Konu: Leonard Green, Darkeem Love, Tom Hopkins  (Okunma sayısı 109 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.12.2024 05:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leonard Green @Mea / Darkeem Love @eshadyy / Tom Hopkins @cinarkeber21

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

14. Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

4. Metagaming

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşım Alva'yla telefon konuşmamız üzere Idlewood'da bizi beklediğini öğrendik ve onu almak için yanına gittik.  Geldiğimizde Alva'yla normal bir şekilde rol yaptık ve 15-20 saniye sürmeden arkadaşlar muhtemelen mixing yaparak yanımıza belirdiler. Sahiplendiğiniz bölgenin bir ucunda insanların iletişim kurması çok normal. Zaten kısa bir diyaloğun ardından oradan ayrılacaktık. Sahiplendikleri bölgede yabancı kişilerin olduğunu gördükleri için saniyesinde oyun dışı haber alıp agresif bir tavırla koşarak yanımıza geldiler. Saldırdılar. Sorun etmedim. Bu tarz ufak şeylere takılacak değilim. Kalkıp giderim sonuçta. Bu tarz kişilerin bana üstünlük rolü taslaması da zoruma gitmez çünkü zaten saçma bir rol. Alttan alabildiğim kadar aldım. Ayağa kalktığımda gideceğimizi belirttim. Bir zorluk da çıkartmadım. Ayağa kalktığım gibi alâkasız bir şekilde yine Leonard brawl atarak beni yere düşürdü. (Bu zamana kadar bahsettiğim kısmın videosu: https://streamable.com/z5bkjk) Üçüncü kez ayağa kalktım. O sırada Alva'yı da yere düşürmüşler. Saldırmalarına rağmen hiçbir harekette bulunmadım. En azından motoruma binip bu ortamdan uzaklaşayım dedim ki Tom Hopkins adlı karakter beni yeniden yaralı konumuna getirdi. Doğal olarak uzaklaşamadım. (Bu kısımdaki kanıtlar: https://streamable.com/qf0fop, https://www.upload.ee/image/17514075/s1.png) Yine ayağa kalktım. Alva'yı da götürmek için devamlı ona gelmesini söyledim. Yine düşürüldüm. Bu kadar yaralı konumuna düşürmek sistemi suistimal etmek. Herhangi bir saldırıda bulunmuyorum ve her defasında yaralı konuma düşürmeye devam ediyorlar. (https://streamable.com/tlazg2) En sonunda Alva'yı motora aldık ve uzaklaşmak için yol aldık. Yine motora yumruk atmalara devam ettiler. (https://streamable.com/a7zxij) En sonunda Allah'a şükür ki kurtulduk bu ortamdan. Oldukça saçma bir roldü. Sakin kalmaya çalıştım ve ayrılınca rolümüzü de yaptık. Sırf bir mahalle sahiplenildi diye bu kadar agresif rol yapmaya gerek var mı bilemiyorum. Kimseyle bir derdim yok ama bu davranışlar beni rolden soğutuyor. İyi oyunlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Ek açıklamalar(varsa): Teşekkürler.

#1 - 15.12.2024 12:46
Öncelikle Merhabalar,Bizi Şikayet eden arkadaşım. Ben yolda yürüyordum Rolle bir alakam yokken bir anda gelip beni bayıltan sizsiniz. iki kişi geldiniz. Leonard ve darkeemle kavga ediyordunuz. bende ordan uzaklaşırken. gelip beni bayılttın. bende sinirlendim, yolda yürüyorum neden beni bayılttınız. Bende o an sinirlenip arkadaşlara saldırdım.

YETKİLİLERE SELAMLAR. :vice:

#2 - 15.12.2024 12:58
:D Şikayete bu şekilde yalan şeyler yazmanız için ilk vurduğunuz kısmı koymadım. Ben video kaydı olmadan gezmem. Gece ilk saldırı kısmını da ekleyeceğim. Bakalım ilk kim saldırmış.

#3 - 15.12.2024 14:44
Şahıslar "Yaralı Kural İhlali"nden cezalandırılacaklar.