Konu: [30.03.2025 - Leonardo_Viamonte] Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 228 defa)

#0 - 30.03.2025 02:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leonardo_Viamonte @Pronke

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde belli olmakta.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ekran görüntüsünde belli olduğu üzere oyuncuya el açarken 14 geliyor, üstüne 6,2 çekiyorum ve toplamı 22 yapıyor, oyunu kaybettiği yerde benim dalgınlığım sebebiyle oyuncuya ödeme yapıyorum, fark ettikten sonra parayı istiyorum fakat oyuncu parayı ödemeyi reddediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ekran görüntüsünde PM üzerinden Spam yaparak SS almamı engellemeye çalışan oyuncunun da ceza almasını talep ederim, kendileriyle PM üzerinden konuşarak konuyu oyuncu şikayetine taşımaya gerek olmadığına, parayı öderlerse olayı unutacağımı belirttim, tabiri caizse terslendim, oyuncuyu rencide etmemek amacıyla konuşmalarımızın ekran görüntülerini paylaşmıyorum.

« Son Düzenleme: 30.03.2025 02:20 Derenge »

#1 - 30.03.2025 19:38
arkadaşım orda pm iznini fazla atmış olabilir ama sonuç olarak pm izni sormuş benim olayımda ise adam parayı bana vermiş ben kendi hesaplamama değil onun hesaplamasına güvenerek aldım parayı sonuçta kendisi sayıp verdi ben kendim parayı alıp karşılığında bir şey vermemişim gibi değil dolandırıcılık söz konusu değil dahasına gerek yok söz yönetimde

#2 - 30.03.2025 19:47
Öncelikle iyi roller dilerim , ben orda arkadaşa pm izni attım acil bir şey olduğu için pm izni vermesini bekledim pm izni almadan önce soru sordum cevap vermedi sonra pm izni almaya başladım ve dolandırıcılık ile alakası yok @Pronke arkadaşım oynuyor parayı atıyor diğer arkadaş ise onun hesaplamalarına göre biz kazanıyoruz ve paramızı veriyor biz hesaplamadan oynadığımız için parayı kazandık sanıp interior'dan çıkış yapıyoruz sonra bize pm atıyor bizde sorunu anlamayı çalışıyoruz dolandırıcılık söz konusu değildir burada arkadaşın ihlali ek olarakta şunu söylemek istiyorum Ic şeyi ooc'ye taşıması çok saçma uzatmaya gerek yok yönetime bırakıyorum . İyi roller <3

#3 - 31.03.2025 01:39
Tekrardan merhabalar, dalgınlık olabilir, bu bir insanlık hali. Realistik olarak düşünürsek normalde bir kumarhanede oyunu izleyen bir çok inspector, müdür vs. bulunur, yani böyle bir yanlışlık olduğunda doğal olarak parayı iade etmek zorundasınız, /timestamp açık olmasa dahi iki ekran görüntüsündeki zaman aralığını baz alırsak şikayeti inceleyecek olan yönetici arka arkaya spam yapıldığını rahatlıkla anlayacaktır, bu spamın benim ekran görüntüsü almamı engellemek için yapıldığı açıkça ortadadır, olayı zaten oyuncu şikayetine taşımak istemedim ve sağduyulu davrandım, kendiniz böyle davranışlarda bulunarak olayı saptırmaya çalıştınız, bu yaptığınız dolandırıcılık ihlaline ve yönetimi kandırmaya teşebbüse girer, politikada dolandırabileceğiniz max. para miktarı açıkça belirtilmiştir. İyi geceler dilerim. Vice ile kalın.

#4 - 31.03.2025 22:29
Parayı iade etmelisiniz, 24 saat içerisinde iade ettiğinize dair kanıt yollayın.

#5 - 02.04.2025 00:12
Parayı iade etmelisiniz, 24 saat içerisinde iade ettiğinize dair kanıt yollayın.
Selam, 24 saat geçmesine rağmen tarafıma iade sağlanmadı.

#6 - 03.04.2025 15:48
bugün içerisinde para iade edilecek

#7 - 03.04.2025 15:59
Arkadaşlar bana ulaşıp paranın gün içinde iade edileceğini söylediler.

#8 - 03.04.2025 23:55
Paramı teslim aldım, şikayet kapatılabilir.