Konu: [2.04.2025 - Maskeli_57831] DM - PG  (Okunma sayısı 106 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.04.2025 04:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_57831

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Alıntı
3. Powergaming

3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi: Sunucu sistemleri oyuncuların rollerine kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Sistemlerle etkileşimde bulunurken mutlaka rol ile desteklemelisiniz.
- Herhangi bir rol yapmadan bir mülkün, eşyanın sistemsel satışını yapmak
- Rol yapmadan karakterleri gasp etmeye çalışmak
- Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
- Hastanede doktor varken koşarak /tedaviol yazıp çıkmak
- Restoran/bar/cafe, yemek tezgahı vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak veya satmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birliğimin legal kısmında görevli olan biriyle atışmış diye duydum, neden bana ateş edildiğinden bir haberim. Beni gördüğünde emote vermeden ateş etmeye başladı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/17925343/sa-mp-083.png https://www.upload.ee/image/17925360/sa-mp-082.png

Ek açıklamalar(varsa): R20 karakter yönetiyorum, birliğimin alt tabakasında yer alan bir karakterle atışıp bana sıçratması saçma. Ortada savaş açmalarına yetecek bir delil dahi yokken bunlar yaşanıyor.

#1 - 03.04.2025 04:56
Hmm.. Güzel şikayet tebrik ederim.
Öncelikle İllegal İFM'e ulaş bunlar neden bize ateş etti niye böyle oldu diye? Daha öncesinde yaşadığımız arbedee & dramatik sonuçlarında biz, bunları siniye çektik ve Legal oyuncum dediğin R4, birlik üyen garaja gelip "Garajınızı sikerim, garajınızı böyle, o adamı bana teslim edeceksiniz. R20'ye Seni sikerim" diyebiliyorsa ve biz bu konularla önünüze geldiğimizde bir daha tekrarının olmayacağına kefil olamıyorsanız yaşanacak rolleri göze almalısınız. Diğer şikayette attığım ekran görüntüleri duruyor ve İFM'de geçmişte attığımız kanıtlarda duruyor onları alıp tek tek atacak değilim. Yetkili arkadaş İllegal İFM'e bakabilir. Herkes biliyor Bloodline & BaySide'ın arasında büyük sorunlar olduğunu. Bence İC karşılık vermediğiniz için bunu OOC'ye aksiyon olarak almışsınız.
« Son Düzenleme: 03.04.2025 05:27 Merh0 »

#2 - 03.04.2025 05:04

Gelen yanıta göre IC çözüme de kavuştururuz, sonuçlanabilir.

#3 - 03.04.2025 05:11

Gelen yanıta göre IC çözüme de kavuştururuz, sonuçlanabilir.

:sampanya:

#4 - 03.04.2025 05:21
Öncelikle, bu olay yalnızca bir kez yaşanmadı. Defalarca, tam 5-6 kez aynı durumla karşı karşıya kaldık. Üstelik her seferinde biz barışçıl bir yol izlememize rağmen…

Her iki tarafın da üyeleri IC içinde birbirine laf attı, kimisi OOC’ye taşıyıp hakaret etti, kimisi farklı şekillerde sınırları aştı. Ama ne zaman gelip bir çözüm aradıysam, bir neticeye varamadık. Sabır gösterdik, anlayış gösterdik. 1. sefer dedik, "Eyvallah." 2. sefer dedik, "Tamam, olabilir." 3’te "Neyse," dedik. 4’te hâlâ iyi niyet gösterdik. 5’te artık sabır taşı çatladı. Ama 6. kez aynı şey yaşandığında yeter dedik! Biz peygamber sabrına sahip değiliz!

Her defasında uzlaşmaya çalışmamıza rağmen bu tür sorunlar çıkıyorsa, kusura bakmayın ama sorun bizde değil, sizdedir. Sonra da "Neden deathmatching yiyoruz?" diye şikâyet ediyorsunuz. Olayın özüne bakalım: Birlik oyuncuları ilk defa bu tarz rollere girmiyor. Tam 5-6 kez gelip garajı tehdit edip hakaretler savurdular. Peki, tam tersi olsaydı? Biz aynı şeyi yapsaydık, siz de bize karşı aynı tavrı koyardınız, değil mi? O hâlde bana hak verin. Haksız mıyım? Haklı mıyım?

Biz, OOC’ye taşımamak adına böyle bir yol seçtik ve bu şekilde sonuçlandırdık. Umarım artık olayın ciddiyetini anlarsınız.
« Son Düzenleme: 03.04.2025 05:25 Merh0 »

#5 - 03.04.2025 09:53
Michael_Prias karakteri cezalandırılacak.