Konu: Bobby Gambino PG Retardet RP  (Okunma sayısı 129 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.01.2025 15:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bobby_Gambino @kolpâcı

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.01.2025 19:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıs ile kaza rolüne girişiyoruz, tali yoldan çıkarken benim aracım ile kafa kafaya kazaya sebebiyet veriyor. Sonrasında benim tali yoldan çıktığımı ve ona çarptığımı söylüyor. Aksine şahıs tali yoldan ters şerite çıkıp kazaya sebep oluyor. Daha sonrasında aracından inerek yanıma geliyor, /me kanalını kullanarak beni aracımdan aşağı atıyor. O esnada görüldüğü üzere ben Polise ihbar vermekteyim. Bana herhangi bir rol fırsatı sunmuyor. Mantıken düşünmemiz gerekirse gerçek hayatta böyle birisi üzerine geliyorsa, aracın kapısını kilitlersin. Ayrıca saçma sapan bir şekilde beni aracımdan aşağı indirip, kendi aracına binip olay yerinden uzaklaşıyor. Bunu yaparken Meslek aracını taksiyi kullanıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 09.01.2025 18:46
@kolpâcı 24 saat içinde savunmanızı yapmalısınız.

#2 - 09.01.2025 19:38
Bahsi geçen şahıs yaptığı ihlalden ötürü birlik yönetimi tarafından birlik içerisinde ekstra olarak cezalandırılıp uyarılmıştır, bunun dipnotunu birliğim adına belirtmeyi uygun gördüm, ekstra olarak uygun bir savunma yapmazsa, alacağı jail cezası ile birlikte bir daha bu hatayı yapmayacağını düşünüyorum. Birlik r20si olarak birliğim adına yazmak istedim, iyi forumlar. :sampanya:

#3 - 10.01.2025 00:09
Merhabalar savunmamı yapayım.

Öncelikle kaza yaptığımız yere gereyim yolumda giderken dönüş yapacaktım ve arkadaş hızlı bir süratta bana çarptı.
Karşılıklı diyalog yaşadık ve aracımın kazasının masrafını ödemesini istedim. Arkadaşımız ise reddedip polise ihbar verdi.
Ardından /me kadını tutup aşağı atar diye bir emot verdim bunun bir sakıncası yoktur seni aşağı attığımda napmam lazımdı dövmemi lazımdı onumu kast ediyorsun? Arkadaş rol fırsatı sunmadı demiş onuda söylim. Acil bir işim çıktı o yüzden fazla diyaloga girmeden aracıma binip müsait bir yerde oyundan çıkış sağladım.

Arkadaş sanırım küçük bir olayı büyütmüş, savunmam bu kadar iyi roller dilerim. :vice:
« Son Düzenleme: 10.01.2025 00:11 kolpâcı »

#4 - 10.01.2025 02:53
Bobby_Gambino karakterine şimdlik uyarı veriyorum. Tekrarı halinde ceza alacaksınız.
K&A