Konu: [05.05.2025 - Jesse Paredes] Power Gaming, Retarted RP  (Okunma sayısı 132 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.05.2025 04:12

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jesse Paredes - @scox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.05.2025 03.30 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
3. Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracı hurdalığa götürürken bu arkadaşla karşılaştım, kendisi bir süre bana baktı ve bende ona neden baktığını sordum. Gece gezintisi diyerek cevap verdi ve aracı ne yapacağımı sordu. Bende San Fierro'ya tamirhaneme götürüyorum şeklinde cevap verdikten sonra aracı hurdalıktan biraz uzağa götürdüm. Düzkontak attıktan sonra hurdalığa gittim ve gider gitmez araç hareket halindeyken "/me araca atlar" şeklinde bir emote attı Jesse Paredes. Araç hareket halinde olmasına rağmen ve binmeye çalıştığı anda araç etrafa savrulmasına rağmen yine de araca sistemsel olarak bindi. Daha sonrasında gülerek aracı hurdalığa sattı ve devam etti.
Kendisinin burada gerçek dışı bir şey yaptığını ve o araca binebilmesinin saçma olduğunu düşünüyorum. Ayriyeten orada bekleyip ben geldiğim anda araca atlayıp hurdalığa satması da sistemin açığını kullanmaktan başka bir şey değil. Gerekli cezanın verilmesini istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 05.05.2025 04:41
Öncelikle şöyle diyeyim, oyunda bile olmayan kişilerin aracını çekici ile çekip uzak mesafelerde /duzkontak yapıp hurdalatman ne kadar doğru bir davranış? Orada emote verdim ve araca bindiğim esnada gaza basmaya başladın ve aracı hareket etmeye başladın bende araca binmişti bile. Saçma bir şey yaptığımı düşünmüyorum dümdüz araca atlayıp emotesuz bir şekilde bu rolü gerçekleştirmedim. Aracı orada çekiştirerek benim bindiğim esnada ezmeye falan çalışıyorsun burada saçma rolü yapan sen misin ben miyim acaba? Herkes tamirhaneye girip bir çekici alsın ve araçları çekip çekip orada burada duzkontak atıp kimsenin göremeyeceği konumlarda hurdaya çıkarsın ne kadar mantıklı bir davranış? Ayrıca oraya sistemin açığını kullanmak falan demişsin, nasıl bir sistem açığından bahsediyorsun dostum, bir açık falan göremiyorum ben?

Başka bir savunmam yok, admin kararına bırakıyorum. Rolüm hatalı ise gelip aracın hurda ücretini sana öderim, bir daha böyle bir davranışta bulunmam iyi roller :vice:
« Son Düzenleme: 05.05.2025 04:46 scox »

#2 - 05.05.2025 05:27
Şikayet incelendi.

Hareket eden araca /me araca atlar diyerek binildiği için kişi powergaming kapsamında ceza alacak.

K/A