Konu: EMOTESİZ ROL YAPMA, RK KURAL İHLALİ, ROL KURALLARINI BOZMA HK.  (Okunma sayısı 224 defa)

#0 - 30.01.2025 21:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jack Mİkhaylov @vanitassat

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak.
3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.
3.6.1. Guns out of ass: Büyük silahları mümkün olmayan yerlerden(cep, bisiklet vb.) çıkarma.
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika.
Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Merhabalar, aynı kıyafeti giydiğim farklı bir karakter daha var. Benzetmeden midir bilemem ama, şahıs bana emote vermeden sopa çekerek saldırmaya başlamış, tüm uyarılara rağmen dinlememiş, ardından bana saldırıp yere düşürdükten sonra, ayağa kalkar kalkmaz tekrar düşürmüş, kuralları hiçe saymıştır.
Sonrasında elimi ve ayağımı bağlamış şiddet göstermeye yerde sopayla vurmaya devam etmiş, ardından polisler gelince kendi mağdur durumu yapmış ve cezaevine girmeme sebep olmuştur. Konuyla alakalı olarak, siz değerli yöneticilerin bu durumlarda hassas ve realist yaklaşım sergilediğinizi biliyor ve bu vesilyle sizlere talep açma gereği duyuyoruz. Talebimin belirlemiş olduğunuz yüce oyun kurallarına göre karşı tarafa ceza verilmesi, ve bu hsusuta 2020 yılından beri oyununuzu oynayan ve kuruculara ve değerli oyunumuza hayranlıkla bağlı olan biz oyuncular olarak ceza verilmesini talep ediyorum. Sevgi saygı ve hürmetlerimle arz ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):
Şahit olarak,
Jackie King
@GökBörü
Johannes Holsen
@Hidra

#1 - 30.01.2025 21:40
Şablon doğru değil şablona uygun şikayet açılır düzenli şikayet olursa savunma yapacağım.

#2 - 30.01.2025 22:24
şahitliğimi onaylıyorum

#3 - 30.01.2025 22:40
Kişi burada elleri ve ayakları bağlı olmasına rağmen nasıl zıplayarak motora biniyor üstüne adamın rk sı da var.

#4 - 30.01.2025 22:50
Arkadaş burda rolü bölerek occ çıkıyor ve burada da bitmiyor nasıl oluyor da rk lı iken motora binip kaçıyorsun fear rp de yapmıyorlar orada çoğunluk olmamıza rağmen adam bize saldırıyor Gereğini arz ederim bu tarz troll cü adamların da bu sunucuda yeri yok neden car dm attığın ss leri de buraya atmadın bir sürü şahidim var car dm attığına dair polislerde bu olayı gördü polis elektro şok atmasına rağmen kişi motora binerek de kaçtı polislerinde bundan haberi var bu adamların ceza almasını istiyor gereğini arz ediyorum.

#5 - 30.01.2025 22:58
Burada arkadaş bana vuruyor saldırıyı başlatıyor bende karşılık olarak sopamı çekiyor ve kişi yi düşürüyorum arkadaş burada izin almadn Occ Çıkıyor ve rol'ü bölüyor
ben burada emote vermek zorunda değillim kuralda da yazdığı üzere : 3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir. Bu arkadaşlar tamamen kural hatası yapıyor ve bu arkadaşların ıc cezanın yanında occ ceza da almasını istiyorum lütfen yazılarımı değerlendirin.
Bu şekilde troll cülerinde bu sunucuda yeri yok bu arkadaşların banlanmasını talep ediyorum. iyi günler diliyorum. Ayriyeten yaptığım hiç bir suç ta yok. Savunmam bu şekildedir.

#6 - 31.01.2025 08:06
Kişi burada elleri ve ayakları bağlı olmasına rağmen nasıl zıplayarak motora biniyor üstüne adamın rk sı da var.
Özel Kuvvetler ve komandolar elleri ayakları bağlı metrelerce yükseklikten suya atılıyor dibe iniyor ve çıkıp o şekilde yüzüyorlar sen birinin motora binmesine mi şaşırdın gerçekten, o dediğin zor bir şey değil istersen bir gün deneyebilirsin
« Son Düzenleme: 31.01.2025 08:11 GökBörü »

#7 - 31.01.2025 14:14
 Harry 'i düşürdüler fakat RK'li olmasına rağmen bir kere daha düşürdüler. Daha sonra Jackie motordayken, polisler geldi fakat, Jack  Mİkhaylov  karakteri  emotesiz  bir şekilde motora saldırdı. Harry'nin elleri ve kolları bağlı olması zıplamasına neden olacağını zannetmiyorum. 
 Jack Mİkhaylov  yaralı kural ihlalinden ceza alması gerekiyor.
« Son Düzenleme: 31.01.2025 14:24 Hidra »

#8 - 31.01.2025 14:15

Orada kesinlikle polisten kaçma söz konusu değildir.
Polis geldiğinde ben yerdeydim zaten yaralıydım. Polis gelince ayağa kaldırdı ve hatta ayakta birkaç dakika bekledik.. İtfaiye ekipleri geldi, itfaiye ekipleri pansuman yapmadan araca bindirdi ve götürdü.. eşer polisten kaçsaydım şurada cezaevinde olmazdım değerli kardeşim.  Zaten polis beni dinlemeden sizi dinleyerek cezaevine suçsuz olmama rağmen..

#9 - 01.02.2025 11:52
PowerGaming için yetersiz kanıt, "Natalia_Victoronna" karakterinin iki kere yaralıya düştüğünün kanıtı bulunmamakta.

Aktif rol de /b bölen karakterler için işlem uygulanacak, K&A.