| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @MutluCanKundura - Hipolito Pelaez , @farfromheaven - Umberto Tejedor Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Merh0 - Chris Prias Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.01.2025 17:07 |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:9. Uygunsuz Roller
9.2. Tamamen Yasaklı Roller: Aşağıda rollere taraflar karşılıklı izin verse dahi sunucuda yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
- Taciz, Tecavüz
6. Karakter Kuralları
Bunun dışında aşağıdaki örneklendirilmiş karakter türleri veya bunlara yakın roller gerçekleştirmek yasaktır:
- Müslüman rolleri
- Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
- Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
- Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı
4. Metagaming
4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.
4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle ilk başta 28.01.2025 00:23 tarihinde karşılaşıyoruz, birlik mesleğine doğru giderken El Corona bölgesinden geçiyordum, orada crash yiyorum ve şifremi girip mutfaktan içecek almaya gidiyorum. Kişi ise yanıma ben afk iken role giriyor, evet? diyor (
https://hizliresim.com/i7v72rm) orada benim karakterimi ve ismimi görüyor (isim tabii ki rolsel değil direkt bakıp hafızasına kazıyor) daha sonrasında ise öğlen vakti yani 28.01.2025 14:07 tarihinde Bloodline birliğinin garajında role giriyoruz. Kişi beni tanırmışçasına role girmeye çalışıyor ve bizimki diyor (Taciz, sırf kadın karakterim diye rolümüz olmamasına rağmen, onayımı almadan sahipleniyor) daha sonrasında kişi ''Afganistanlı Taliban'' diyerek konuya giriyor. (Yasaklı kelime, yasaklı rol + mixing burda başlıyor zaten) kişinin büyük ihtimalle genel kültür seviyesi yerlerde geziyor ve Esmeralda ismini arap zannedip öyle bir yasaklı role giriyor, bu lafı söylüyor. Kişi kesinlikle benim IC ismimi bilmiyor (Taliban lafını söyleyen Hipolito Pelaez, benimki diyerek taciz eden karakter ise Umberto Tejedor) Esmeralda ismi antik yunan kökenli kelime olarak geçiyor. (The name Esmeralda derives from the Greek word smragdos, which means emerald. In ancient Greek mythology, the emerald gemstone was believed to possess mystical properties and was associated with fertility and rebirth. As a result, the name Esmeralda came to symbolize strength, vitality, and prosperity) diğer kaynaklarda ise İspanyol ve Portekiz originli olarak geçiyor. (Esmeralda is a Spanish name that means "emerald." The precious gem, which is the birthstone of people born in May, signifies royalty, wit, eloquence etc.) Manifesto en son arap kökenli rolleri ve terörizmi temsil eden rolleri yasaklamıştı, şahıslar bu kuralı çiğnemektedir. Türkçe roleplay yasağına gelecek olursak kişi NOS yükseltmesine ''fırın tüpü'' taktıracağım diyip saçma sapan bir role giriyor. Fırın tüpü diye bir kelime Türkçe'de yok, İngilizcede de direkt yok, Türklerde mutfak tüpü diye geçer, zaten google'da Fırın tüpü in English meaning yazdığınızda bile google did you mean çakıp 1 result(s) ; 1, General, mutfak tüpü · propane cylinder n. Eksik: fırın diyor. Böyle bir rol de yok.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/ju0k2zo -
https://upvi.org/4BzwBiMI1QIvxHm/previewEk açıklamalar(varsa): Kişi büyük ihtimalle tipini tanıyorum ondan dolayı sahiplendim vesaire diyecek fakat kişi beni sadece arabayla önlerinden 3 kadın karakter olarak geçerken gördü ve arabadaki kadınlardan biri araca Shotgun mermisi isabet ettikten sonra polisi arıyorum dediği için şahıslar bizim aracı da kullanılamaz hale getirdi hatta polis çağırdık ihbar ettik, polis memuru
James Stark , Sergio Garner ,
Dante Arias , Leon Berger bunu doğrulayabilir (
https://hizliresim.com/chxbhqo ,
https://hizliresim.com/jgpjg94) (Polis memurlarını şahit olarak göstermiyorum sadece şikayet ettiğim kullanıcılar bu kişiyi tanıyorum diye savunma yaparsa diye kişileri tanımadığımı belirtmek için söylüyorum, SS'lerden görüldüğü üzere sadece bir tane araç ismi ve rengi söylüyorum, kişinin atlayıp kaçtığını söylüyorum, şikayet ettiğim oyuncuların beni tanıdığına dair iddiaları olursa kanıtlarını bekliyorum) ve ben kişileri DM'den dolayı şikayet etmiyorum, büyük ihtimalle o an canları sıkıldı ve yoldan geçerken bize de sıktılar. Sadece o bölgede böyle bir olay yaşandı bundan dolayı beni tanıdığını iddia edebilirler diye söylüyorum, kişinin beni tanıdığına dair ekran görüntüsü veya video bekliyorum. Kişilerin belirttiğim sunucu kuralları ihlallerinden ağır yaptırımlı cezalandırılmalarını talep ediyorum.