Konu: Vito Rogue - Hatalı emote  (Okunma sayısı 194 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.05.2025 22:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vito_Rogue - @Godknes

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.05.2025 - 23:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Hatalı emote.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bugün oyunda karşılaştığım bir durum artık cidden sinir bozucu bir noktaya geldi. Karşımdaki oyuncu, roleplay'i tamamen hiçe sayarak, emote üzerinden küfür etti. Direkt olarak yazdığı ifade şu:
"Tip tip bakan herifi siklemez."
Bu nedir ya? Emote dediğin şey karakterin ne yaptığına dair bilgi verir, oyuncunun IC (in-character) niyetini belirtir ama bu herif bildiğin küfrü emote kılığına sokmuş. Bu tarz bir üslupla roleplay yapmak ne sunucunun kalitesine yakışır ne de kuralların izin verdiği bir şeydir.
Ben kimseye küfür etmiyorum, herkesle düzgün RP yapmaya çalışıyorum ama karşılığında böyle ucuz numaralarla karşılaşıyorsam bu işin tadı kaçar. Bu yaptığı terbiyesizliğin karşılıksız kalmamasını istiyorum.
Sabrımızı test etmeye çalışanlara da prim vermiyorum.
Gereğini rica ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/18124410/1747600456.png

Ek açıklamalar(varsa):Kişinin ceza almasını arz ediyorum.

#1 - 21.05.2025 22:28
Orada kullanılan "Siklemez" Kelimesi sokak argosundada kullanılır umursamaz gibi anlamlar taşır, yönetim bu konudan bir ceza vericek ise tabiki boynumuz kıldan ince   fakat bu şikayeti rol yapıldıktan 3 gün sonra açmanda şaşırttı iyi roller dilerim.

#2 - 21.05.2025 22:42
Orada kullanılan "Siklemez" Kelimesi sokak argosundada kullanılır umursamaz gibi anlamlar taşır, yönetim bu konudan bir ceza vericek ise tabiki boynumuz kıldan ince   fakat bu şikayeti rol yapıldıktan 3 gün sonra açmanda şaşırttı iyi roller dilerim.
Öncelikle, kelimelerin sokak argosunda farklı anlamlara gelmesi o ifadenin küfürlü ya da aşağılayıcı olduğu gerçeğini değiştirmez. "Siklemez" kelimesinin argoda "umursamaz" gibi yansıtılmaya çalışılması, kullanılan bağlamda pek de geçerli değil. Yazdığın emote açık bir şekilde küçümseyici, alaycı ve provokatif bir tavır içeriyor. Hadi diyelim ki "umursamamak" anlamında kullandın, bunu bile daha düzgün, roleplay'e yakışır bir dille ifade edebilirdin. Maksat zaten roleplay yapmaksa, niyet belli olur.

Forum bakımdaydı olayın olduğu gece, işimden dolayı da bir kaç gün aksama oldu, şikayeti olduğu gün açacaktım yani.

"Boynumuz kıldan ince" diyorsun, umarım gerçekten öyledir. Çünkü bu işin sonunda laf cambazlığı değil, sunucunun kalitesi ve roleplay'in ciddiyeti önemlidir.

Ben düzgün rol yapmaya çalışan biriyim. Küfürlü, aşağılayıcı veya işi provoke etmeye çalışanlarla uğraşacak değilim.

#3 - 22.05.2025 02:29
Merhaba.

Şikayeti inceledik.

Sam Townsend karakteri "Arkasındaki godfather filminden fırlama heriflere bakar"  emotesi yüzünden Hatalı Emote.
Vito Rogue karakteri "Tip tip bakan heriflere bakınır, siklemez" emotesi yüzünden Hatalı Emote.

Kapsamında cezalandırılacak.

K/A