Konu: Chris_Pries Maskeli_55817  (Okunma sayısı 117 defa)

#0 - 09.12.2024 00:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chris_Pries Maskeli_55817 Merh0

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ryan_White

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.12.2024 01:47

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kumarhaneye giriyorum şahıs sonra bana silah doğrultuyor doğal olarak korkup dışarı çıkıyorum şahıs bana dur diyor duruyorum sonrasında ateş açıyor ve yaralı duruma getiriyor

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/gz26crt     https://hizliresim.com/qzftkbx

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 09.12.2024 01:02
@Merh0 24 saat içinde bir savunma yazın.

#2 - 09.12.2024 04:00
@Merh0 24 saat içinde bir savunma yazın.

Öncelikle, iyi günler dilerim. Yaşanan olaylarla ilgili savunmamı sizlere detaylı bir şekilde sunmak istiyorum. Olayın genel çerçevesini özetledikten sonra, kanıtları ve ilgili şikayetimizin bağlantısını paylaşacağım. Bu durumun objektif bir şekilde değerlendirilmesini rica ediyorum.

Bahsi geçen arkadaşlar, bizden habersiz bir şekilde kumarhanemizi işletmeye başlamışlardır. Bu, doğrudan bizim haklarımızı ihlal eden bir durumdur. Olay sırasında sergilenen eylemler ve yapılan rol ise ne yazık ki ciddi bir ihlal niteliğindedir ve "Retarded RP" kapsamında değerlendirilmektedir. Ek olarak, yalnızca bizim değil, başka kişilerin de kumarhanelerini aynı şekilde izinsiz işlettiklerini öğrendik. Bu kişiler hakkında aktif bir şikayetimiz bulunmaktadır ve bu şikayetin bağlantısını da aşağıda paylaşacağım.

Willam_White'ı vurma sebebime gelecek olursak:
Kendisine iki kez, “Mekandan çıkarsan vurulursun; çıkmanı istemiyorum.” şeklinde uyarıda bulundum. Bu durum, bizzat kendisinin ekran görüntüsünden de açıkça görülmektedir. Fakat arkadaş, hiçbir şekilde role uygun bir tepki göstermemiştir.

Alıntı
"Fear-RP" Kuralının İhlali:
Kendisine içeride silah doğrulttuğumda ne korkuya yönelik bir emote yazmış, ne de konuşarak role katkıda bulunmuştur. Normal şartlarda, bu tür bir tehdit altında bir karakterin korkuya dayalı bir tepki vermesi gerekir. Ancak arkadaş, tamamen "Fear-RP" kuralını ihlal etmiştir.

Alıntı
"Refuse-RP" Durumu:
Olay sırasında kendisine durması ve konuşması gerektiğini defalarca ilettim. Ancak arkadaş, bu taleplere kayıtsız kalarak iletişim kurmayı reddetti. Bu tür bir eylem, açıkça role uygun bir davranış sergilemekten kaçınmaktır.

Şikayetin linki:  https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=166129.0

#3 - 09.12.2024 08:32
İlk olarak ben girdiğimde daha o şahısı görmeden önce Çıkmanı istemiyorum yazdı ikinci olarak şahıs emotsuz bir şekilde silahını aldı ve bana doğrulttu normal olarak korktum ve dışarı çıktım 2. ss de haritaya bakarsanız kumarhaneye ne kadar yakın bir şekilde öldüğümü görürsünüz kaçmak isteseydim kapıda arabam vardı ona biner kaçardım yada yürüyerek kaçabilirdim düz bir yola neden koşayım arkasına saklanabileceğim bir sürü nesne ve bina vardı orada 3. olarak Kumarhaneyi işletmedik gelen bir talep ile reklam attık zaten reklam attığımız zaman içerde bir sürü kişi vardı orda kumar oynatsaydım sende görürdün bir kanıtın varsa görmek isterim

#4 - 09.12.2024 16:31
Karşı taraf, olay sırasında emote attığını iddia etmiş olsa da bu durum benim elimdeki kanıtlarla çelişmektedir. Kendilerine silah doğrulttuğumda veya durmaları için uyarıda bulunduğumda, herhangi bir emote veya role uygun bir tepki sergilemediklerine dair elimde yeterli kanıt bulunmaktadır.
Tarafların, benim kumarhanemi izinsiz bir şekilde işletmekte oldukları açıktır. Bu iddiamı destekleyen ekran görüntüsü kanıtlarını da aşağıda paylaşıyorum. Bu durum, yalnızca sözlü bir iddiadan ibaret değildir ve somut delillerle ispatlanmıştır.
Olay sırasında, karşı tarafın rol esnasında sistemsel olarak "Q" komutunu kullanarak aktif rolden kaçındığına tanık oldum. Karşı tarafın arkadaşı, sistemsel bir şekilde yaralı duruma düşürüldükten sonra "Q" komutuyla rolden çıkarak ihlal yapmıştır. Bu, "Refuse-RP" ve "Powergaming" kurallarının ihlali olarak değerlendirilmelidir.
Karşı taraf, benim tarafımdan mekandan çıkmaması konusunda uyarılmış olmasına rağmen koşarak dışarı çıkmaya çalışmıştır.
İlk ekran görüntüsünde karşı tarafın henüz kaçma eylemine başlamadığı görülebilir. Ancak sonraki süreçte, mekandan hızla uzaklaşmaya çalıştığı açıkça tespit edilmiştir.
Bu noktada, benim karakterim kendisini takip etmiş ve sistemsel olarak yaralı duruma düşürmüştür. Olay, tamamen role uygun şekilde ilerlemiştir.

#5 - 09.12.2024 20:55
Olaya şahit olan biri olarak içeride uymadığına dair bir kanıtınızı göremiyorum

#6 - 09.12.2024 22:11
Savunma yeterli K^A