Selamlar, savunmam tek bir ileti halinde gelecek olup kişilerle ekstra bir polemiğe girmeyeceğim. Yaklaşık on dakika süren rol demeye bin şahit hareketlerinizi toplu bir ileti halinde sslerle özetleyerek atıyorum, ekstra bir şikayet açılmayıp birlikte değerlendirilirse sevinirim. Olay başlangıcında, açtığımız kafeye dört kişi geliyorlar ve daha geldikleri ilk anda "sivil" karakterleri ile gereksiz agresif rollerine başlıyorlar.
Kieran_Gardner karakteri, Kane_Wilkerson (
@Wissas ) karakterine ırkçılık yapıyor ve hemen ardından ilk yumruğu atıp brawlı başlatıyor. İçerideki kavgada canlarının azaldığını gördüklerinde dışarıya çıkıyorlar ve kavga kısa bir süre dışarıda devam ediyor.
Gereksiz olarak başlattıkları brawl rolünü araca kaçarak bitirmeye çalışıyorlar. Bir çok sunucuda bunun ihlaller kapsamında değerlendirildiğini biliyorum, orası yönetimin kararı olacaktır. Bu sırada araca bindiklerini görüp bir anlık refleksle f tuşuna basıyorum. (Videoyu izlediğinde de fark edebileceksin, sen daha binmeden karakterim koltuğa doğru animasyona girmiş vaziyette. Sunucuda CR kural ihlaline karşı bir önlem olduğunu biliyorum, böyle bir durum olmuş olsa direkt kick yiyecektim.) Araca bindikten sonra girişmeye çalıştığımız her türlü rolde hasar almayacaklarını bildikleri için umursamaz bir şekilde oturuyorlar.
Videoda da görüldüğü üzere yaralı konuma düşen Peter_Muckley karakteri, kalktıktan hemen sonra YKI ihlalini gerçekleştiriyor ve Monica_Fiorentini karakterini yaralı konuma düşürüp araca geri biniyor. Yaralı konuma düşmüş karakteri ile yine Monica_Fiorentini karakterini araçtan atmaya çalışması ayrıca sorgulanması gereken bir konu. ( "Ben düşürmedim." şeklinde bir savunma gelecek olursa ikinci ss'e bakıldığında yumruk attığın net olarak gözüküyor.)
Peter_Muckley karakteri, araca bindikten sonra hasar almamanın verdiği özgüvenle olacak ki, bindikten hemen sonra kapısının önünde dört kişi varken "Bay bay." şeklinde bir text atıyor.
Araçtan inip saldırmaya çalıştıktan sonra yaralı konuma düşen Kieran_Gardner karakterinin /me ve /do komutları ile henüz yerdeyken ensesinden tutup yürütme rolüne giriyorum, role uyum sağlaması gerekirken kalktığı gibi ilk işi "/me Dexter'ın karnına dirseği geçirir." şeklinde saçma bir emote atıp /dene komutunu bile kullanmaya tenezzül etmeden koşmaya başlıyor. Kovaladığımızda birkaç kez, ard arda olacak şekilde ASGH içerisine gir çık yapıyor. İşin sonu yine arkadaşların kullanmaktan usanmadığı araç içine girip bekleme işi ile son buluyor.
Olaya şahit kişiler: @06ARIZALI @Wissas @Riarx @honeybadger55 @cs @Commander exeallen
Kişilerin amaçlarının rol yapmaktan farklı olduğunu düşünüyorum. Devamlı olarak haraslayıp araca binmelerini buna bir kanıt olarak sunabilirim. Eğer yönetim kabul etmediği takdirde ek bir oyuncu şikayeti açacağım. Tarafımca ek bir ileti gelmeyecek.