Konu: Özel Model Deneme Rehberi [SUNUCU TESTİ]  (Okunma sayısı 318 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.02.2026 17:36
Merhabalar,

Özel modeller sunucuya eklemeden önce çoğu kişi tarafından test amaçlı CODSMP uygulaması kullanılıyor fakat sunucuya yüklenme anında bazen dff ya da .txd dosyalarından biri hatalı olabiliyor, ne yazık ki oyuncular sonraki bakımı beklemek durumunda kalıyor.

Bu rehber içerisinde, yükleteceğiniz skin modelinin sunucu taraflı testini gerçekleştirebilirsiniz.

• 1. Adım: Bu bağlantı aracılığıyla, sizin için hazırlanmış default SA:MP sunucumuzu indirmelisiniz.
  • 2. Adım: Sıkıştırılmış dosya içeriğini yerel diskinizde uygun bir yere kopyalayın.
  • Spoiler: GösterGizle
  • 3. Adım: models klasörüne girin ve sunucuya ekleteceğiniz kıyafet obje modellerine ait dosyaları aynı isim ile kaydedin. (Örn: 1.txd = 1.dff)
  • 4. Adım: models klasörünün içerisinde yer alan artconfig.txt dosyasını açın;
  • Test edilecek skin modelleri için AddCharModel(PEDID, 20001, "X.dff", "X.txd") parametresini kullanmalısınız.
  • PEDID kısmı, karakterin yürüyüş tarzı eklettiğiniz iskelet ile birlikte değişecektir. İskelet ID'sine bu linkten bakabilirsiniz.
  • 20001 yazılmış kısım skin ID'si olacaktır, 20001-30000 aralığında herhangi bir sayıyı skin ID'si olarak tanımlayabilirsiniz.
  • x.dff & x.txd, ilgili skin ID'sine tanımlanacak skin dosyalarıdır, aynı isimde olması daha uygundur.
  • 5. Adım: Kontrollerimizi sağladıktan sonra artconfig.txt dosyasını CTRL + S tuşuyla kaydediyoruz.
  • 6. Adım: Ana klasöre geri gidin, samp-server.exe dosyasını açarak lokal test sunucunuzu aktifleştirin.
  • 7.Adım: Sağ tarafta açılan sunucu terminalinde görüldüğü üzere sunucu aktif ve models klasörüne eklediğimiz dosyalar yüklenmiş.
  • 8.Adım: SAMP istemcimize gelerek, Favorites > sağ click > Add to Favorites > 127.0.0.1 IP'sini kaydederek, lokal sunucunuzu favorilere ekleyebilir ve girişinizi sağlayabilirsiniz!.
  • 9. Adım: Sunucumuza giriş sağlıyoruz, models klasörüne ve artconfig dosyasına ne kadar dosya tanımladıysak indirmesini bekliyoruz ve görselde gördüğünüz gibi model dosyaları inerken, chatlog'da herhangi bir hata mesajı vermedi, dosyalar sunucuya eklenebilir durumda.
  • Sunucu içerisinde kullanabileceğiniz komutlar, aşağıdaki gibidir:
  • /setskin [skinID] - İlgili skin modelini karakterinize tanımlar.
  • /arac - Karakterinize bir araç verir. Modelinizin araç etkileşimlerini test edebilirsiniz.
  • /silah - Karakterinize bir silah verir. Modelinizin silah etkileşimlerini test edebilirsiniz.
Eğer skin modelinizin görünümünde ve sunucuya yüklenmesi esnasında herhangi bir problem bulunmuyorsa, Vice Roleplay - Özel Skin Yükletme Rehberi aracılığıyla modelinizi sunucuya ekletebilirsiniz.

Vice ile kalın!  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok