Konu: [03.05.2025 - Kir Pushkin] Deathmatching  (Okunma sayısı 197 defa)

#0 - 03.05.2025 14:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kir Pushkin @keep killing

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.05.2025 - 14:17

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Market caddesinde reklam verip işletmeme dönerken arkadaş ters şeritten motoru ile gelip benim arabama çarpıyor ve kaza rolü yapmadan yoluna devam ediyor. Bende bunun üzerine sürekli roleplay kuralını uygulayarak karakterimin sinirlenmesi ile /s üzerinden sinirli bir ifade ile bu rolü kendime yansıtarak bu konu hakkında bir chat atıyorum ve işletmeme geri dönüyorum. Arkadaş çok kısa bir süre sonra olduğum yere geliyor ve bir şey olmamış gibi bir rol yapıyor. Ben bana çarptığını ve bir şey olmamış gibi devam ettiğini bildiğim için onu agresif bir tavırla karşılıyorum. Agresif tavır yapmama rağmen buradan gitmesini söylüyorum. Bu agresif tavırlar üzerine kurtlar vadisi, sıfır bir gibi dizilerin üstünde bıraktığı etkiden dolayı  "kim olduğum hakkında fikrin var mı?" zihniyeti ile bana silah çekip beni yaralıya düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/968w0z    https://hizliresim.com/dheyb8t

Ek açıklamalar(varsa): 38 seviye olan birisinin bu sunucudaki kuralları çoktan biliyor olması gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşın illegal rol yapma kabiliyeti anladığım kadarıyla düşük ama canı sağ olsun, umarım bu konuyla ilgili gerçek rehberler okumaya başlar. Arkadaşa illegal rol="birisine sıkmak, ben kimim biliyon mu?" gibi bir şey olmadığını açıklarsanız inanın çok sevinirim. Umarım gerekli cezayı alır, iyi çalışmalar.

#1 - 03.05.2025 16:55
Alt karakterin vuruldu diye kendini bu kadar hırpalama dostum, kimseye rezil olmadın. Birincisi, sana çarptığımı düşündüğün an ya telefonuma bakıyordum ya da oyunum donmuştu; açıkçası tam olarak hatırlamıyorum. İsmini göremediğim için kazayla ilgili detayları konuşmak yerine aramızda sıradan bir diyalog kurmaya çalıştım, fakat sen agresif bir tavır takınıp bana hakaret etmeye başladın.

Bir de "illegal oyuncu" profilimden şüphe etmen yok mu? Kadın karakter yönetiyor olman, herkese karşı bu kadar saldırgan bir tutum sergilemeni haklı çıkarmaz. Bana karşı sergilediğin agresif rolün sonucunu da, doğal olarak, vurularak aldın. O sırada sana yazdığım ilk şey bile düşündüğün gibi DM yanlısı bir profilde olmadığımı açıkça ortaya koyuyor.

Bu şikayeti tamamen kinine yenik düşerek açtığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yetkililer bu durumu değerlendirecekse, lütfen bu iletimi sonuna kadar okuyup videoyu bir kez daha dikkatlice izlesinler; çünkü videoda ilk kimin agresif rol sergilediği açıkça görülüyor. Bana hakaret ettiğin hâlde senden özür dilememi ya da seni tebrik etmemi mi bekliyorsun? Gerçekten anlayamıyorum.

#2 - 03.05.2025 18:12
Alt karakterin vuruldu diye kendini bu kadar hırpalama dostum, kimseye rezil olmadın. Birincisi, sana çarptığımı düşündüğün an ya telefonuma bakıyordum ya da oyunum donmuştu; açıkçası tam olarak hatırlamıyorum. İsmini göremediğim için kazayla ilgili detayları konuşmak yerine aramızda sıradan bir diyalog kurmaya çalıştım, fakat sen agresif bir tavır takınıp bana hakaret etmeye başladın.

Bir de "illegal oyuncu" profilimden şüphe etmen yok mu? Kadın karakter yönetiyor olman, herkese karşı bu kadar saldırgan bir tutum sergilemeni haklı çıkarmaz. Bana karşı sergilediğin agresif rolün sonucunu da, doğal olarak, vurularak aldın. O sırada sana yazdığım ilk şey bile düşündüğün gibi DM yanlısı bir profilde olmadığımı açıkça ortaya koyuyor.

Bu şikayeti tamamen kinine yenik düşerek açtığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yetkililer bu durumu değerlendirecekse, lütfen bu iletimi sonuna kadar okuyup videoyu bir kez daha dikkatlice izlesinler; çünkü videoda ilk kimin agresif rol sergilediği açıkça görülüyor. Bana hakaret ettiğin hâlde senden özür dilememi ya da seni tebrik etmemi mi bekliyorsun? Gerçekten anlayamıyorum.
Birincisi ben rol yaparken karşıdaki adam alt karakter mi? ana karakter mi? gibi bir düşünceye girmiyorum, yani anladığım kadarıyla sen ana karakterinde vurulunca farklı hissediyorsun ama alt karakterde vurulunca önemsemiyorsun. ooc duyguların çok olmasın bu oyunda ya. Benim için alt veya ana karakter yok ben her türlü rolümü yaparım ama anlaşılan  rolde vurulmak senin açından rezil olmak gibi bir durum, benim değil buradan bunu çıkartıyoruz.

Şimdi diyorsun ki "ya telefona bakıyordum ya oyunum dondu hatırlamıyorum" ama bir sonraki cümlen "İsmini göremediğim için kazayla ilgili detayları umursamadım" Şimdi kazayı hatırlıyor musun? Hatırlamıyor musun? Ben çözemedim, bir şekilde yalan konuşmuş oluyorsun ama onu anladım. Sana agresif tavrı takınırken bana çarptığını rolde belirtiyorum değil mi? Hani hatırlamıyorsan bile sana böyle bir şey olduğunu anlatıyorum ki hatırlamamak gibi bir ihtimalin yok. Video da çarptıktan sonra gayet kaldırımdan dönüp yoluna olduğu gibi devam ediyorsun.

Olayın kadın karakter olması ile alakasız sıfır, herkese karşı agresif yapmamı nerden çıkardın onu da anlamış değilim? Sen kendince kaza rolünü es geçip, bu bana agresif yapıyor gibi bir düşünce ile ateş etmeyi haklı buluyorsun. Sana basit bir illegal dersi vereyim o zaman, hadi diyelim ki ben haksızım ve agresif yaptım. Ya illegal adamsın, karşında sivil var ve hani mesela yumrukla saldırsan üstünsün, silah göstersen üstünsün, hiç umursamasan mesela gene üstünsün. Tabi sen bunları düşünemediğin için aa bana agresif yaptı dur sıkayım zihniyeti ile rol yapmaya devam ettin. Yani buna dm demeyip ne dememi bekliyorsun? Bırak da illegal tarafından şüphe doyayım çünkü yaptığın rolün Tr de olan kekoların yaptığı şeylerden hiçbir farkı yok.

Mesela bana ateş ettiğin için neden kin tutayım ki? Yaptığın ihlaldi ve şikayet açtım, sence kin tutsam üstüne gelmez miyim oyunda seni düşürmek için? Kin tutsam niye şikayet açayım ki, gelirim bende seni düşürürüm paso ama aramızda farklar olabiliyor işte böyle. Ayrıca senden rolde özür falanda beklemedim, gitmeni söyledim zaten. Video da söylediğin gibi açıkça her şey görülüyor. İyi roller dostum.

#3 - 03.05.2025 18:53
Açık konuşmak gerekirse, bu oyuna OOC duygularını(😂) yansıtıp yansıtmadığın umurumda bile değil. Zaten konumuz da bu değil. Neden bana karşı kendini açıklama ve kanıtlama gereği duyduğunu, konuyu değiştirmeye çalıştığını anlamış değilim. Aslında bu şikayeti çok gereksiz bulduğum için savunma yapmayı düşünmüyordum, ama madem sen istiyorsun, o zaman senin istediğin gibi oynayalım.

Herhalde okuduğunu pek iyi anlayamıyorsun ve açıkçası Türkçen de oldukça dağınık, iletini anlayabilmem için birkaç kez okumam gerekti. Şunu da belirtmem gerekir ki, bu şikayete gönderdiğim ilk iletimde “İsmini görmediğim için kazayla ilgili detayları umursamadım” gibi bir şey yazmadım. Sadece kaza anında ve sonrasında ismini görmediğimi belirttim. Zaten seninle çarpıştığımı da ancak sen rol içinde bunu söyledikten sonra fark ettim.

Ayrıca bir konuda yalan söylediğimi iddia ediyorsun ama hangi konuda olduğunu belirtmemişsin; bu da kafamdaki soru işaretlerinden sadece biri. Evet, kazadan sonra yoluma dümdüz devam ettim çünkü senin bu olayı bir kaza rolüne çevireceğini hiç düşünmedim. Çünkü bana bu yönde bir izlenim vermedin.

OOC kinini bana rolde kusarsan, üstüne bir de sanki Discord üzerinden küfür ediyormuşsun gibi flood atarak hakaret edersen, elbette karşılığını da böyle alırsın ve karakterin nihayetinde yaralı konuma düşer. Senin gibi oyuncuları gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Agresif rol yapan taraf oldun mu? Oldun. Karakterimin gururunu incitecek laflar ettin mi? Ettin. O halde sorun ne?

Berbat geçen rolünün ardından seni vurup yaralı duruma düşürmem herhangi bir kural ihlali değil. Üstelik sana rol paslamak zorunda da değilim. Başta amacım sadece seni gasp edip paranı almaktı, fakat karakterinin ağzından çıkan ardı ardına küfürlerden sonra seni vurup orada öylece bırakmayı tercih ettim.

Ayrıca, "Ya illegal adamsın, karşında sivil var; hani yumrukla saldırsan da üstünsün, silah göstersen de üstünsün, umursamasan bile üstünsün" gibi sözlerle kendinle çelişiyorsun. Çünkü sana yumrukla saldırmış ya da silah çekerek tehdit etmiş olsaydım bile, yine benzer şekilde şikayet açmaya çalışacaktın. Şu an yaptığın da farklı değil: adeta b*kumda boncuk arıyorsun.

Unutma, ben bu sunucuya diğer bazıları gibi DM kovalamak için değil, gerçekten rol yapmak için giriyorum. Karakterine ilk yaklaştığımda oldukça yapıcı ve iyi niyetli bir tavır sergiledim. Ancak sen bu iyi niyeti suistimal ettin ve sonuç olarak vuruldun. Şimdi burada oturup mağdur edebiyatı yapman, üzgünüm ama hiç etik değil.

Mesele, bana kin besleyip beslemediğin değil; seni tanımıyorum bile. İstersen metagaming yap, ana karakterinle gelip beni vurmayı dene ve beni yaralı konuma düşür; umurumda bile olmaz, sana şikayet açmakla da uğraşmam. Gerçekten çok saçma konuşuyorsun. Karakterim, sen "git" dedin diye gidecek mi sanıyorsun? Üstelik karakterime onca küfür etmişken?

#4 - 03.05.2025 19:02
ok :manifdog

#5 - 03.05.2025 19:14
ok :manifdog

Zaten nasıl bir cevap geleceğini biliyordum, arkadaş da durumu kabulleniyorsa; şikayet sonuçlanabilir. 😭😭😭

#6 - 05.05.2025 04:48
Şikayet incelendi.

Kişi ceza alacak.