edilen küfür.
R20nizle konuşurken birliğinizden bile olmayan bu arkadaş durmadan rolde lafa atladı, bizde bu duruma tepki olarak kadını car car konuşturuyorlar, kadını konuşturan adamlarla zaten anlaşamazdık gibi konuşurken kendiside gelip arkadaşınızın erkekliğini sorgulayın diyor ve bizde küfür ediyoruz yani sebepsiz bir küfür yok, ayrıca yine belirtiyorum küfürden sıkmak ve birlik savaşı çıkarmak hala bir ihlal.

Son olarak şu kendi ssinize baktığımızda bile görebiliyoruz ki hangi taraf agresiflik ve savaş istiyor belli oluyor. Ayrıca bunları pmden konuştuğunuz içinde mixten şikayet açacağız.

Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 12.08.2025 19:23 sukutt »

#7 - 13.08.2025 14:15
Merhabalar, direkt konuya girelim. Arkadaşın da dediği gibi bir dövüş gecesindeydik ve Adeltrud adlı karakter diğer birliğin bir üyesini dövdü. Karşı taraf,
"Ölmüşlerini de ekibin de sikerim senin." cümlesini kuruyor. Bunun üzerine üyelerim tarafından tekrar düşürülüyor ve arkadaşın attığı görselde ki gibi chatler atılıyor.

Öncelikle "Ölmüşlerini de ekibini de sikerim" ifadesini Adeltrud Oberfeldt karakterine söyledim. Bu karakter vanished birliğinde değil, sistemsel olarak bağımsız bir karakter. IC olarak da bu kişinin Vanished ile bir bağı olduğunu bilmiyordum. İlgili karakterin hem dövüş öncesi hem dövüş sonrası tahrikleri sonucu karakterim küfürler ediyor. Küfürden hemen sonra zaten IC olarak Rowan karakterini dövüp yere düşürdüler. Yani hakaretin karşılığı o anda verilmiş oldu. Buna rağmen aynı olaydan ötürü tekrar silahla vurmak DM'ye giriyor, bir gerekçe olmuyor bunu dm atmak için bir gerekçe olarak sunamazsın. Sunucu kurallarına göre (Savunmacı arkadaşın siciline bakacak olursak kurallardan haberi yok ama sorun değil, öğreniyor gibi.) basit hakaretler sonucu silahla sıkamaz. Savunmacı taraf kendisi de itiraf ediyor "küfürden ötürü sıktım" diyerek dmyi kabul etmiş oluyor zaten.

Olay günü bizim garaja gelmemizin sebebi, Rowan karakterinin (İrlandalı Vice Çingenesi) IC olarak dövülmesi veya küfür edilmesi değildi. Esas sebep, karşı tarafın Rowan’a etnik kökeni üzerinden "maymun çingene" gibi ifadeler kullanarak ırkçılık yapmasıydı. Savunmacı arkadaşımızın silahla sıkması gerekçesi olarak sunduğu kanıtlar, sistemsel olarak Vanished garajının üyesi bile olmayan Adeltrud Oberfeldt karakterine yapılanlar üzerine kurulu. Ancak bizim orada bulunma sebebimiz Adeltrud ile hiçbir şekilde ilgili değil, bunu rolde de söyledik ama arkadaş hala anlamamış, rolde de kavrayamadılar. Bizim oraya geliş amacımız, Vanished garajındaki bazı oyuncuların Rowan karakterine karşı "maymun çingene", "gerizekalı çingene" gibi etnik kökeni hedef alan ırkçı söylemlerde bulunması. Bu hakaretleri ise Adeltrud Oberfeldt karakteri değil, "Dean Shelton ve Tyrese Trillz" karakterleri söylüyor. Yani "Özür dilemeyecekseniz bizimle probleminiz var kabul edeceğiz" dediğimiz konu tamamen bu ırkçılık ile ilgili. Adeltrud Oberfeldt ile zaten alakası yok. Vanished garajına ise doğrudan bir eylem zaten söz konusu değil.

Kısacası savunmacı tarafın sunduğu savunmalar geçersiz. Rowan karakterinin ettiği küfüre karşılık verildi yaralıya düşürüldüm. Garajına tükürülmesi olaydan bağımsız bir hareket, hood onaylı bir birlik değiller henüz o bölgenin hakimiyetine zaten sahip değiller orda farklı kişilerinde işletmesi var. Tükürdüğü için sıkması non-rp oluyor zaten. Adel karakterinin IC olarak senin birliğinle beraber takılması onu o birliğin üyesi yapmıyor. Adamı sistemsel olarak birliğe almayıp, ona yapılanlar üzerinden bir birlik savaşı başlatamazsınız. Kurallardan muaf olup, attığınız dmleri haklı çıkartmak için yaptığınız bir hareket tamamen.

Mea

*
v3 Oyuncusu 2024 Yılın Çete Oyuncusu2025 Yılbaşında Oyundaydı	Vice Summer 2024
#8 - 14.08.2025 01:36
Merhaba, şikayet incelendi.

Dean_Shenton karakteri Deathmatching kapsamında cezalandırılacak.