Konu: Ck izni olmadan CK+ DM  (Okunma sayısı 353 defa)

#0 - 19.05.2025 23:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vito_Rogue @Godknes

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Giacomo_Ancelotti @YuSuF4406 , Antonio_Ancelotti @Kastamonulum37

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.05.2025 21:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. **Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir.** Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.
4. Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
5. Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
6.4. Karakter Ölümü (CK): CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekmektedir. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için izin verdikten ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünün iptalini isteyemezsiniz. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterim, herhangi bir IC (oyun içi) mesele olmamasına rağmen, Vito Rogue adlı oyuncu tarafından sebepsiz yere saldırıya uğradı ve CK edildi. Bu olayda CK için herhangi bir izin vermedim. Saldırıyı yapan kişiyle ne IC ne de OOC bir husumetim ya da çatışmam yoktu. Sadece tepeye götürüldüm, ck edildiğimi iddia etti. /do'nun başına - (olumsuz) koymuştum. Ancak sanırım görmediler.

Ekran görültüsündede görüldüğü üzere Vito Rogue'nin /do komutunun başında - (olumsuz) yok ama benim var. Dikkatli bakın. Sanırım görmediler ve beni ck etmiş saydılar. /do komutu attığınızda başına - (olumsuz) gözükmez. Ancak benim attığımda var.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/q7ajofq https://hizliresim.com/1gvbhmx

Ek açıklamalar(varsa): Kurallar kısmında belirttiğim ihlallerin nedeni;
3.Powergaming: ck için /do kanalından sorması lazım, sormadı ve üstüne hayır dememe rağmen beni "CK" etti.
4.Metagaming: NC atmama rağmen, eski karakterime karşı bir kini vardı arkadaşın galiba, yeni karakterime (yeni isim, görünüş vb) saldırdı.
5.Deathmatching: Sıkıntımız olmamasına rağmen bana saldırdı.
6.4 Karakter ölümü: İzin almadı, hayır dememe rağmen devam etti.

#1 - 20.05.2025 02:54
Dostum eski karakterin ile Ajan rolü yapıyordun bu ortaya çıkınca nc atıp yeni karakterin ile Eski karakterin Henri Lavoiser ile İlk başta Fear RP kapsamına uymayıp Thedore Tiozzo'nun emir verdiği rolden kaçmaya çalışıp ardından başka karaktere nc attın, daha ck iznimiz yokken o karaktere sen oyun içi kurallara uymadın. Yeni açtığın karakterde ise kişilerin yanına gidip Henri öldü diyip bütün Malibu'nun haberi olmasını sağladın. Ayrıca oyun içi soruşturma açılmasına sebeb oldun, ck haklarımız bundan dolayı doğuyordur gerisini yetkililere bırakıyorum.

#2 - 20.05.2025 16:19
Dostum ajan rolü yapan birisisin tamam, karakterini ncledin. Ama yeni karakterinde millete anlattıkların da sana - puan olarak dönüyor, sadece şunu söyleyeceğim.
Yeni bir karakterin hemen onun ölümünü bilip kimin öldürdüklerini söyleyebiliyorsa ilk başta ki hata sende, üç karaktere soruşturulma açılıyor ve bu soruşturma açılınca ben ve iki birlik üyem de aranmaya neden oldu. Bir üyemin silah kaybı yaşaması ve üstüne seni gösterdiler. Bizim ettiğimiz ck da İl-legal kural zincirinden hareket ettiğimizi de belirtmek istiyorum.
« Son Düzenleme: 21.05.2025 17:00 YuSuF4406 »

#3 - 22.05.2025 22:48
Zaten rolü /do üzerinden ooc olarak böldün bende sonrasında /do üzerinden rol bölmeyi mantıksız bulduğum için /b üzerinden konuşmayı tercih ettim. sonuçta /do ile genel durum bildirilir karakter düşüncesi bildirilir. Niyetim doğru kanalı kullanmak. Dm olayına gelirsek zaten böyle bir durum söz konusu değil ayrıca Henri Lavoiser için CK izni Teodore Tiozzo tarafından verildi. Ekibin soldieri olduğum için bu görev bana verildi. Fakat kişi gidip kendisi NC atıp Salvatore Perutti adında bir karakter oluşturdu. Hatta kişi yeni karakteriyle İC olarak insanlara Henri' karakterini bizlerin öldürdüğünü anlattı ve hakkımızda soruşturma açılmasına sebep verdi. Bizlerde buna istinaden İllegal Kural zincirinden dolayı doğal olarak iznimiz olmuş oldu. Bizde bu kural doğrultusunda CK eylemini gerçekleştirdik.  WG* düzeltmesinde "/do CK?" sorusunu düzelttim Sonrasında doğru bir şekilde durum emotemi verdim.Sonrasında rolü bitirdim. Zaten kişi önceki karakterinin ölümünü İyi roller dilerim.

Ayrıca böyle bir kural var. Olaylar en baştan hatalı. Salvatore Ferrucci karakteri ile Henri Lavoiser karakterini bizim öldürdüğümüzü anlatarak hakkımızda soruşturma başlatılmasına sebep oldu.

#4 - 22.05.2025 22:51
Zaten rolü /do üzerinden ooc olarak böldün bende sonrasında /do üzerinden rol bölmeyi mantıksız bulduğum için /b üzerinden konuşmayı tercih ettim. sonuçta /do ile genel durum bildirilir karakter düşüncesi bildirilir. Niyetim doğru kanalı kullanmak. Dm olayına gelirsek zaten böyle bir durum söz konusu değil ayrıca Henri Lavoiser için CK izni Teodore Tiozzo tarafından verildi. Ekibin soldieri olduğum için bu görev bana verildi. Fakat kişi gidip kendisi NC atıp Salvatore Perutti adında bir karakter oluşturdu. Hatta kişi yeni karakteriyle İC olarak insanlara Henri' karakterini bizlerin öldürdüğünü anlattı ve hakkımızda soruşturma açılmasına sebep verdi. Bizlerde buna istinaden İllegal Kural zincirinden dolayı doğal olarak iznimiz olmuş oldu. Bizde bu kural doğrultusunda CK eylemini gerçekleştirdik.  WG* düzeltmesinde "/do CK?" sorusunu düzelttim Sonrasında doğru bir şekilde durum emotemi verdim.Sonrasında rolü bitirdim. Zaten kişi önceki karakterinin ölümünü İyi roller dilerim.

Ayrıca böyle bir kural var. Olaylar en baştan hatalı. Salvatore Ferrucci karakteri ile Henri Lavoiser karakterini bizim öldürdüğümüzü anlatarak hakkımızda soruşturma başlatılmasına sebep oldu. Kişi Salvatore Ferrucci karakteri ile Henri Lavoiser(yani kişinin eski karakteri) 'nin ölümünü polislere ve sivil kişilere anlatarak hakkımızda soruşturma açılmasına sebep oldu.

#5 - 29.05.2025 04:03
Şikayet incelendi.

Ölmüş karakterinize dair bilgi aktarımı gibi roller yapmak yasaklıdır.
Savunma yeterli görüldü.

+ Olarak kişini karakteri silindiği için K/A